Denis Lynch vann torsdagskvällens sena 1,50-klass

Senaste nytt

2015-02-26

Denis Lynch vann torsdagskvällens sena 1,50-klass

Irlands Denis Lynch vann torsdagens sena 1,50-klass efter en omhoppning där han spände bågen ordentligt.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2020-06-04

Bruksprovsvinnaren Ironman H tas ur avel

Lövsta stuteri meddelar att bruksprovsvinnaren Ironman H tas ur avel. Detta eftersom han inte gillat livet som avelshingst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Författaren som tar hästarna in i skönlitteraturen

Frilansjournalisten och författaren Karin Janson står med en fot i vardera värld – en i stortstadslivet i Stockholm, en på hästgården i Dalarna. Nu är hon aktuell med en ny bok där inspiration har hämtats från hästvärlden.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Elitryttare får resa fritt – troligt med SM i sommar

Ridsporten öppnar för tävlingar för seniorer från den 14 juni. Landslagsryttare och elitryttare med sporten som främsta inkomstkälla får...

Läs mer hos Bohusläningen
2020-06-03

Cathrine Dufour och Cassidy firar tioårsjubileum

Den danska dressyrstjärnan Cathrine Dufour skriver i dag, på sina sociala medier, att hon och Atterupgaards Cassidy firar tioårsjubileum tillsammans.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-03

Häst fastnade – fick hjälp av räddningstjänsten

En häst gick under tisdagen ner sig på en gård i Borås kommun och fastnade med bakbenen. När hästägaren inte kunde få upp den på egen hand...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-03

Video: Utmaning – testa att rida sidvärts över en bom

Ulrika Pernler tävlar dressyr och working equitation på hög nivå. Dessutom är hon domare, tränare och ridlärare. I en utmaning på Facebook visar hon en riktigt fiffig övning, som går ut på att flytta hästen sidvärts över en bom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Valegros mamma har gått ur tiden: "En gyllene karaktär"

Mamman till den levande dressyrlegenden Valegro har gått bort. KWPN-stoet Maifleur blev 26 år gammalt och har bott hela livet hos uppfödarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

De kan tävla fritt i hela landet: "Har varit en lite trickig fråga"

Svenska ridsportförbundet har nu gått ut med förtydliganden kring tävlingsstarten den 14 juni. Nu står det klart vilka ryttare som kan resa utanför 15-milsgränsen samt hur 50-personersregeln vid tävling ska tolkas.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Distriktsveterinärerna granskas av Riksrevisionen

Debatten om Distriktsveterinärerna, och huruvida de är konkurrensneutrala, har pågått under en längre tid. Nu ska Riksrevisionen granska verksamheten som ju bedrivs via Jordbruksverket.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

"Mulles mamma" gör tecknad serie om Alva och Läckerol

Lena Furberg, "Mulles mamma", halkade in på serietecknandet av en slump när hon bara var 15 år. Sedan dess har hon ritat miljontals hästar – och efter att ha läst om Alva Boman och travaren Läckerol på Hippson blir också deras historia en tecknad serie i tidningen Min häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Eleverna sitter säkert tack vare ridhjälmssensor

En milt surrande sensor på ryttarens hjälm kan minska risken för skador på hästen. Nu sprider Realgymnasiets elever den smarta lösningen...

Läs mer hos Voister
2020-06-02

Veckans gård: Stor hästanläggning mitt i Västra Götaland

Lommagården är en trevlig och mycket väl underhållen hästgård, med finfint boende för både två- och fyrbenta. Boningshuset är modernt med gammaldags charm, här finns två moderna stall samt en lösdrift. Och ridhuset är så gott som nytt.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Travtränaren hoppas på ökad trafikrespekt med skyltar

Under flera år har travtränaren Maria-Therese Davidsson stött på respektlösa förare längs den enskilda vägen hemma i byn. Nu har hon satt upp tre informerande skyltar, som förhoppningvis ska få chaufförerna att sakta ner.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Halvvägs i betäckningssäsongen – hingstarna som toppar

Juni innebär halvtid i betäckningssäsongen, SWB har nu sammanställt listor över de hingstar som har använts mest i svensk avel hittills under 2020. På hoppsidan är det en SWB-hingst i topp, medan dressyren har en Helgstrand-hingst överst.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-02

Helsingfors International Horse Show ställs in

Fortfarande kommer rapporter om stora evenemang som ställs in. Nu meddelar arrangören bakom Helsingfors International Horse Show att det inte blir några tävlingar i höst.

Läs mer hos Ridehesten.com

 Tillbaka till Nyhetsarkivet