Malin Baryard om sin omtumlande vecka i Göteborg

Senaste nytt

2014-03-03

Malin Baryard om sin omtumlande vecka i Göteborg

Malin Baryard Johnssons vecka i Göteborg började med en lång kamp mot febern. Men slutade med hopp om världscupfinalen.
- Jag åker dit om jag får chansen även som reserv, säger hon när GT-sporten träffar henne efter den snöpliga fjärdeplatsen i Scandinavium.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2019-09-16

Video: Mulle Meck – en framtida hoppstjärna?

För tre år sedan överraskade den nyinköpta ponnyn Rut Lunds civila ryttarförening när hon födde en liten mula. Sedan dess har mulan Mulle Meck fått äran att bli Skånes ridsportförbunds maskot. I år har hans utbildning tagit fart, vilket inte minst syns i den snabba löshoppningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Få inom rekommendationen för hur nosgrimman ska spännas

När man kontrollerade 750 tävlingshästar, i tre olika grenar i tre länder, visade det sig att nästan hälften (44 procent) hade så hårt spända nosgrimmor att man inte kunde få in ett enda finger under dem. Bara sju procent klarade rekommendationen om minst två fingrar mellan nosgrimma och nosrygg. Resultaten väcker oro för kort- och långsiktiga konsekvenser för hästarnas fysiska och psykiska välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Ponnyn med abnormt förvuxna hovar har fått ett hem

Ponnyn levde tio år ensam i en lada, vilket ledde till att hovarna blev så förvuxna att de snurrade sig. Han överlevde mot alla odds och har nu fått ett hem – se gåshudsklippet från The Dodo, som har fått hela 460 000 reaktioner på Facebook.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Video: Fyrbenta poliskollegor som gillar varandra skarpt

Polishunden Loki får en välgörande massage av sin fyrbenta kollega, polishästen Inverness. En skön avslutning på en lång arbetsdag på "kontoret". Det är den skotska polisen som bjuder på det roliga klippet på sin Facebooksida.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Fälttävlan: Romeike trestjärnig trea i Langenhagen

Louise Romeike ledde den trestjärniga tävlingen i tyska Langenhagen inför söndagens avgörande terräng, skuggad av Michael Jung. Men ingen av dem skulle ta hem segern – Dirk Schrade vann och Louise slutade trea.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

GP-placering för Emma Emanuelsson och Chaploon

Emma Emanuelsson drog på sig ett ynka tidsfel i Bonheidens trestjärniga Grand Prix med Chaploon. Det räckte till placering och var den nioåriga valackens första felfria runda, på hinder, på den här nivån.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Video: Auktionerade ut häst till förmån för ryttarkollega

I augusti skadade sig den irländska hoppryttaren Kevin Babington allvarligt i samband med tävling. För att stötta Kevin har vänner och ryttarkollegor, bland dem Shane Sweetnam, gått samman och köpt hästen Fairy Tale. Hästen auktionerades ut i fredags och pengarna går till ryttaren och hans familj. Hästen såldes för 257 000 dollar varav 137 000 går till Kevin Babingtons fond.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Både hopp- och dressyrhästar i topp på veckans Market-lista

På veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market finns flera fina hästar och ponnyer. I topp hittar vi två trevliga hästar som säljs av den meriterade ryttaren Cecilia Bergåkra. Även ett vackert föl för framtiden finns med på listan denna gång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

20 minuter i skrittmaskin likvärdigt med en timme i hage

En studie gjord vid brittiska Hartpury College visar att hästar får lika mycket rörelse av 20 minuter i skrittmaskin som vid en timmes hagvistelse. För att mäta hur mycket de rör sig har man använt något man beskriver som ett ”fitbit-band” för hästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-15

Marie väljer att rida själv på Breeders

Marie Sundelöf säger att hennes tävlingsrutin inte är så stor, framför allt samlade hon på sig den för ett antal år sedan. Ändå tvekade hon inte att välja att själv rida familjens SWB-häst Revolt under Breeders Trophy, dit femåringen har kvalat.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Isabella Tovek säkrade en biljett till Friends arena

Under lördagen gick det fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm. Isabella Tovek tog hem segern och säkrade därmed en finalplats i klassen för U25-ryttarna – med ett kval kvar. Johanna Due-Boje med stoet Mazy Klövenhöj vann klassen för de unga Grand Prix-hästarna och leder tabellen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

GP-placering för Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann kom på åttonde plats med Best Boy 2 i Global Champions Tour Grand Prix. Det efter en omhoppning där det gick undan, allra snabbast var Jessica Springsteen som med RMF Zecilie vann sin första GCT GP.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Felfri GP-uppvärmning för Peder och Zacramento

Global Champions Tour har nått Medelhavet och St Tropez. Där är tre svenska ryttare på plats. Bland dem Peder Fredricson som laddade inför lördagens GP med en felfri ritt i den andra GCL-rundan. Han kom tolva med Zacramento.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Expertsvar: Vem är ansvarig juridiskt vid transport av häst?

Om en privatperson transporterar kompisens häst, vad gäller juridiskt om hästen blir skadad i samband med transporten? Är det någon skillnad om kompisen är med vid transporten, eller om man åker själv med hästen? Spelar det någon roll vem som orsakar olyckan? Hippsons expert, advokat Eva Johansson, ger svar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-14

Ny permanent veterinärverksamhet på Öland

I december 2018 fick en häst på Öland kolik och avled, på grund av att man inte fick tag i någon veterinär. Nu verkar man ha funnit en lösning på veterinärbristen, eftersom Distriktsveterinärerna nu har fått en permanent verksamhet på Öland. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet