Malin och Peder stöttar #visparkarbakut

Senaste nytt2017-11-30

Malin och Peder stöttar #visparkarbakut

Nästan 2 000 kvinnor och tjejer har nu skrivit under uppropet #visparkarbakut med syfte att uppmärksamma och vittna om sexuella trakasserier inom ridsport, trav och galopp. Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson hyllar initiativet. Läs mer här.Läs mer på Hippson.se


(Logga in för att skriva en kommentar)

senaste nytt

2020-12-05

Falsterbo Horse Show vill få riktlinjer för 2021

Arrangörerna bakom Falsterbo Horse Show, Nordea Open Båstad och Åhus Beachhandboll i Skåne uppmanar Kulturdepartementet att göra prognoser för olika scenarier för evenemang i sommar.
– I dagsläget vet vi inte vad vi kan erbjuda för 2021. Tiden börjar bli knapp för att organisera, administrera nästa sommars evenemang, skriver de.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-05

Beridna Högvaktens hyllningsvideo till Tim

I dag, lördag, är det ett år sedan minneskonserten för Tim ”Avicii” Bergling framfördes på Friends Arena, där intäkterna gick till Tim Bergling Foundation och deras arbete att förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga. I filmen vill Beridna Högvakten uppmärksamma det viktiga arbete stiftelsen gör.
"Vi vill dela med oss av det arv vi fått i hästen D´Avicii och hedra Tim ”Avicii” Berglings minne och den musikskatt han lämnat efter sig.
Hela Sveriges häst 2018 fick namnet D´Avicii, som en hyllning till musikern.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-05

Veckans tävling: vinn grovfoder till din häst

Är det dags att fylla på förrådet med grovfoder? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Ekby Foder, kan du vinna en hel pall med små hösilagebalar till din häst. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-04

Får tillståndet att driva ridskola indraget

En hästföretagare i Skåne har fått sitt paragraf 16-tillstånd att driva ridskola indraget av länsstyrelsen. Detta efter åratal av anmärkningar på brister i hästhållningen. Hästföretagaren överklagade beslutet till förvaltningsrätten som gav avslag.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-04

Digital käpphästtävling för välgörenhet

Kultur- och fritidsföreningen Galaxy i Sjöbo skulle arrangerat en käpphästtävling i samband med årets Musikhjälpen. Men så kom det en pandemi emellan. Men föreningen är inte rådlös, tävlingen och insamlingen blir istället digital.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-04

SvRF följde inte sitt eget regelverk – tränaren får diplomeringen åter

Tingsrättens dom i det uppmärksammade fallet där en tränare stämt SvRF för att de dragit in hans tränardiplomering har kommit. Svenska ridsportförbundet ska ge tränaren hans diplomering åter medan kravet på skadestånd får avslag.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-04

SvRF ge tränaren diplomeringen tillbaka

Domen har kommit i fallet där en tränare stämt Svenska ridsportförbundet för att de dragit in hans tränardiplomering. Svenska ridsportförbundet ska ge tränaren diplomeringen åter men kravet på skadestånd avslås.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-04

Sadeltvång kan vara tecken på oupptäckt magsår

Amerikanska forskare har visat att en gastroskopi borde vara självskriven om en häst visar tecken på smärta vid sadling. Flera tidigare studier har visat att oroväckande många hästar går med odiagnosticerade magsår.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-03

Video: När vattenmattan blir en "farlig" tsunami

En vattenmatta är bara en bit blå presenning. Eller så är den ett stort böljande hav som när som helst kan bli till en hästslukande jättevåg.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-03

VM i Herning 2022 – biljetter släppta

I dessa pandemitider kan storslagna evenemang kännas långt borta – men det gäller att ha något att se fram emot. Nu släpps de första biljetterna till VM i danska Herning som kommer att arrangeras under sommaren 2022.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-03

Klara Hammarström i Melodifestivalen 2021

I vintras gjorde Klara Hammarström debut i Melodifestivalen med låten Nobody. År 2021 är det dags för ryttaren att återinta Mello-scenen med en ny låt. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-03

Hippson Nr 6 2020 – spana in årets sista nummer

I det sista numret av Hippson för år 2020 besöker vi ryttaren och influencern Carl Hedin. Han berättar om sitt kändisskap, hur han har format sitt framgångskoncept samt om hur han utbildar sina unga hästar. Vi ger oss också ut på trendspaning där vi frågat ryttare, stallägare samt försäljare vilka trender som är här för att stanna samt vilka som väntar runt hörnet. I vanlig ordning är utgåvan så klart full av ridövningar, experttips och inspiration för ryttare och hästägare. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-03

Enduroåkare skrämde hästar – är polisanmält

När en grupp ryttare var ute och red med sina hästar mötte de två enduroåkare i skogen, trots att det är förbjudet att köra där. Hästarna blev skrämda av motorljudet och skenade iväg. Nu är händelsen polisanmäld.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-03

Ridklubben coronasäkrar - och köper ny häst

Ridhandskar på, max två personer samtidigt i sadelkammaren och en vuxen per barn. Boxholms ridklubb sätter gränser på grund av coronan men ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-12-03

Följ Sara Algotsson Ostholt i ny webbtv-serie

Sveriges Olympiska Kommitté har skapat en ny webbtv-serie där tittarna får följa sex svenska idrottare från olika sporter på deras resa mot OS i Tokyo. En av olympierna är silvermedaljören i fälttävlan Sara Algotsson Ostholt.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet