När en vän gick bort i cancer startade Michaelas engagemang

Senaste nytt2016-08-18

När en vän gick bort i cancer startade Michaelas engagemang

Allt började när hästtjejen och tidigare hoppryttaren Michaela Görloffs gamla hopptränare och vän gick bort i cancer. I dag är hon starkt engagerad i kampen mot sjukdomen. Här berättar Michaela mer om sitt välgörenhetsprojekt "Hoppet mot cancer".Läs mer i Hippson.sesenaste nytt

2019-05-24

Video: Danska Stinna Kaastrup en sann inspirationskälla

Stinna Tange Kaastrup från Danmark är världens bästa paradressyrryttare. Hon är regerande världsmästare och en sann inspirationskälla. Hon föddes utan ben men det har inte stoppat henne från att rida. Med två spön som skänklar rider hon dressyr bättre än de flesta.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Sverige vann nationshoppningen i Rom

Det svenska laget vann årets första nationshoppning som gick i Rom. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Angelie von Essen och Fredrik Jönsson ingick i laget.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Optimerat kortisoltest gav säkrare diagnos på häst

Ibland mäts kortisol i blod för att ställa en diagnos och till detta används ofta ett så kallat dexametasonhämningstest. Metoden används...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-05-24

SVA startar ny insamling av ovanliga fästingar

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, vill veta mer om hur klimatförändringarna påverkar utbredningen av fästingar. En ny insamling är startad – och de ber därför hästägare som hittar en ovanlig fästing på sin häst att spara den i frysen och skicka in ett foto på den.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Lenas hästjobb för Beridna högvakten framåt

Många håller nog med om att den beridna högvakten är en mäktig syn på Stockholms gator. Vi följde med Lena Linn, generalsekreterare och...

Läs mer hos StockholmDirekt.se
2019-05-24

Lotterihästen blev en riktig fullträff för Sara-Sofia

För 20 år sedan vann Sara-Sofia Stenman hästlotteriet under Göteborg Horse Show. Nu är Kamelia 24 år gammal, och är fortfarande i Sara-Sofias ägo. Här berättar hon om känslorna och tiden tillsammans med det fantastiska stoet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Dags för nationshoppning i Rom – Sverige först ut på banan

Sverige startar först i den prestigefyllda och utmanande nationshoppningen i Rom under fredagen. Klassen avgörs i två omgångar och vi har ett starkt lag på plats.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Två U25-hoppryttare får rida på Stockholm Stadion

Nu är det klart vilka svenska U25-ryttare som kommer att rida i de internationella klasserna under Stockholm Horse Week. Stella Röhlcke och Sissela Smith gör sig redo att gå för seger.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Forskningskollen: Fölet ”ärver” sin mammas tarmhälsa

I flera nya studier har forskarna tydligt visat hur fölets tarmflora utvecklas under den första tiden – och hur viktigt det är att stoet mår bra i sin mage för att hon ska kunna ge sin avkomma en så bra start i livet som möjligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Jurado Lopez stryker Fiontini från CDIO Uggerhalne

Danmarks-stationerade, spanska OS-ryttaren Severo Jurado Lopez kommer inte att tävla toppstoet Fiontini på hemmaplan i danska Uggerhalne. Hästen känns inte helt fräsch, berättar han.

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-23

Hästar gick i för liten hage – cirkus riskerar vite

En kringresande cirkus höll sina hästar i en för liten hage med dåligt underlag vid en uppstallningsplats i Eslöv, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Länsstyrelsen kräver nu att hagarna anpassas – och enligt beslutet ska ett vite betalas varje gång bristen upptäcks i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Rolf-Göran Bengtsson tvåa i Danmark

På torsdagskvällen reds en 1,45-hoppning i danska Aalborg. Där blev det en svensk andraplats genom Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove's Carlyle.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Säsongspremiär för fälttävlans nationsserie

Till helgen är det säsongspremiär för fälttävlans Nations Cup i Storbritannien. En serie som är extra viktig för Sverige i år då en OS-plats står på spel. 

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Västerås: Döttrarna lärde papporna att rida

Att föräldrar lär barn är inte ovanligt, att barn med avsikt lär sina föräldrar är däremot inte lika vanligt.

Läs mer hos Vasteras Tinding
2019-05-23

Vad stoppar dig? Så förändrar du som ryttare ditt tankesätt!

Emelie Espegren är psykologisk coach och har efter sin utbildning riktat in sig på idrottspsykologi och mental träning. Hon är själv ryttare och tävlar dressyr upp till Prix S:t Georges. Hennes föreläsning om hur vi kan öka prestationsförmågan genom att ändra vårt tankemönster illustrerar hon med sina medhjälpare – två emojifigurer vid namn Gunde och Ove.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet