Therese Nilshagen med tränaren Balkenhol till Flyinge

Senaste nytt2018-08-25

Therese Nilshagen med tränaren Balkenhol till Flyinge

I slutet av september kommer Klaus Balkenhol till Flyinge för att hålla clinic. Med sig har han sin elev Therese Nilshagen. Clinicen är en del av Saab International Grand Prix Dressage Flyinge, som hålls den 27 till 30 september. I klippet berättar Therese mer.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-08-18

Expertsvar: Häst som alltid stannar ut sig på tävling

Hemma är hästen hoppglad och taggar gärna till när hinder är framplockade. Men på tävling är det tvärtom. Gnistan försvinner helt och han vägrar ut sig. Hur bryter man mönstret? Helena Persson ger råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Video: De halvvilda fellponnyerna riskerar att dö ut

Den halvvilda fellponnyn lever fortfarande i frihet i Cumbria i norra England. Men allt färre är intresserade av att föda upp rasen i området och antalet ston är nere på cirka 150.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Video: När lastningen går alldeles av sig själv

Den här hästen måste verkligen gilla att åka lastbil. Den tar sikte på lastbilen på långt håll och går självmant hela vägen dit – och upp på lämmen. Det är inte alla som har det lika lätt med lastningen!

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Ponny-EM: Dramatisk terräng för svenskarna

De två svenska ekipagen på EM i fälttävlan för ponny fick en dramatisk lördag. Nicole Palm halkade omkull med DJ San Diego i slutet av terrängen. Men Wilma Nyhlén och Lacken King höll sig på benen – trots att utrustningen gick sönder.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2019-08-17

1,50-placering för Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann laddar upp inför EM med tävlingar i Donaueschingen, Tyskland. Under lördagen placerade han sig i en 1,50-klass med Fancy Me.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Webbradio: Christian Olsson om Sveriges EM-chanser

EM i dressyr, hoppning och paradressyr startar på måndag i Rotterdam med dressyren. Radiosportens Christian Olsson kommer att vara på plats för att referera från tävlingarna tillsammans med Maria Gretzer.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

EM i Rotterdam: "Något annat mål än guld vore oseriöst"

Något har hänt inom svensk ridsport. Hopplandslaget har blivit en trogen medaljleverantör och inför nästa veckas EM i Rotterdam är...

Läs mer hos DN.se
2019-08-17

Shetlandsonnyn Hope är försvunnen sedan i torsdags

Den treåriga shetlandsponnyn Hope försvann natten mot torsdag, detta från sin hage i Brevik utanför Åmotfors i Värmland.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Royne Zetterman och Sofia Farman har gift sig

Sofia Farman och Royne Zetterman, som tillsammans driver vackra Magic Park Stables i Skåne, har gift sig. 

Läs mer på Hippson.se
2019-08-17

Clinicreferat: Ulf Johansson om att bygga hästens förtroende

Fälttävlansryttaren och tränaren Ulf Johansson avslutade förra veckans "Killar som rider"-träff med en miniclinic. Där fick publiken ta del av hur han arbetar för att skapa förtroende hos en missförstådd häst – samt fick lära sig mer om fälttävlans grunder.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-16

Video: Shettisen Teddy tar pulsen på EM-grenarna

EM-feber! FEI laddar upp inför nästa vecka genom att låta ”Teddy the Shetland” (med 127 000 följare på Instagram) pröva livet som mästerskapshäst. Kolla klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-16

Polen: My Sandgren kan vara nära EM-final i dressyren

När halva startfältet har gjort sitt individuella kval på fredagen ligger My Sandgren närmast en finalplats av de svenska dressyrekipagen...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-16

EM-final för både Mathilda och Ebba i ponnyhoppning

Härligt Mathilda Bohlin och Ebba Danielsson! Båda är vidare till EM-final i hoppning på ponny. Mathilda och Miclas Aristocrat var felfria i dagens andra runda. Ebba Danielsson och Dynamite Spartacus fick en bom ner i vardera omgången av laghoppningen.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-08-16

Ponny-EM: Sverige slutade näst sist i hoppningen

Det blev ingen framskjuten placering för Sverige i laghoppningen på ponny-EM. Trots starka insatser av Ebba Danielsson och Mathilda Bohlin...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-16

Ponny: Två svenska hoppryttare till EM-final

Sverige har två ekipage med till den individuella finalen på ponny-EM i hoppning i Polen på söndag.

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet