Nostalgi: Se femåriga Briar med Jan Brink på ryggen

Senaste nytt2017-01-30

Nostalgi: Se femåriga Briar med Jan Brink på ryggen

Av en läsare har Hippson blivit tipsat om detta klipp, på den då femåriga hingsten Briar 899 (född 1991 e. Magini – Krocket). Ryttaren är, som alltid när det gällde Briar, Jan Brink. I filmen visar hingsten att han både var en dressyr- och en hopptalang.Läs mer i Hippson.sesenaste nytt

2020-06-01

Video: Bästisarna Birk och Dusty delar pinne

Annelie Eriksson delar med sig av ett roligt klipp. Det är hennes ettåriga nordsvensk Birk och hans treåriga kompis Dusty som leker i hagen.
– De verkar ha kollat lite för mycket på gårdens hundar. Favoritleken i hagen är att springa med pinnar i munnen och att den andra sedan ska ta pinnen. Ibland springer de med samma pinne i munnen, berättar hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Video: Backtränar och rider piruetter på fälten

Dressyrryttaren Emelie Brolin gillar att variera upplägget för sina hästar. Hon tränar ofta i kuperad terräng och när hon rider ute i naturen lägger hon gärna in lite piruetter och andra av de svårare rörelserna under passet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Bilförare på Tjörn åtalas för vårdslöshet i trafik

En bilförare åtalas för vårdslöshet i trafik. Detta efter en incident i december då föraren passerade två ryttare till häst i hög fart. Den ena hästen blev skrämd, trillade och skenade därefter i väg.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Ericsson-Carey har sålt Lacroix til Hammarström

De senaste åren har Linnea Ericsson-Carey ridit och tävlat den nu nioåriga hästen Lacroix, men nu är han såld och kommer framöver att tävlas av Ingemar Hammarström.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-01

Klipp + intervju: OS-hästen Yajamila har fått sitt första föl

Stoet Yajamila deltog vid OS i Rio och reds då av Henrik von Eckermann. Därefter var stoet en tid hos Rolf-Göran Bengtsson, men hon är sedan ett par år tillbaka hos ägarna Karoline och Johanne Goldberg. Och i onsdags fick stoet sitt första föl, en hingst efter Copycat.
– Hon skötte allt på egen hand och är en fantastisk mamma, berättar Johanne för Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Brittiska red hem delar av vägen från Argentina

Annabel Symes från Storbritannien befann sig i början av året på en ranch vid foten av Anderna i Argentina. När coronapandemin lamslog världen blev hennes resa hem till den brittiska ön ett äventyr på hästryggen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Spanska dressyrryttaren är vaken och sitter upp

Den spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon, som i början av maj drabbades av en hjärnblödning, ligger inte längre i respirator. Han är vaken, känner igen sin familj och sitter upp.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Video: Fartfyllt betessläpp för ponnyerna på Ågesta gård

I helgen var det dags för ponnyerna på Ågesta gård att släppas på bete. I vanliga fall brukar en stor publik bevittna det fartfyllda skådespelet, men med tanke på coronapandemin blev det inte så. Missa inte det härliga klippet, som Kristian von Krusenstierna har delat.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

”För fyraåringarna har inställda tävlingar varit positivt”

Covid-19 har inneburit både inställda tävlingar och senarelagda unghästtester. Hur påverkar ändringarna, och osäkerheten, hästarna som utbildas i dag och vad gör unghästutbildarna för att anpassa sig till det rådande läget? Vi har pratat med Lisa Maria Norlander på Stubbetorps gård i Kolmården.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

FEI har tagit fram tävlingspolicy som ska gälla från 1 juli

Det internationella ridsportförbundet FEI har arbetat fram riktlinjer för riskbedömning och så vidare, för de som vill arrangera internationella tävlingar under pandemin. Reglerna gäller från 1 juli och enligt FEI måste vi anpassa oss till detta "nya normala", eftersom pandemin troligtvis kommer att vara med oss på något sätt i ett eller två år framåt.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-01

Video: ”Temptation challenge” för morotssugen häst

Har ni hört talas om internetfenomenet ”temptation challenge”, där barn filmas då de lämnas ensamma med godis som de ska få äta senare? Att stå emot frestelsen är inte lätt…
I det här klippet testar en ägare att ge sin häst motsvarande utmaning – och vi måste säga att den har karaktär. Skulle din pålle kunna stå emot?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Ryttare får mer än fotbollsspelare -- vid samma skada

Idrottare får helt olika belopp för skadeersättningen genom sina försäkringar, beroende på vilken sport de utövar. Exempelvis kan gymnaster och ryttare få högre ersättning än fotbollsspelare och tyngdlyftare — vid samma typ av skada. Det framgår av en undersökning från insurtechbolaget Insurello som har gått igenom villkoren i försäkringar för amatöridrottare.

Läs mer hos SakandLiv
2020-05-31

Mäktigt väderfenomen mitt under hoppträningen: "Häftigt!"

När hopptränaren Michael Schultz i helgen höll träningar i Piteå fick han rätt som det var en naturupplevelse.
– Det var riktigt häftigt hur den byggdes upp, vilka krafter med en luft- och sandpelare ända upp till molnen, säger han till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Juniorryttare tar över Jeanna Högbergs Duendecillo P

Tillsammans med Jeanna Högberg har Duendecillo P haft stora framgångar på dressyrbanan. Nu ska den 16-åriga hingsten få trappa ner något, det är den finska junioren Tuisku Lamberg som tar över tyglarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Webbradio: Äkta hästkraft klipper Linköpings gräsmattor

För att klippa stadens gräsmattor använder Linköpings kommun numera sig av hästar. En arbetsuppgift som sker dagligen, då omkring 100 000 kvadratmeter ska klippas.
P4 Östergötland träffade Rickard Samelius och den 18-åriga nordsvensken Gutta.
– Det är ett väldigt trevligt infall och många stannar och pratar, säger Rickard till radion.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet