Webb-tv: OS-silvret ger lyft för fälttävlanssporten

Senaste nytt

2012-08-09

Webb-tv: OS-silvret ger lyft för fälttävlanssporten

Sara Algotsson Ostholts OS-silver i fälttävlan tros bana väg för ett ökat intresse för sporten. TV4 Örebro har träffat Janne Jönsson som tog OS-medalj i OS 1972 och 19-åriga framtidshoppet Hedvig Wik.

Läs mer i Tv4.sesenaste nytt

2019-06-26

Internationell comeback för Anna Freskgård

För Anna, som tävlar för Strömsholms RF, och Fly Away är det den trestjärniga långa klassen som är i fokus, för sambon William och nyss...

Läs mer hos Södermanlands Nyheter
2019-06-26

Jönköpings FRK vann årets naturvårdspris

Jönköpings Fältrittsklubb vann 2019:s naturvårdspris. Deras arbete går ut på att avlasta "kulturhagen" från hästar under blomningstid för...

Läs mer hos JP
2019-06-26

Målet var tydligt - ryttartalangen skulle till EM

I vintras satte ryttaren som mål att ta sig till EM - nu är drömmen verklighet. Efter en framgångsrik vår kommer den 14-åriga talangen åka...

Läs mer hos Nerikes Allehanda
2019-06-26

Vännäs: Snaggade hästarnas man utan lov

En hästägare i Vännäs fann sina nordsvenskar nyfriserade när hon kom till hagen i tisdags. Någon hade olovligt klippt de två hästarnas manar.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

19-åring vann Hickstead Derby – Pender historisk

Den 19-årige irländska ryttaren Michael Pender vann utmanande Hickstead Derby i söndags. Det är den yngsta ryttaren någonsin att lyckas med det. Dessutom var det hans första försök, vilket inte hänt sedan Michael Whitaker vann i sin debut 1980. Michael Pender red Hearton Du Bois Halleux och de bjöd på två felfria rundor. Se deras grundomgång och omhoppning här.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Anmäld veterinär frias i Ansvarsnämnden

En veterinär från länet blev under 2018 anmäld efter att hen godkänt en häst vid besiktningen som senare visade sig ha en ringormsinfektion.

Läs mer hos Östra Småland
2019-06-26

Gästblogg: "Hästar är dumma och elaka"

Hanna Nordin, i Hälsingland, beskriver sig själv som en hästmänniska, inte en människa som har häst. Här reflekterar hon över vad det faktiskt innebär.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Fästingskämt lurade hästägare och lokaltidningen

Hästägaren Peter Karlsson la upp en bild på Facebook som visade en av hans hästar sovandes i hagen – på grus. Till bilden skrev han: "Vi har lärt hästarna att inte ligga i gräset för att undvika fästingar". Allt var såklart ett skämt, men det var många som gick på det.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Anna Freskgård blir mentor i ny fälttävlansakademi

Anna Freskgård leder en ny fälttävlansakademi i samarbete med Agria. Fem unga ryttare kommer att coachas av landslagsryttaren under ett år.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Tre svenskar red clinic för dressyrstjärnan Graves

Tre gångarter är allt vi har att jobba med. Det var ett av budskapen som världstrean i dressyr, Laura Graves, förmedlade under en clinic i samband med Stockholm Horse Week. Till sin hjälp hade hon tre svenska ekipage.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Värnamos dressyrlag avancerar till nästa nivå

Efter tre avslutande tävlingsomgångar i Smålands division 3-serie i dressyr så kom Värnamobygdens lag på en hedrande femte plats i den...

Läs mer hos Värnamo Nyheter
2019-06-25

Läker människor med hjälp av hästar

Hästar har en fantastisk förmåga att läka allt från trauman och fobier till ätstörningar och ångest. I mötet med en häst kan vi se oss...

Läs mer hos Tidningen Hälsa
2019-06-25

De rider 7-stars Spring Tours final i Falsterbo

Det står nu klart vilka 14 ryttare som kvalat till Swedish 7-stars 1,50-tours final under Falsterbo Horse Show – där fyra platser till meetingets femstjärniga klasser står på spel. Två ryttare har dessutom fått varsitt wild card till finalen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Veckans gård: Välordnad hästgård med hög standard

I Piteå finns en vacker hästgård med allt man kan önska sig. Eller vad sägs om ett stort och modernt boningshus, stall med sex boxar, egen ridbana, hagar samt en lösdrift med ligghall? 

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Webbradio: Hjärtebarnsritten på väg mot Örebro

För femte året rider Sofia Larsson och Erica Svensson en långritt genom delar av Sverige för att samla pengar till Hjärtebarnsfonden. I år har de valt att starta nere i Småland för att rida hem till Örebro, en ritt på cirka 25 mil. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet