Per Yng på SVT: "Ett felaktigt beslut under tidspress"

Senaste nytt

2015-03-02

Per Yng på SVT: "Ett felaktigt beslut under tidspress"

SVT:s sportchef Per Yng förklarar varför ridsportsändningen från Göteborgs Horse Show bröts och ber om ursäkt till tittarna.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2019-06-25

Värnamos dressyrlag avancerar till nästa nivå

Efter tre avslutande tävlingsomgångar i Smålands division 3-serie i dressyr så kom Värnamobygdens lag på en hedrande femte plats i den...

Läs mer hos Värnamo Nyheter
2019-06-25

Läker människor med hjälp av hästar

Hästar har en fantastisk förmåga att läka allt från trauman och fobier till ätstörningar och ångest. I mötet med en häst kan vi se oss...

Läs mer hos Tidningen Hälsa
2019-06-25

De rider 7-stars Spring Tours final i Falsterbo

Det står nu klart vilka 14 ryttare som kvalat till Swedish 7-stars 1,50-tours final under Falsterbo Horse Show – där fyra platser till meetingets femstjärniga klasser står på spel. Två ryttare har dessutom fått varsitt wild card till finalen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Veckans gård: Välordnad hästgård med hög standard

I Piteå finns en vacker hästgård med allt man kan önska sig. Eller vad sägs om ett stort och modernt boningshus, stall med sex boxar, egen ridbana, hagar samt en lösdrift med ligghall? 

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Webbradio: Hjärtebarnsritten på väg mot Örebro

För femte året rider Sofia Larsson och Erica Svensson en långritt genom delar av Sverige för att samla pengar till Hjärtebarnsfonden. I år har de valt att starta nere i Småland för att rida hem till Örebro, en ritt på cirka 25 mil. 

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

237 islandsekipage är redo för sport-SM

Bland de 237 ekipagen som kvalat till sport-SM för islandshästar hittar man VM- och NM-medaljörer, världsrekordhållare samt regerande svenska mästare. Alla dessa ekipage, tillsammans med framtida stjärnor, tar sig till Norrköping nästa vecka för att göra upp om medaljerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Elaines hästar stals – den ena har fång

Natten till tisdagen stals två hästar från en gård utanför Hylte. Det var Elaines Fenix och Elymus som togs olovligen ur stallet. Fenix står för tillfället på boxvila på grund av fång. Elaine känner sig orolig och hoppas att förövarna ska träda fram.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Antibiotika fungerar på viss bukhinneinflammation

Antibiotika fungerar överraskande bra på hästar med bukhinneinflammation utan känd bakomliggande orsak. Det visar en undersökning som...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-06-25

Irma Karlsson: "Den svenska publiken är väldigt bra"

Tillsammans med stoet Ida Van De Bisschop har Irma Karlsson tagit sig upp och tävlat med de största ryttarna i världen. Förra året kom hon...

Läs mer hos Svt.se
2019-06-25

Förbud mot bränning på häst enligt ny lista

I förra veckan gick Svensk Travsport ut med en ny karens- samt förbudslista som börjar gälla från den 1 juli i år. Svenska ridsportförbundet följer också förändringarna – som bland annat innefattar förbud mot så kallad bränning.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Klart vilka som rider på Falsterbo Horse Show

Nu är det klart vilka dressyr- och hoppryttare som rider i de stora klasserna under Falsterbo Horse Show. Tre fjärdedelar av VM-silverlaget ställer upp i hoppningen. På dressyrsidan har ingen mindre än Ulla Håkanson fått en personlig inbjudan.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Ungdomar stal hästar från gård – ertappades av väktare

Några ungdomar ska under natten till tisdagen ha stulit en eller två hästar i Hylte kommun. En väktare ertappade dem när de red, polisen vädjar nu om tips kring händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Fanny Jonsson har designat ett eget hästsläp

Fanny Jonsson har precis avslutat studier på Designhögskolan i Umeå. I sitt examensarbete har hon skapat ett hästsläp. Hästens välbefinnande har stått i centrum för projektet.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-24

EM i fälttävlan år 2021 till Segersjö: "Helt fantastiskt"

Nu står det klart – EM i fälttävlan år 2021 kommer att arrangeras av Segersjö fältrittklubb i Odensbacken. 
– Det känns helt fantastiskt, säger Ann Montgomery som bor på Segersjö herrgård och är en av arrangörerna.

Läs mer hos Svt.se
2019-06-24

Topplacering för Angelie von Essen i Hickstead

Det blev ett härligt avslut för Angelie von Essen i Hickstead. Tillsammans med Luikan Q blev det fyrstjärnig 1,50-placering under helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet