Per Yng på SVT: "Ett felaktigt beslut under tidspress"

Senaste nytt

2015-03-02

Per Yng på SVT: "Ett felaktigt beslut under tidspress"

SVT:s sportchef Per Yng förklarar varför ridsportsändningen från Göteborgs Horse Show bröts och ber om ursäkt till tittarna.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2019-12-07

Video: Polishästen Jake dricker te varje morgon

Den engelska polishästen Jake har något gemensamt med sina brittiska kollegor: han älskar te. Varje morgon bjuder de tvåbenta kollegorna honom på en kopp och han reser sig inte upp ur sängen förrän han druckit upp varje droppe! Se det söta klippet ovan. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Werth på hugget i världscupen - Kittel utanför placering

Världsettan Isabell Werth och Emilio toppade när helgens världscupmeeting inleddes i Salzburg, Österrike, på lördagen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-07

Läromästare i topp på veckans Market-lista

Veckans lista, med de mest visade annonserna hos Hippson Market, toppas av en härlig läromästare. Även en unghäst och lovande talanger inom både dressyr och hoppning finns med denna gång.  

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Tävling: Vinn vinterridkängor från Mountain Horse

Kylan och snön börjar göra entré runt om i landet och stelfrusna tår blir därmed lätt ett faktum. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Mountain Horse, ligger ett par ordentliga vinterridkängor i prispotten.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Ta ut dina pengar ur TDB innan årsskiftet

Från och med årsskiftet gäller nya regler för både anmälare och arrangörer i tävlingsdatabasen, TDB. Svenska ridsportförbundet uppmanar därför alla involverade till att ta ut sina pengar ur databasen innan den 1 januari 2020.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Seger för Europalaget i Riders Masters Cup

Under fredagskvällen avgjordes Riders Masters Cup i Paris, där Henrik Ankarcrona ledde Europalaget till seger mot Amerika – för femte året i rad. Henrik von Eckermann var en del av vinnarlaget.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-07

Hippsons julkalender: 20 % på träns, schabrak och benskydd

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, lördagen den 7 december, bjuds det på finfin rabatt hos Hööks.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Video: Pensionerade topphästarna njuter i gröna hagar

Hos Madden Mountain får de pensionerade tävlingshästarna gå utomhus 24 timmar om dygnet. Hör Beezie Madden berätta mer om deras filosofi – och se hästarna njuta till fullo av pensionen i det härliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Gnestaryttaren byter B-landslaget mot A

Från B-landslaget till A på bara ett år. Gnestaryttaren Ebba Odén trodde inte det var möjligt.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-12-06

Två svenska Henrik kan ta Europa till en vinst mot Amerika

Henrik Ankarcrona mot Robert Ridland, Henrik von Eckermann mot Laura Kraut. Snart avgörs det om det blir lag Europa eller lag Amerika som tar hem Riders Masters Cup i Paris – och frågan är om det blir en femte seger för européerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Tävlingsarrangör tillrättavisas för att ha kortat starttiden

Vid Helsingborgs fältrittklubbs hopptävlingar tidigare i höstas hade man över 350 starter. Därför valde tävlingsledningen att korta starttiden från 45 till 30 sekunder. För detta tilltag får arrangören en tillrättavisning av SvRF:s disciplinnämnd.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Charmig mindre hästgård utanför Finspång

Sugen på en flytt till Östergötland? Då finns en mindre charmig hästgård till salu i Djurslanda, utanför Finspång. Stallet har sex boxar och ridbanan underlag av gummiflis. Boningshuset är äldre men har renoverats under senare år.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Video: Tobbes hästar ”sjunger” i reklamfilmer på tv

Tobbe Larsson firar som bekant 20 år som hästartist. Nu har hans fyrbenta vänner utvecklat oanade talanger – i reklamfilmer som kommer att visas i tv sjunger de nämligen. Eller?!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Video: Tullen går lös – men kommer när matte ropar

Mina Möllers fjording Kjensrud Tullen går lös med matte på promenad – och kommer på inkallning. Här berättar Mina mer om sin mycket speciella häst, missa inte det fina klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Hippson Market: Hästskötare sökes till Ågevall dressyr

Martin Ågevall driver verksamhet med dressyrhästar utanför Stockholm. Här tränas både unga talanger och Grand Prix-hästar. Nu letar han efter en hästskötare till sitt team.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet