Per Yng på SVT: "Ett felaktigt beslut under tidspress"

Senaste nytt

2015-03-02

Per Yng på SVT: "Ett felaktigt beslut under tidspress"

SVT:s sportchef Per Yng förklarar varför ridsportsändningen från Göteborgs Horse Show bröts och ber om ursäkt till tittarna.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2020-02-22

Deusser vann Gothenburg Trophy – Peder bästa svensk

Jämte världscupen är lördagskvällens Gothenburg Trophy hoppningens höjdpunkt under Gothenburg Horse Show. Förra året vann Rolf-Göran Bengtsson, i år stod hoppet till Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Fredrik Jönsson som alla var i omhoppning. Men segern gick till Daniel Deusser, Tyskland, på Calisto Blue.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Taket lyfte när Briar kom in i Scandinavium

Mellan världscupdressyren och Gothenburg Trophy var det dags att välkomna fem nya profiler från GHS historia in i GHS Hall of Fame. Och när Briar kom in för att själv ta emot utmärkelsen lyfte taket på arenan.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Revansch och seger för Cathrine Dufour

I går var de snubblande nära seger, Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy men i dag höll det hela vägen. Ekipaget dansade upp i ledningen som höll hela vägen. Återigen blev Sandra Dahlin och Ichi bästa svenska ekipage på en femteplats.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Tack för allt, Di Lapponia T – nu pensioneras topphästen

Lördagens världscup blev den sista för Paulinda Fribergs topphäst Di Lapponia T. Efter prisutdelningen avtackades det 19-åriga stoet framför publiken i Scandinavium.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

GHS: Tävlingshästar flyttas på grund av stormen

Det har återigen blåst upp i Göteborg. Något som påverkar Gothenburg Horse Show, där tre tältstallar töms och hästarna får flyttas in i de internationella stallarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Ryttarna ska ha egen musik till Grand Prix Special i OS

När det är dags för OS i Tokyo är det nytt att varje lag består av endast tre ekipage, där alla resultat räknas. En annan nyhet är att dressyrryttarna måste sätta musik även till Grand Prix Special, en förändring som förbundskapten Bo Jenå inte gillar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Rutinerade Marika Martinsson gjorde debut på GHS

Det var första gången i Scandinavium för den rutinerade dressyrryttaren Marika Martinsson, när hon red in på arenan i sexårsklassen för unga hästar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-22

Bildspel: Tilda vann Sverigeponnyns final i Scandinavium

Tilda Törnberg har haft Sverigeponnyn som mål i många år. Blåögda C-ponnyn Poetic Vanilla Ice har hon ridit sedan i somras. Efter onsdagens semifinalseger funderade hon på om det skulle kunna gå lika bra en gång till – och det kunde det.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Breederssegraren Demand 1344 kastreras

Yvonne Österholm startade i sexårsklassen med Demand 1344 i Scandinavium under torsdagen. Men hingsten var ofokuserad och ekipaget hamnade sist, så nu väljer ägaren att kastrera honom.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Kür och Gothenburg Trophy – så sänder SVT lördag

Under lördagen i Göteborg väntar världscupkür och 1,55-hoppning i prestigefulla Gothenburg Trophy. Följ svenskarna som tävlar via Hippson och se sändningarna från SVT i tv-soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Video: Hingsten Romanov har fått somna in

Hingsten Glock's Romanov har fått somna in, 20 år gammal. Han var bland annat far till Skovens Rafael och hade tävlingsframgångar med både Edward Gal och Hans Peter Minderhoud. Detta klipp är från Amsterdam 2013 där Romanov reds av Edward Gal.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Janelle Larsson förbereder sig för att lämna Sverige

Hoppryttaren Janelle Larsson, 17, föddes i Skottland när pappa Henrik spelade fotboll i Celtic. Nu håller ryttartalangen på att...

Läs mer hos Expressen
2020-02-22

Så rensade ridsporten upp i dopningsträsket

Dopningsfallen på flera hästar i såväl OS 2004 som 2008 blev en väckarklocka. Ridsporten insåg att något var tvunget att göras. 

Läs mer hos DN.se
2020-02-22

Frieserhingsten Elias en publikfavorit i Scandinavium

Linda Annell köpte frieserhingsten Elias 494 som ridhäst till sig själv. Riktigt så blev det inte och i helgen tävlar Elias världscupen i dressyr med ryttaren Marc Peter Spahn i sadeln.
– Det är som en saga. Jag kan inte riktigt förstå att det är min häst, säger Linda.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Riktig svenskfest i Scandinavium när Douglas vann

Publiken i Scandinavium jublade när Henrik von Eckermann, med startnummer sju, gick upp i ledning med Peter Pan och det verkade hålla hela vägen. Men när Douglas Lindelöw på Cheldon kom in som tredje sista ryttare stod det klart, tiden gick att slå. Seger till Douglas samt Henrik på andra plats – och taket lyfte på Scandinavium av publikens jubel.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.