Publikrekord i Scandinavium - 90.000 sålda biljetter

Senaste nytt

2013-04-28

Publikrekord i Scandinavium - 90.000 sålda biljetter

Över 90 000 biljetter har sålts under veckans internationella stortävlingar i Scandinavium och Göteborg. Det är nytt publikrekord för tävlingen.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2020-01-28

Blentarp: Okänd person släppte ut häst

Vem släppte ut hästen? Och varför? Det undrar en hästägare på en gård utanför Blentarp. Sent på måndagen, vid ettiden, var hon ute...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2020-01-28

Scott Brash i stor intervju om Hello Sanctos

För World of Showjumping berättar toppryttaren Scott Brash om sin topphäst Hello Sanctos, som nu är pensionerad.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-01-28

Hästar och ryttare söker efter försvunnen kvinna

En kvinna i 60-årsåldern har försvunnit från sitt boende i Broddetorp i Falköpings kommun. Ryttare hjälper till i sökandet.

Läs mer hos Nya Lidköpings-Tidningen
2020-01-28

Hästar hjälper unga med lässvårigheter

För barn och unga som har lässvårigheter kan det vara svårt att läsa när en person lyssnar. Via den ideella föreningen Lära med djur kan de få en mer avslappnad upplevelse, i närvaro av hästar eller andra fyrbenta vänner.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

Reiningen breddsatsar – alla ska kunna prova på

Tidigare har alla som tävlat i reining ridit samma mönster, som tävlingsprogrammen kallas. Nu utvecklas fler mönster på olika nivåer för att alla ska kunna prova på – från lätt klass och uppåt.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

SvRF Ungponny öppnar upp igen för sjuåringar

Nytt för i år är att både ponny och häst får vara lägst åtta år för att få starta hopp-SM. Några röster har höjts kring att sjuåringarna då...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-28

Ett år efter dödligt hästvirus är ridklubben i Värmdö på tå

EHV-1. Ekvint herpesvirus. En till synes harmlös bokstavs- och sifferkombination men med i värsta fall dödlig utgång. Ett år har gått sedan...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2020-01-28

Elin är första kvinna att få titeln hovslagarmäster

Elin Bäcklund är den första kvinnan, och dessutom den yngsta någonsin, som får hovslagarmästartiteln i Sverige. Här berättar hon om vägen till det prestigefyllda målet – och om att vara ung tjej i en tuff bransch.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-28

Ridsporten i Södermanland prisar sina medlemmar

Vad heter årets ridskolehäst och vem är årets eldsjäl? Det och mycket mer kommer man att får reda på den 1 februari då...

Läs mer hos Kkuriren.se
2020-01-28

Kyrkan i Sollentuna slår sina marker med häst

Marker slås med häst i stället för med maskindrivna fordon, betande får ersätter maskinklippning, nya bikupor förbättrar pollineringen av...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2020-01-28

Tjeckiska ryttaren svarar på avstängningen: "Vilseledd"

I höstas sålde Emma Augier de Moussac hästen Chacco Dia till Peder Fredricson. Nyligen stängdes den tjeckiska ryttaren av efter att ha...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-27

Video: Skelettmålning visar anatomin hos ekipaget

Laura Tomlinson, tidigare Bechtolsheimer, är en av Storbritanniens främsta dressyrryttare – som bland annat ingick i det brittiska guldlaget vid OS i London. Här visar hon hästens och ryttarens rörelser med skelett målat både på sig själv och på stoet Rose of Bavaria (född 2010 e. Bordeaux).

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Expertsvar: Unghäst som inte går fram på uteritten

En Hippson-läsare har en unghäst på sex år som har börjat stanna vid uteritt och inte vill gå fram. Dressyrexpert Nina Bengtsson hjälper till och ger goda råd.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: Ponnymammadansen – en klassiker

Förra helgen var Annika Åhlström på Baltic Cup i Danmark, där hennes dotter Annie tävlade med D-ponnyn Tara. Dottern debuterade 1,25 och ingick i det svenska laget som vann. Det kan dock vara svårt att hålla känslorna i styr när man är ponnymamma.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Granskning av oseriös hästhandel: ”Finns mer att göra”

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har gjort en granskning av den oseriösa hästhandeln i södra Sverige. I flera avsnitt berättar de om handlare som har stora skulder, om handlare som har sålt skadade hästar och som hotas av miljonvite om verksamheten fortsätter.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet