Publikrekord i Scandinavium - 90.000 sålda biljetter

Senaste nytt

2013-04-28

Publikrekord i Scandinavium - 90.000 sålda biljetter

Över 90 000 biljetter har sålts under veckans internationella stortävlingar i Scandinavium och Göteborg. Det är nytt publikrekord för tävlingen.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2019-09-19

Video: Hur du river hindret – utan att få några hinderfel

Det här ekipaget visar hur ett hinder kan rivas utan att det ger några fel i protokollet, eftersom hindrets översta bommar ligger kvar på sina bomskållor. Och visst gör hästen en snygg räddning, som hinner upp med alla ben och tar sig över bakbommen felfritt?

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Dags för start av höstens ATG Riders League-serie

Under våren testades hoppserien ATG Riders League för första gången och i höst rids den andra testomgången av tävlingsformen. Nypremiären äger rum i helgen på Sundbyholm utanför Eskilstuna – och det går fortsatt att spela på serien via ATG.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Hoppning: De red felfritt i unghäst-VM:s första kval

Hoppningens unghäst-VM i Zangersheide är i full gång. Under torsdagen har det första kvalet i respektive kategori ridits – och bland de fem- och sexåriga hästarna blev det några felfria rundor för de svenska ekipagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Skåne: Övergiven häst omhändertagen

Trots flera försök lyckades länsstyrelsen i Skåne inte få tag i hästägaren. Därför omhändertogs hästen, som gick på bete med andra hästar. Hästen var i normalhull men hade eftersatta hovar och mugg på två ben.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Ridled på Orust utsatt för omfattande sabotage

På Orust har föreningen Häst på Orust gjort i ordning två ridslingor i varsin ände av ön. När föreningens sekretare Ingvor Olsson var ute och red på den ena upptäckte hon att någon slitit upp markeringsstolpar på flera ställen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Video: Med ändan först när det regnar på tvären

När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund) och som kallas Turbo en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.
– När han hörde att jag kom och ropade hans namn ville han inte vända sig om då regnet var ganska intensivt, han stod med rumpan mot regnet. Men eftersom han är en helt underbar unghäst som alltid kommer när vi ropar så ville han ju komma till mig även denna gång. Så han började backa för att gå till mig, berättar Sara för Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Johanna Due-Boje: ”Jätteviktigt att träna annat också”

Det är dags för fjärde delen av serien Hållbara ryttare, där sitsforskaren Maria Terese Engell hjälper ryttarna i Saab Team Sweden Dressage med deras position i sadeln. Denna gång förklarar hon varför det är viktigt att fysträna sig själv – samt analyserar landslagsryttaren Johanna Due-Boje.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Star Stable-härvan: "Spelbolagen kan göra mer"

En 38-årig man misstänks ha utsatt över 80 barn för sexbrott. Han inledde kontakterna i det populära hästspelet "Star stable". Både Ecpat och polisen anser att spelbolagen skulle kunna satsa betydligt mer på säkerheten för barn och unga.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2019-09-19

Janika Sprungers Bonne Chance CW till avelsboxen

Janika Sprungers topphäst Bonne Chance CW går i pension, 13 år gammal. Tanken är att stoet nu ska användas i avel.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-19

Tävling för ryttare med intellektuell funktionsnedsättning

På måndag kommer Vingåkers ryttarförening, tillsammans med Katrineholms särskolor, bryta ny mark med sin ridtävling för ungdomar med...

Läs mer hos Kkuriren.se
2019-09-19

Föredrag: Hur mår internationella tävlingshästar?

Kom och lyssna på Göran Åkerström, chef för FEI:s veterinäravdelning, när han delar med sig av sina erfarenheter.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-19

SvRF + SWB: Träff om samarbete ridskola–uppfödare

Är ni intresserade av ett samarbete mellan ridskola och uppfödare? Svenska ridsportförbundets ridskole- och utbildningssektion bjuder in till inspirationsträff på temat "Ridskolehästen i fokus" i samarbete med SWB.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-18

Enköping: Hänsyn till miljön ska tas i hästnäringen

Hur belastar hästar miljön? Den frågan tas upp på den hästkunskapsdag som länsstyrelsen arrangerar.

Läs mer hos Enköpings-Posten
2019-09-18

Video: När din stora kärlek är för lång

Den här söta hunden vill så gärna kela med sin kompis, men det är lite bekymmersamt då den fina hästen är så stor! De löser det ändå, och får en mysig stund tillsammans. Se ännu ett gulligt klipp med radarparet nedan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Döda hästar inte utsatta för djurplågeri

De hästar som tidigare i september hittades döda i en hage i Heby kommun har inte utsatts för djurplågeri. Det visar SVA:s obduktion av dem, däremot har de inte avlivats på ett riktigt sätt.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet