Jens Fredricson räddade blågula äran i Falsterbo

Senaste nytt

2013-07-14

Jens Fredricson räddade blågula äran i Falsterbo

Jens Fredricson räddade svenskfesten i Falsterbo. Som sista ryttare på plan red han hem prischecken på 570 000 kronor i den avslutande grand prixen.
- Jag släppte allt inför sista hindret, säger 46-åringen som tog sin största seger hittills.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2020-08-11

Veckans gård: Hästgård med plats för två familjer

Välkomna till denna idylliska gård strax utanför Köping. Ett lantligt läge med närhet till både natur och centrum samt endast fem minuters bilfärd från E18. Gården har två boningshus, flera stall och två boningshus.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Klipp: Knack knack knack – någon hemma?

Vill du besöka den här sötnosen får du knacka först. Sedan är det bara till att vänta och se om dörren öppnas och du får komma in.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

"Trafiksituationen blir bara allt hetsigare"

Den 5 augusti körde Johanna Wedelsbäck sin häst Alena i ett släp på väg 13 norr om Sjöbo. Då kom en lastbil och la sig tätt bakom dem. Föraren körde efter dem på samma sätt i över en mil.
– Hade jag behövt bromsa hade det smällt. Släpet hade blivit spillved, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Tävling: Karens införs för ryttare med covid-19

Med anledning av coronapandemin har Svenska ridsportförbundet infört tillfälliga tävlingsregler. Dessa har reviderats och från och med 10 augusti gäller karens för ryttare och funktionärer som haft covid-19.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Webb-tv: Oroligt när ridskolan startar efter lovet

Hageby ridklubb håller på att förbereda sig inför höstterminen men det är inte som vanligt. Tidigare i somras sköt någon ridskolehästen Bella i hagen och hon skadades så illa att hon fick avlivas. Nu oroar man sig för säkerheten när verksamheten drar igång igen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Digitala lösningar för ridklubb i glesbygd

Strömsunds RK ligger i Norrlands inland, tio mil från närmaste stad. Tillgången till tränare är begränsad, och resekostnaderna för inhyrda tränare blir ofta ganska höga. Strömsund saknar tåg- och flygförbindelse och ibland är det inte ens möjligt för tränare att ta sig dit. Alternativet, att åka med hästen till träning är både tidskrävande och inte speciellt miljövänligt.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-11

Ville förstå döttrarnas hobby – ponnypappan lärde sig rida

Johan Lundberg är en rätt så vanlig trebarnspappa. Hans två döttrar rider och supportas av mamma. Sonen spelar hockey och fotboll och supportas av pappa. Men Johan tröttnade på hur familjen delats upp och bestämde sig för att lära sig mer om hästar och att rida.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Ponny skrämdes av motocross – avlivades

Två barn trillade ur en vagn som kördes av en ponny. När mamman skulle hjälpa dem kom tre motocrossförare körandes. De höga motorljuden skrämde ponnyn, som skenade och skadade benet. Motocrossförarna körde vidare. "Det hade betytt så mycket om de stannat och hjälpt till", säger mamman till Kristianstadbladet.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Peder Fredricson gästar SVT:s Sommaröppet

I måndagens program Sommaröppet: Sport i SVT är nutida sportklassiker i fokus. Peder Fredricson återupplever EM-finalen 2017 och berättar om mästerskapet i en lång intervju.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Distansritt på distans gick över förväntan

Utmaningen ”distansryttare på distans” skapades av Mälardalens distansryttarförening under vårens tävlingsuppehåll – och har lockat hundratals deltagare från olika discipliner. Tillsammans har de totalt ridit nästan två varv runt jorden.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Trafikolycka med hästtransport på E4 – häst dog

En personbil, en lastbil och en hästtransport ska vara inblandade i en trafikolycka som inträffade på E4 utanför Linköping. Flera personer är förda till sjukhus och enligt uppgifter till SVT har en häst avlidit. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

SM-veckan i gång – inleds med unghästhoppning

SM-veckan i Falsterbo är i full gång, men innan de svenska mästarna ska koras är det dags för unghästtävlingar. Inför tomma läkare pågår nu unghästarnas kval.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Spanska EM-truppen fick vända vid Ungerns gräns

I Budapest, Ungern, arrangeras EM i dressyr för unga ryttare. När Spaniens båda lag för juniorer och children kom till den ungerska gränsen blev de stoppade och mästerskapsdrömmen blev inställd på grund av pandemins restriktioner. Ett annat besked kom dock senare samma dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Tränar med barndomsponnyn: "Dröm som går i uppfyllelse"

Emelie Persson och Beauty har varit ett team i 16 år. I sina yngre dagar tävlade ekipaget framgångsrikt i hoppning, men efter ett långt uppehåll har de tagit upp ridningen på nytt och bytt gren.
– Hon är min stjärnponny, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-10

Klipp: Mekaniska "hästen" Barry – rund som en tunna

Ett bra sätt att öva balansen på är att göra det på en mekanisk häst men hur många har en sådan stående, inte så många kanske. Men det går att finna på råd, som den här kvinnan som skapat den något rundlagda mekaniska hästen Barry. Något att ta efter?

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet