Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Senaste nytt

2012-08-10

Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Den amerikanske OS-dressyrryttaren Steffen Peters pensionerardesin stjärnhäst Ravel i går - direkt efter OS-kürfinalen.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-08-04

Kvalade till SM – på både ponny och stor häst

Värnamobygdens ryttarförening har flera ryttare i olika kategorier som har kvalat till SM, men två av dem sticker ut lite extra. Alma Blommesköld och Julia Lindell har inte bara kvalat sina B- respektive D-ponnyer till SM i Falsterbo. De kommer även att ta med sig sina stora hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Måndagstrött? Du är inte ensam

Ibland behöver man en lite lugnare start på veckan. Varför inte göra som den här hästen – ta en powernap, helt enkelt. Kolla in det roliga klippet med ljud på!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Hoppning: Flera världscuptävlingar inställda

I oktober skulle det ha varit världscuppremiär i hoppning i norska Oslo, men i år blir det inte som planerat. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Petras fina present från hästägaren – ett föl

Petra Lind skördar framgångar på dressyrbanorna med Firenze 1174 och hingstens ägare är så nöjd att hon ville ge Petra något alldeles extra. Petra har fått välja ut ett av årets föl till sin egen. Förhoppningsvis blir Dream of Love Petras framtida stjärna.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Veckans gård: Stor hästgård i Vårgårda med flera boningshus

Hoppryttaren Karin Martinsen är sedan ett par år stationerad i Tyskland men har tidigare haft sin bas på familjens gård i Vårgårda. Nu säljs familjens gård och för den som är sugen på en anläggning med rejält med plats för både häst och människa och som är strategiskt belägen så är det bara att slå till.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Hästen Coinwen fastnade mellan två träd

När Ebba Gren kollade till hästarna i beteshagen upptäckte hon att treåriga Cainwen satt fast mellan två träd. Som tur är kunde räddningstjänsten hjälpa till att få loss henne. Se räddningsaktionen i klippet ovan.
– Hon kom varken framåt eller bakåt. Vi förstår inte hur hon har lyckats ta sig in där, säger Ebba.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Solen sken över ryttarna på Sundbyholm

I helgen har stora delar av den svenska hoppeliten tävlat vid Sundbyholm Summer Games. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana visade strålande form och vann söndagens GP. Peder Fredricson tävlade Hansson WL igen och flera andra av våra främsta ryttare var på plats med sina bästa hästar och nya bekantskaper. Hippsons fotograf Haide Westring var på plats och här kommer ett stort härligt bildspel från tävlingarna.

Resultat

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Guldhästen Flora de Mariposa är död

Med Penelope Leprevost i sadeln vann Flora de Mariposa både VM-silver på hemmaplan i Caen och OS-guld i Rio, bägge medaljerna i lagtävlan.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-03

Ny kritik mot Akka – plockas bort från SRR:s lista

Flera familjer riktar hård kritik mot Akka ridcenter utanför Skurup i Skåne. Nu väljer Sveriges Ridlägers Riksförbund att plocka bort Akka från all marknadsföring, skriver Sydsvenskan.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

21-åriga Wilma satsar mot toppen – med ett öga

Tre år gammal förlorade Wilma Marklund högerögat i cancer. 18 år senare har hon vunnit inte mindre än tre junior-SM i hoppning och blivit uttagen till att träna för Henk Nooren via Young riders cademy. Nu jobbar hon på Henks anläggning i Belgien och satsar stenhårt mot en ryttarkarriär på elitnivå.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Klipp: Busar med mamma när tränaren tar paus

Lilla Otis Price är son till fälttävlansryttarna Tim och Jonelle Price. Den här dagen sitter han vid ridbanan när mamma tränar för självaste Charlotte Dujardin. Men så måste tränaren smita iväg en stund och då passar Otis på att ta över tränarrollen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Video: Samspelet mellan en häst och en liten flicka

Vi har tidigare fått se Bongo dansa fram med Greetje Hakvoort i sadeln, medan sexåriga dottern Jolie bjudit på sötchock med ponnyn Napoleon. I det här klippet är det däremot dottern som tagit över träningen av mammans häst – och visst bjuder de på ett fantastiskt samspel och en fin tillit till varandra? Klippet kommer från Human & Horse Academy by Greetje Hakvoort.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Högvaktshästarna tillbaka efter sommarlovet

Efter ett långt sommarlov på bete har högvaktshästarna kommit tillbaka till Kavallerikasern vid Lidingövägen i Stockholm. 300 hästskor har återigen satts på plats – och nu väntar förberedelser inför höstens uppdrag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

GP-seger för Malin Baryard-Johnsson och Indiana

I söndagens högsta klass under Sundbyholm Summer Games visade Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana formen. Över 1,50-hinder tog de hem helgens Grand Prix.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-02

Hugo Wihlmarks T-Rex Plus till Grevlunda

Hugo Wihlmark har förvaltat 6-årige T-Rex Plus åt uppfödaren och ägaren Erik M. Andersen. Nu annonserar bägge på Instagram att den mörkbruna valacken flyttar in på Grevlundagården. Ryttare blir Stephanie Holmén.

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet