Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Senaste nytt

2012-08-10

Steffen Peters Ravel pensioneras efter OS

Den amerikanske OS-dressyrryttaren Steffen Peters pensionerardesin stjärnhäst Ravel i går - direkt efter OS-kürfinalen.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2019-12-16

Svenskt mästerskap i dressyr till Flyinge 2020

När SM i dressyr ska avgöras i sommar kommer evenemanget inte att äga rum under Strömsholmsdagarna, som tidigare år. I stället blir Flyinge den nya platsen för evenemanget. Dessutom blir det ett nytt meetingformat.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-16

Kärleken till islandshästar förde "Svinglorna" samman

Samtliga sju kom från Sverige till Selfoss för att arbeta med hästar, de flesta skulle bara stanna ett tag. I dag är de alla tillsammans med isländska män, jobbar med isländska hästar och umgås regelbundet i sin grupp de kallar ”Svinglorna”. En ordlek med Sverige, Island och pinglorna.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-16

Ridklubb i Storuman hotas av nedläggning

Luspens ryttarförening i Storuman hotas av nedläggning. Enligt ett tjänstemannaförslag som politikerna ska ta ställning till under kommande...

Läs mer hos Svt.se
2019-12-16

Video: Robin och stoet Forcila leker följa John i ridhuset

Efter ridpasset passar ryttaren Robin Johansson på att träna lite kondition. Han låter nämligen stoet Forcila springa lös i ridhuset och leka följa John med husse.
– Det är det bästa sättet att få kondition själv och samtidigt trava av hästen, skriver han till Hippson.
Missa inte klippet!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-16

Hippsons julkalender: 50 % på tävlingsskjortor hos Ale RS

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, men endast i dag, säljer Ale Ridsport tävlingsskjortor för halva priset.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Video: Linda Heeds ryttarkarriär började på ponnyn "Acke"

Linda Heed har länge hört till den svenska hoppeliten och är med i hopplandslagets B-trupp. Men precis som med allt annat började det någonstans. Linda har lagt ut ett klipp på Instagram med ponnyn NSB Akrobat och kommentaren "hur allt började". Hippson hörde av sig till Linda för att få höra mer och för att be om lov att dela klippet. Se det här och läs hennes kommentar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Svenska syskonen Hammarström i topp i Danmark

Ingemar Hammarström med Estella vann en 1,35-klass i Danmark, följd av storasyster Selma på andra plats.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-12-15

Martin Fuchs vann penningstinna Rolex Grand Prix i Genève

Martin Fuchs från Schweiz tog hem segern i söndagens Rolex Grand Prix i Genève. Detta på sin fantastiska skimmel Clooney.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-12-15

Scott Brashs stjärna Hello Sanctos tackades av i Genève

Vid tävlingarna i Genève avtackades Scott Brashs tävlingspartner Hello Sanctos. Tillsammans har ekipaget skördat många framgångar. Bland annat har de tagit OS-guld i lag och varit det enda ekipaget att vinna Rolex Grand Slam.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-12-15

Webbradio: Hästägare i Sätila drabbade av sadelstölder

Polisen i Halland gick nyligen ut och varnade hästägare för att något som kan vara en liga har specialiserat sig på att stjäla dyra...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-15

Julklappstips med rim på veckans Hippson Market-lista

Julen står för dörren och det kan vara svårt att hinna. Hos Hippson Market kan du alla julklappar finna. Ett täcke eller träns till din fyrbenta vän, eller kanske en tävlingskavaj till stallkompisen? I veckans lista hittar du fina begagnade klappar, med tillhörande rim och fina prislappar!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Idrottsministern mötte ridsportens #visparkarbakut-upprop

Mika Thalén och Caroline Crafoord från ridsportens #visparkarbakut-upprop mötte i veckan kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind. Tillsammans med övriga #metoo-upprop, från olika branscher, diskuterades hur man ska arbeta framåt med frågor som rör sexuella trakasserier och övergrepp.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Färdighoppat i Genève för både Peder och Henrik

Varken Henrik von Eckermann eller Peder Fredricson kommer till start i söndagens Grand Prix i Genève. Världscupen i La Coroña har dock en svensk till start – genom Annika Axelsson med hästen W Diva Rose MSF.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Utdrag ur brottsregistret för en tryggare stallmiljö

Från och med årsskiftet ska alla föreningar begära utdrag ur belastningsregistret, detta för alla som anställs eller anlitas för uppdrag i föreningen och som har kontakt med barn. Det gäller föreningar i specialförbund under Riksidrottsförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Hippsons julkalender: 300 kronors rabatt på täcke hos Hööks

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. Endast i dag, den tredje advent, får du 300 kronors rabatt på vintertäcket Alexus Fairfield hos Hööks. Läs mer via länken!

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet