Relativt lite stök under hästveckan i Falsterbo

Senaste nytt

2011-07-12

Relativt lite stök under hästveckan i Falsterbo

Lugnare. Det är det samlade intrycket när polisen summerar årets Falsterbo Horse Show. Jämfört med tidigare år har det varit mindre stök och färre brott.

Läs mer i Sydsvenskansenaste nytt

2019-12-11

Gästblogg: Summera året – och få bästa starten på 2020

Hopptränaren och svårklassryttaren Katarina Torstensson vill ge sina elever ett helhetstänk. Läs hennes viktiga text om utvärdering och planering i slutet av året.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-11

Hippsons julkalender: 10 procent hos Equeen på ridutrustning

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag får du 10 procents rabatt hos Equeen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Charmig, mindre hästgård utanför Finspång till salu

Sugen på en flytt till Östergötland? Då finns en mindre men charmig hästgård till salu i Djurslanda, utanför Finspång. Stallet har sex boxar och ridbanan underlag av gummiflis. Boningshuset är äldre, det har dock renoverats under senare år.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Video: Hästen Muzze har kommit på ett partytrick

Emmie Eriksson jobbar som hästskötare hos Stina Lillje. I stallet har de just nu en riktig buse, valacken Li Special har kommit på ett alldeles eget ”partytrick” – att öppna boxdörren för att komma åt maten utanför. Se klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Tysk dressyrstjärna till Charlotte Haid Bondergaard

Det blev försäljningsrekord för 40-årsjubilerande PSI-auktionen i helgen. Dryga 200 miljoner svenska kronor landade slutsumman på och en av hästarna gick till Charlotte Haid Bondergaard.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-10

SM-vinnaren Crimson åter i tävling – med junior

Junioren Beata Hermelin har tagit över SM-vinnaren Crimson. Valacken har varit borta från tävling efter en operation, men är nu i gång igen och ska förhoppningsvis ta Beata upp i klasserna.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Hippson Market: Alla hästar i SWB:s onlineauktion

I dag, tisdagen den 10 december, startar SWB:s onlineauktion. Fram till den 12 december klockan 20.00 pågår budgivningen. På Hippson Market hittar du samtliga hästar till salu. Surfa in där och hitta din nästa stjärna redan nu!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Mirakel-tvillingarna har vuxit upp: ”De älskar varandra”

År 2017 överraskades Linnea Elmér när hennes sto oväntat födde tvillingar. Nu har de två fyrbeningarna hunnit bli två år, Linnea berättar mer om sina ögonstenar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Forskning om hästens känslor beviljas finansiering

Tre nya hästforskningsprojekt har beviljats medel av forskningsrådet Formas. I det ena projektet ska man titta närmare på hästens förväntansbeteende, för att öka förståelsen kring hur hästar uttrycker känslor.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

Läs utdrag ur "Inte ensam aldrig glömd" + tävla om boken

Måndag morgon berättade Hippson om Erik Grönberg, som har utsatts för sexuella övergrepp som barn och nu har skrivit en bok om den svåra tiden. Här kan du läsa ett utdrag ur boken – med Eriks egna ord kring vad hästarna har betytt för honom. Dessutom kan du vara med i tävlingen om ett eget exemplar av hans bok.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-10

WADA stänger av Ryssland i fyra år – inklusive från OS i Tokyo

Under måndagen meddelande World Anti-Doping Agency (WADA) att man har röstat för att utesluta Ryssland från tävlande i fyra år. Landet anklagas för att systematiskt ha medverkat till dopning av atleter i vissa OS-grenar. Hur FEI hanterar situationen återstår att se – läs mer hos Eurodressage.

Läs mer hos Eurodressage
2019-12-10

Dressyr: Ny version av kortat GP-program testas i London

Under London International Horse Show på Olympia kommer ett nytt, förkortat GP-program att testas. Det har justerats sedan förra årets testkörning i samma arena.

Läs mer hos Dressage-News
2019-12-10

Hippsons julkalender: Lucka 10 ger 20 % rabatt på Fager Bits

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, men endast i dag (10/12), handlar det om 20 procents rabatt på alla bett från Fager Bits.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-09

Salzburg: Hästägaren Madeleine Winter-Schulze bröt benet

Madeleine Winter-Schulze, tysk ridsports mesta hästägare som bland annat stöttar Isabell Werth, råkade ut för en lårfraktur på tävlingen i...

Läs mer hos Eurodressage
2019-12-09

Prinsessan Märtha Louise: "I stallet slapp jag särbehandling"

Prinsessan Märtha Louise föddes in i en roll med både privilegier och förpliktelser. I boken "Sensitiva barn" som är skriven av henne och...

Läs mer hos Svensk Dam

 Tillbaka till Nyhetsarkivet