Rolf-Göran missade chansen till historisk VM-medalj

Senaste nytt

2014-09-07

Rolf-Göran missade chansen till historisk VM-medalj

Sverige får fortsätta att sukta efter en historisk medalj i hästhoppning.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2020-05-30

Video: Ridskolehästarna fick oväntat älgbesök

Tidigare i veckan fick några av hästarna på Tyresö ryttarförening besök av två långbenta älgar. Besökarna togs emot med stor spänning. 
– Några ston blev lite upprörda och nyfikna men det var ganska lugnt i hagarna. Vi har en hel del hjort och rådjur som rör sig hos oss och även rävar men det är första gången vi ser älgar här. Det var fjolårskalvar som verkade lite förvirrade och vad vi förstod så hade de varit runt i Tyresö under gårdagen, säger Nina Ström.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Expertsvar: Kan hästar vara känsliga för gluten?

Efter att hästen fått två kolikanfall börjar ägaren fundera på om även hästar kan vara känsliga för gluten. Hippsons expert svarar.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Webb-tv: Sara Li Vestberg bjuder på rolig ridövning

Hoppryttaren och C-tränaren Sara Li Vestberg tipsar i klippet om en övning som tränar både hästens rakriktning och uppmärksamhet, såväl som ryttarens timing och fokus. Det blir små skutt både på rakt och böjt spår. Läs nedan för mer info.
– Jag har haft den på alla mina träningar i veckan och det har gett superresultat, säger Sara.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Sadelstölder i Värmland – polisen utreder två inbrott

På kort tid har två sadelstölder inträffat i Värmland. Under natten till lördagen hade någon brutit sig in i ett stall söder om Kristinehamn, rapporterar Sveriges Radio.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Tävling: Vinn presentkort på Kraffts profilprodukter

Schabrak, jacka eller kanske ett pannband? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Krafft, har du chans att vinna ett presentkort att shoppa valfria produkter för.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Caroline Holm är "Årets hästföretagare 2020"

För tredje året har "Årets hästföretagare" utsetts av Hästföretagarcentrum. I år fick Stall Caroline Holm AB ta emot priset.
– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta utvecklas, säger Caroline.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Hoppryttaren bjuder på en krasch: "Älskade knäppa häst!"

Det ser riktigt bra ut när Peter Bengtsson och hästen Columbus börjar sin runda på hoppbanan. Men så blir hästen distraherad och sen går det inte längre som det var tänkt... Ryttaren bjuder på klippet, då han filmade allt som hände med sin hjälmkamera. Han hälsar också att både människa och häst klarade sig bra. Sätt på ljudet och hör besvikelsen, med glimten i ögat!

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Tävlingsverksamhet kan bedrivas – vissa oklarheter finns

Från den 14 juni kan tävlingsverksamhet återigen bedrivas, förutsatt att givna restriktioner hålls. Under en digital presskonferens förtydligade Svenska ridsportföbundet vad detta innebär för ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Polisrytteriet i Göteborg söker SWB-hästar

Har du en klippa till häst, som är minst 170 centimeter i mankhöjd och som är sund och frisk? Då kanske din fyrbenta vän skulle passa som polishäst.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Fem nya Hööksbutiker öppnar under 2020

Detaljhandelskedjan Jula, som bland annat konkurrerar med Clas Ohlson, planerar att öppna minst tio nya varuhus under 2020. Dessutom ska hästsportsföretaget Hööks, som också ingår i Jula Holding, öppna fem nya butiker. Det framgår av ett pressmeddelande från Jula.

Läs mer hos Dagens Handel
2020-05-29

Peder till SVT: "Betyder mycket för vår verksamhet"

Under fredagen kom beskedet att tävlingar på alla nivåer kan återupptas från och med den 14 juni. SVT Sport har pratat med Peder Fredricson, som berättar att han främst kommer att tävla sina yngre hästar på hemmaplan i Sverige. Topphästarna får vänta.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Nora såg militärfilmen och antog hopputmaningen

Nora Lindberg, 14 år, såg klippet med militärerna som rider barbacka och hoppar med sadeln i handen. Hon antog utmaningen tillsammans med hästen Farenheit. Se klippet och läs mer här.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Nytt besked: "Elitidrotten kan starta igen den 14 juni"

Från och med den 14 juni kan idrott på alla nivåer fortsätta med sin tävlingsverksamhet, givet att de följer vissa restriktioner. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens på fredagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Paradressyr: Många brasklappar före Tokyodeltagande

Den 13 mars fick det svenska paradressyrlaget besked om att de fått en plats i Paralympics i Tokyo. Elva dagar senare ställdes mästerskapen in.
– För min del är det nog bara en fördel, säger Lena Malmström från Sösdala.

Läs mer hos Norra Skåne.se
2020-05-29

Expertsvar: "Bantning av häst får aldrig gå för fort"

Hippsons foderexpert Eva Dahlström har fått en läsarfråga om en häst som behöver banta efter en konvalescens. Hur gör man detta, utan att riskera magproblem? Läs svaret här!

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet