Rider ut och plockar skräp i naturen samtidigt

Senaste nytt2019-05-20

Rider ut och plockar skräp i naturen samtidigt

Den ideella föreningen Lära med djur har tagit initiativ till något de kallar ”pick and ride”, alltså att kombinera ridning med att plocka skräp i naturen. Föreningen hoppas på att inspirera andra att hänga på under #pickandride. Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-11-15

Ridövning: Fixa bättre kadens i traven med bommar

För att lära yngre (men även äldre) hästar att vänta på signaler kan du använda bommar. Hur det går till delar Grand Prix-ryttaren Nina Hofmann Küppers med sig av här.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Startade webbshop med hästfoder: "En spännande resa"

I april startade Fodershop sin verksamhet. Arbogaföretaget säljer hästfoder och bakom affärsidén står ägaren Ellen Kivikari och Lindha...

Läs mer hos Magazin24.se
2019-11-15

12 miljoner euro på spel i Prag – fyra svenskar rider "Playoffs"

Nästa vecka kommer Global Champions Tour till Prag för den så kallade supercupen GC Prague Playoffs. Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek är anmälda.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-15

SIHS: "Ryttarna står i kö för att komma till Friends"

Nu är startfältet till den internationella hoppningen under Sweden International Horse Show klart, totalt blir det 18 ryttare som kommer...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-15

Regeringen avsätter miljoner till djursjukvården

I regeringens höstbudget finns det flera miljoner avsatta till djursjukvården, för att säkra tillgången på veterinärer. Enligt...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-14

Video: Kolla in Patrik Kittels och Sezuans träning

Sezuan vann unghäst-VM både som fem-, sex- och sjuåring tillsammans med tyska Dorothee Schneider. Nu har hingsten hunnit bli tio år och är i full gång med sin träning tillsammans med Patrik Kittel. Hästägaren, Gestüt Peterhof, delar här med sig av ett klipp som visar var ekipaget befinner sig i sin träning just nu.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Påkörda polishästen pensioneras hos sin ryttare

I slutet på juli blev polishästen Laphroig påkörd när han patrullerade i centrala Stockholm tillsammans med sin ryttare, Kajsa Jansdotter. Nu har beslutet tagits att han ska pensioneras, Kajsa tar honom på foder och fortsätter att rehabilitera honom.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Domen mot Mads Hendeliowitz står fast

I september dömdes dressyrryttaren Mads Hendeliowitz till en månads fängelse för grovt rattfylleri, efter en händelse som inträffade i Sälen i vintras. Domen överklagades men fastställs nu av Svea Hovrätt. Det är oklart om domen åter kommer att överklagas.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Ridsportförening kritisk mot kommunfilm

De senaste dagarna har en reklamfilm för Staffanstorps kommun fått kritik. Nu reagerar även ridsportföreningen på orten, de känner sig nonchalerade. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Malmöhus.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Bruksprovet flyttar till Grevagården 2020

Det är nu klart att SWB kommer att arrangera Bruksprovet 2020 på Grevagården utanför Skövde. 
– Grevagården är en anläggning som är mycket väl anpassad till ett evenemang som Bruksprovet. Vi är också glada att kunna tillmötesgå många av våra medlemmars önskan om att flytta Bruksprovet lite längre norrut säger Olle Kindberg, ordförande i SWB.
 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Video: Upprörande bilder från hästmarknad

En film från en hästmarknad i Rumänien väcker starka reaktioner. För att visa hästarnas styrka och på så sätt höja priset på dem slås och plågas djuren. PETA i Tyskland har filmat händelserna och nu har de startat en namninsamling för att uppmärksamma detta.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Video: Så får du till piruettgaloppen med Patrik Kittels tips

I det femte avsnittet av sju i Patrik Kittels filmade dressyrskola visar landslagsstjärnan arbetet med piruetter, från förberedelse till slutresultat.
– Det går ganska fort i Grand Prix så det gäller att hästen är lyhörd, väntar, vänder och går ur, förklarar han.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Vaccin mot kvarka blir försenat – ansöker först i vår

Hästägare får vänta lite längre än planerat innan det nya kvarkavaccinet kommer ut på marknaden. "Det finns ingen anledning till oro. Vi...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-13

Prinsen delar ut pris i Friends – i sin egen ponnyklass

Under Sweden International Horse Show gör åtta ponnyryttare upp i Prins Carl Philips pris. Segraren kommer att få ta emot priset av Carl Philip själv.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Video: När "hästen" gör lite som den själv vill

Den här ryttaren verkar ha lite problem med sin häst. Den är bångstyrig och signalerna mellan de två fungerar dåligt. Samtidigt som ryttaren inte har den mest stabila skänkeln, eller vad tycker ni?

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet