Rolf-Göran Bengtsson kan skriva VM-historia i Caen

Senaste nytt

2014-09-07

Rolf-Göran Bengtsson kan skriva VM-historia i Caen

För första gången på tolv år har Sverige en hoppryttare i VM-final.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2020-10-20

Veckans gård: Hästgård med över 54 hektar mark

I Säffle ligger veckans gård som är perfekt för dig som söker efter en gård med mycket mark. Där finns 17 boxar samt ett bostadshus med gott om plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Häst fastnade med käken i höboll – vill varna andra

När Lena Helander kom till stallet upptäckte hon att en av hästarna fastnat med käken i en plastboll som brukar vara fylld med hö. När bollen lossnade upptäckte man sår i hästens mun på grund av plastföremålet. Nu vill Lena varna andra hästägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Djursjukvårdare varnas – utförde tandingrepp

En djursjukvårdare har tilldelats en varning av Ansvarsnämnden efter att denne utfört operativa ingrepp genom att avlägsna vargtänder på ett par hästar. Anmälan till länsstyrelsen gjordes av en veterinär som även hävdar att djursjukvårdaren sederade hästarna och gav dem lokalbedövning.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Tips för skapandet av en lyckad lösdrift

Allt fler hästägare månar om att kunna erbjuda hästen en mer naturlig levnadsmiljö och väljer därför att ha sin häst på lösdrift. I dag används lösdrift av hobbyhästar och ridskolor men också hästar som tävlas på högre nivå – det är få hästar som inte fungerar att gå på en lösdrift. Men vad ska man tänka på för att få en lyckad lösdrift? Karl-Henrik Heimdahl, veterinär på Agria, ger några tips.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Hjälp Hippson (och tomten) med önskelistan

Till årets sista nummer av kunskapsmagasinet Hippson vill vi ha hjälp av er läsare med tips på julklappar. Alla som är med och lämnar julklappsförslag är med en utlottning av en julklapp.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Veterinär sköljde stos livmoder med virkon

En seminveterinär får en erinran av Ansvarsnämnden för att ha sköljt livmodern på ett sto med virkon. Behandlingen kan ha orsakat skador på stoet som försvårar möjligheten att bli dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Maria blev sjuk i leukemi: ”Hästlivet är genuin friskvård”

När Maria Nordström insjuknade i kronisk lymfatisk leukemi förändrades livet drastiskt – men hon gav inte upp. Trots intensiva behandlingar på sjukhuset ville hon tillbringa så mycket tid i stallet som möjligt, och köpte dessutom en frack som en påminnelse om sitt drömmål i framtiden. I dag är Maria tillbaka på både hästryggen och tävlingsbanan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Häst fastnade – räddningstjänsten larmades

Hästen hade troligen fastnat när den stegrat sig. Djuret hängde på en dörr till en stallbox på gården i Vollsjö när räddningstjänsten kom dit vid lunchtid.

Läs mer hos Ystads Allehanda
2020-10-19

Video: Håll i fjädrarna – här kommer Khaleesi

När stoet Khaleesi van den Blijkeer Z har siktat in sig på ett hinder spelar det ingen roll om duvor kommer i vägen. De får helt enkelt flytta på sig – illa kvickt! Se klippet på Angela Laschitza och hennes häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Internationell fälttävlanssatsning i Sverige lockar många

Gärds ryttarförening i Skåne storsatsar och arrangerar internationell fälttävlan till helgen. Det är ett rekordstort startfält som lockat både internationella ryttare, svenska seniorer och unga talanger.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Gästblogg: Maria Stigsson om teamet kring ryttaren

Maria Stigsson jobbar som ridskolechef och brinner för att hjälpa ungdomar. Hon menar att teamet bakom ryttaren har stor betydelse. Läs senaste inlägget i Gästbloggen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Lotta byggde täckeshängare av kompostnät

Lotta Sjolin har många olika hästtäcken som hon ville hänga upp på ett smart sätt, utan att behöva köpa dyra täckeshängare. Därför skapade hon en enkel och billig lösning av kompostnät.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Ponnyvecka på Hippson Market - lägg in en annons du också

Denna vecka lyfter vi fram ponnyer från Hippson Market lite extra. I de flesta artiklar här på Hippson.se kommer du att hitta de senast inlagda ponny-annonserna. Se till att utnyttja den extra synligheten och lägg in en annons du också. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Veterinär får erinran – dömde ut häst på otillräcklig grund

En veterinär har fått en erinran efter att denne dömt ut en häst för snabbt. Efter att ha tagit del av röntgenplåtar och sett hästen vid ett tillfälle dömdes den ut av veterinären som menade att den borde avlivas på grund av kissing spines. Två veckor senare gick samma häst genom en veterinärbesiktning utan anmärkning.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Vem är mäktigast i ridsport-Sverige?

Hippson kommer i år tillbaka med listan över ridsportens mäktigaste. Listan publicerades i Hippson mellan åren 2008-2013 och sista listan toppades av Anders Mellberg, då ordförande i Svenska ridsportförbundet. Nu vill vi se hur det ser ut i år och vi vill ha er läsare till hjälp.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet