Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson väljer bort världscupfinalen

Senaste nytt

2015-03-01

Webb-tv: Rolf-Göran Bengtsson väljer bort världscupfinalen

Rolf-Göran Bengtsson och Casall plockade världscuppoäng genom andraplatsen i söndagens sista deltävling. Men det blir ingen final.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2019-05-23

Skogslotten – ridskolan där ryttarna kan gå från shettis till elit

Anita och Stefan Jonsson driver den prisade ridskolan Skogslotten. Deras resa fram till dagens blomstrande verksamhet är imponerande. Hos dem ska eleverna lära sig både god ridning och en djupare hästkunskap.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Veterinärstudent får Uppsala universitets ridstipendium

Rektorn har beslutat om tilldelning av 2015 års "Uppsala universitets Eric Lette-stipendium". Stipendiets syfte är att uppmuntra såväl studier som...

Läs mer hos Uppsala Universitet
2019-05-22

Veterinär utförde bränning – förundersökning inledd

Åklagare har inlett en förundersökning mot veterinären och travtränaren Daniel Schützer i Årjäng. Detta efter att han tidigare i år behandlade en häst med så kallad bränning.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Video: Finurliga Sally en riktig hejare på att låsa upp dörrar

Ponnyn Sally står i sjukhage efter att ha fått en allvarlig senskada. Det gör att hon är lite lätt uttråkad. För att fördriva tiden hittar hon på bus – genom att låsa upp dörrar till sina kompisars boxar.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Obefogad rädsla för smitta på sommarbeten

Risken att till exempel EHV-1-viruset ska smitta på bete när hästarna är friska är i princip obefintlig.

Läs mer hos ATL Lantbrukets Affärstidning
2019-05-22

Webb-tv: Här rider kronprinsessan in i Sörmland

Under onsdagen genomför kronprinsessan Victoria en vandring i de sörmländska skogarna. SVT är på plats vid Skottvångs gruva.

Läs mer hos Svt.se
2019-05-22

Brottsmisstänkt ryttare red Nations Cup för Sverige

I februari stoppades dressyrryttaren Mads Hendeliowitz av polisen på en vintersportort i Sverige. Han körde sin bil trots att han hade druckit, han hade 1,58 i promille och är misstänkt för grovt rattfylleri. Ändå är ryttaren med i utmanartruppen i dressyr och rider lagtävling för Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Global Champions Tour blir något i hästväg – se en trailer

Den 13–16 juni är det dags för Stockholm Horse Week och GCT, SVT kommer att sända en hel del från evenemanget. För att komma i stämning har de gjort en trailer, se den i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Nordsvensken Balder är stolt blodgivare

När Ale djurklinik behöver blod till sina patienter använder man sig av personalens hästar. Som nordsvensken Balder, som ägs av klinikens djursjukskötare Lisa Deyre. Balder är en stor kille och kan därför lämna rejält med blod om det behövs.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Superstoet Wega är dräktigt: "Väldigt spännande"

Efter den fruktansvärda händelsen då Sara Algotsson Ostholt förlorade två hästar i en lastbilsbrand kommer nu glädjande besked. Silverhästen Wega är dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

15-åriga Rim Al-Attar: "Hästar bryr sig inte om religion"

15-åriga Rim Al-Attar besökte stallet av en slump för två år sedan. Nu rider hon flera gånger i veckan och siktar på att tävla högre klasser i framtiden. Ridningen har gett henne bättre självförtroende, även om både tidigare skolkamrater och äldre i stallet har ifrågasatt att hon som muslimsk tjej rider.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Koncept med bed and box kan bli verklighet på Öland

Mörbylånga kommun bjuder nu in allmänheten till två träffar om att vara med och skapa möjligheter för ridleder och "bed and box" på södra Öland.

Läs mer hos 24 Kalmar
2019-05-22

Video: "Räven" pensioneras – firade med morotstårta

Reveur de Hurtebise, kallad "Räven", tävlades från 2009 av Malin Baryard Johnsson. År 2012 blev franska Kevin Staut valackens nya ryttare och framgångarna fortsatte. Nu pensioneras 18-åriga Räven och under de internationella tävlingarna i La Baule, Frankrike, var det dags för avtackning. Se hyllningsfilmen och avtackningen här.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Här är kollektionen inför helgens danska elitfölauktion

Det danska avelsförbundet står bakom fölauktionen Nordic International Sales som hålls under tävlingen Equitour Denmark i Uggerhalne nu på lördag. 

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-21

Hoppning: Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus

Tyske hoppryttaren Max Kühner, som tävlar för Österrike, har fått en fraktur i axeln och väntar nu på operation. Trots skadan hoppade...

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet