Rosa Bandet: Åsa auktionerar ut träning på sin häst

Senaste nytt2016-10-19

Rosa Bandet: Åsa auktionerar ut träning på sin häst

Förra året drog de båda ridlärarna Åsa Foglé och Lisa Persson från Alingsås i gång ”Ridsporten hjälper”, ett välgörenhetsprojekt där de utmanade sina kollegor att skänka pengar till välgörande ändamål. Då gick pengarna till UNHCR, i år är Rosa Bandet mottagare.Läs mer i Hippson.sesenaste nytt

2019-05-21

Hoppning: Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus

Tyske hoppryttaren Max Kühner, som tävlar för Österrike, har fått en fraktur i axeln och väntar nu på operation. Trots skadan hoppade...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-21

Veckans gård: Välskött hästgård med eget ridhus

I Härvesta, mellan Kumla och Örebro, ligger en välbevarad hästgård med både ridhus, utebana och tio boxar. Här finns ett stort boningshus samt en vinterbonad gäststuga med spa-bad. En gård som är redo för nya ägare.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Ponnyn Charlie frisk efter botulism och finare än någonsin

I början på året dog en häst i Susannes stall av botulism, och hennes dotters ponny Charlie drabbades också av sjukdomen. En tid av oro och veterinärbehandlingar inleddes och det var osäkert om ponnyn skulle klara sig. I dag är Charlie återställd, och Susanne berättar om glädjetårarna som infann sig när ponnyn fick livsglädjen tillbaka.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Skånsta ryttare söker betesmark till hästarna

I början av maj öppnade Skånsta ryttare igen, efter att ha haft stängt i månader på grund av EHV-1-smittan. Nu har man ett nytt problem...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-05-21

Dubbelt upp för Haid-Bondergaard och Anna Svefors

Under helgen reds nationell Grand Prix på två tävlingsplatser och det resulterade i två dubbelvinnare.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-21

Svenska ryttare till GCT i Stockholm klara: ”Helt fantastiskt”

Den svenska hopptruppen till Global Champions Tour i Stockholm är klar. Jacob Hellström är en av dem som får rida. Att få tävla på Stadion har varit ett av hans stora mål den här säsongen.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Stadgeändringar i Svenska ridsportförbundet

Stadgar och stadgeändringar fastställda av förbundsstämman finns nu att läsa via SvRF:s hemsida.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-05-21

SLU genomför enkätundersökning i torkans spår

Sveriges lantbruksuniversitet med forskaren Sara Ringmark i spetsen genomför just nu en enkätundersökning, med frågor kring hästens utfodring i torkans spår. Läs mer om undersökningen samt svara via länk här.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Video: Sommarpresenten Mulle Meck fyller snart tre år

2016 fick Lunds civila ryttarförening en oväntad sommarpresent när ponnyn Rut födde en mula. Den kom att heta Mulle Meck och nu fyller han snart tre år. Mulle Meck ser till att vardagen blir händelserik för alla runtomkring honom.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Ny kvalitetsmärkning för hästgymnasium

Hästnäringens yrkesnämnd (HYN) har utvecklat en ny certifiering för kvalitetsmärkt hästgymnasium. Målet med märkningen är att säkerställa kvaliteten utifrån ett elev- och branschperspektiv.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Svensk häst i USA:s lag: ”Viktigt steg för oss som uppfödare”

På Viksbergs säteri har man under många år satsat på att få fram hopphästar för toppsport. Tillsammans med Jenni Martin McAllister i sadeln har en av deras uppfödningar tagits ut för att representera USA i Nations Cup. Marlene Birgersson Hart berättar mer om drömmen som går i uppfyllelse.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-20

Liten ridklubb vill hävda sig i konkurrensen

Matfors ryttarförening vill hävda sig i konkurrensen om tävlingsryttarna. Childrensklasser för vuxna och kombinationstävlingar samt superfina prisrosetter ska förhoppningsvis bära frukt.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-20

Svenska ryttare toppade internationell fälttävlan

Under helgen som gick reds det internationell fälttävlan i danska Kalundborg och det blev rejält med svenskt högt upp i resultatlistorna.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-20

Video: Gunnar valde hästarna framför tv-spelen

Ridning är det stora fritidsintresset för Anna Ravik och hennes döttrar Ingrid och Märta. De har länge försökt få med lillebror Gunnar till stallet, och nu har de lyckats. Missa inte de härliga videoklippen.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-20

Arena för käpphästtävlingar byggs i Fruängen

I juni öppnar det som kan vara Sveriges första käpphästarena. Där ska det finnas möjlighet att utöva både dressyr, hoppning och terrängritt – till käpphäst då förstås. Man vill även arrangera ett svenskt mästerskap för käpphästryttarna.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet