Rosa Bandet: Åsa auktionerar ut träning på sin häst

Senaste nytt2016-10-19

Rosa Bandet: Åsa auktionerar ut träning på sin häst

Förra året drog de båda ridlärarna Åsa Foglé och Lisa Persson från Alingsås i gång ”Ridsporten hjälper”, ett välgörenhetsprojekt där de utmanade sina kollegor att skänka pengar till välgörande ändamål. Då gick pengarna till UNHCR, i år är Rosa Bandet mottagare.Läs mer i Hippson.sesenaste nytt

2020-06-02

Veckans gård: Stor hästanläggning mitt i Västra Götaland

Lommagården är en trevlig och mycket väl underhållen hästgård, med finfint boende för både två- och fyrbenta. Boningshuset är modernt med gammaldags charm, här finns två moderna stall samt en lösdrift. Och ridhuset är så gott som nytt.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Travtränaren hoppas på ökad trafikrespekt med skyltar

Under flera år har travtränaren Maria-Therese Davidsson stött på respektlösa förare längs den enskilda vägen hemma i byn. Nu har hon satt upp tre informerande skyltar, som förhoppningvis ska få chaufförerna att sakta ner.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Halvvägs i betäckningssäsongen – hingstarna som toppar

Juni innebär halvtid i betäckningssäsongen, SWB har nu sammanställt listor över de hingstar som har använts mest i svensk avel hittills under 2020. På hoppsidan är det en SWB-hingst i topp, medan dressyren har en Helgstrand-hingst överst.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-02

Helsingfors International Horse Show ställs in

Fortfarande kommer rapporter om stora evenemang som ställs in. Nu meddelar arrangören bakom Helsingfors International Horse Show att det inte blir några tävlingar i höst.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-02

DSP Alice – från unghäst till internationell Grand Prix

DSP Alice har skördat internationella framgångar de senaste åren – med bland annat ett VM-guld i Tryon hösten 2018 och ett EM-silver i Rotterdam året därpå. World of Showjumping har pratat med såväl stoets tidigare ryttare Steffen Buchheim, som nuvarande ryttare Simone Blum.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-02

Rivstart för utmaningen att rida distansritt på distans

Tävlingsuppehållet fick Mälardalens distansryttarförening att tänka nytt. Nu har startskottet för utmaningen "distansryttare på distans" gått och intresset för deltagande är superstort.
– Målet är att rida jorden runt, säger ordförande Katarina Mungsgård.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Video: Bettlös ridtur på heden – med häst, hund och katt

Sommarens semester blir inte riktigt som vanligt i år, men utomhus i naturen är människor och djur välkomna att "hemestra". Den brittiska hästtränaren Emma Massingale tog med sig häst, hund och katt ut på en härlig tur i grönskan. I klippet bjuder hon både på bettlös ridtur och på bad i vildmarken!

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Skräckblandad förtjusning när Hugo, 7 år, tog första galoppen

Under en veckas tid hade sjuåriga Hugo laddat för sin första galopp, tillsammans med sin jämngamla ponny Clogheen Gin II (kallad "Ellie"). I söndags tog han modet till sig – och upplevelsen blev en succé! Se det härliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Intresse för att återstarta tävlingsverksamheten

Tävlingsstoppet för barn och unga är nu hävt och om mindre än två veckor kan ryttare i alla åldrar tävla. Hos arrangörerna finns ett intresse och tävlingskalendern fylls på.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Fråga experterna: Häst som attackerar – vad göra?

En Hippson-läsares häst visar aggressivt beteende och attackerar sin ägare. Etolog Jenny Yngvesson ger tips och råd kring hur situationen bör hanteras.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-02

Helsinki International Horse Show i oktober ställs in

Coronapandemin fortsätter att påverka den internationella tävlingsterminen. Vårt grannland Finland ställer nu in sin stora världscuptävling, som skulle ha arrangerats den 22 till 25 oktober.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-02

Juan Matute Guimons återhämtning "ett mirakel"

Dressyrryttaren Juan Matute Guimon återhämtar sig snabbare från operationerna än vad man hade kunnat hoppas, det berättar hans pappa. Förhoppningsvis kan han inom ett par dagar lämna intensiven för en "vanlig" vårdavdelning.

Läs mer hos Dressage-News
2020-06-02

Välkända ridsportprofilen Mats Winqvist är död

Under tre decennier sände tv-producenten Mats Winqvist ridsport från Falsterbo Horse Show. Dessutom gjorde han en mängd instruktionsfilmer...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-02

New forest-SM och riksutställningen ställs in

Det kommer inte att koras några svenska new forest-mästare i år. Både riksutställningen och New forest-SM ställs nu in på grund av...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-01

Video: Bästisarna Birk och Dusty delar pinne

Annelie Eriksson delar med sig av ett roligt klipp. Det är hennes ettåriga nordsvensk Birk och hans treåriga kompis Dusty som leker i hagen.
– De verkar ha kollat lite för mycket på gårdens hundar. Favoritleken i hagen är att springa med pinnar i munnen och att den andra sedan ska ta pinnen. Ibland springer de med samma pinne i munnen, berättar hon.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet