Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Senaste nytt

2012-08-14

Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Ridsporten hade flest följare hos Twitter under en uppmätt vecka innan årets OS i London. 1025 följde ettan ridsport, 1021 tvåan simning och 845 trean volleyboll.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-02-27

Johanna och "Mazy" startar tävlingsåret i Doha

Johanna Due-Boje startar, liksom flera andra svenska dressyrryttare, tävlingsåret med tävling i Doha, Qatar. För Johanna är det första gången hon låter flyga en häst till tävling, men Mazy Klövenhöj har klarat resan bra.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Tobbe Larsson anordnar Käpphästens dag i Skåne

Tobbe har under flera år viljat göra en stor käpphäst-tävling på sin gård. Nu har det äntligen blivit en sann dröm. I sommar blir det "Käpphästens dag" vid två tillfällen på Tobbes gård i skånska Sjörup.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Ny åttaårig topphäst till Peder Fredricson

Peder Fredricson blir ny ryttare på den åttaåriga hingsten Catchar Mail. Den toppstammade hingsten har visat framfötterna i unghästklasser och är nu redo att ta sig an större uppgifter.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Kvarkavaccin kan vara tillgängligt om ett år

Intervacc har lämnat in en ansökan om marknadsföringstillstånd för sitt kvarkavaccin Strangvac, detta till den europeiska läkemedelsmyndigheten...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-02-27

Marléne om tiden efter olyckan: "Har blivit bromsad"

Efter flera års kamp har förlamade Marléne Engstrøm vunnit en jätteseger mot Svenska ridsportförbundet, detta gällande tävlingsdispens för sin specialsadel. Se Expressens filmade intervju.

Läs mer hos Expressen
2020-02-27

Gretzer om hästföretagande: "Måste stå på många ben”

Hon har stenkoll på pengarna, tar tuffa beslut (men inga lån) och delar arbetslivet mellan olika uppdrag. Maria Gretzer berättar om sina 40 år som hästföretagare.
– Som företagare måste man veta att det inte tickar in en fet lön på kontot bara så där, det får man se till själv.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Video: A-ponnyn "Flo" räddades upp ur hål i marken

Den lilla welshponnyn Boothsdale Starflower, som kallas "Flo", hade på något sätt fastat i ett hål i marken och fick räddas av en skicklig grävmaskinist.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Äntligen är det fritt fram för Marléne att tävla igen

Hippson har tidigare skrivit om förlamade Marléne Engstrøm, som varje år har fått söka dispens hos Svenska ridsportförbundet för den specialsadel hon behöver för att kunna rida och tävla. En del år har hon beviljats dispens, andra inte. I år tröttnade hon – och gick ut i sociala medier och beskrev sin situation.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Video: Mamma Elsa fick bästa födelsedagspresenten

När Rolf-Göran Bengtsson tävlar i Sverige finns ofta mamma Elsa på läktaren, så även under årets Gothenburg Horse Show. Söndagen var dessutom hennes födelsedag och vad kan vara en bättre present än en felfri runda och placering i världscupen för sonen? Se hennes glädje när Rolf-Göran med Cassilano Jmen sätter klassens första nolla.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Nya hinder och ny tävlingsform i Falsterbo Hunting

Det blir flera nyheter när det är dags för publikfavoriten Falsterbo Hunting i sommar. Arrangören har tagit hjälp av Jan Jönsson, Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson för att göra klassen ännu bättre. Bland annat blir det en lagtävling och flera nya hinder.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Kvinna döms för djurplågeri – hästar saknade mat och vatten

En kvinna i 50-årsåldern döms för djurplågeri, efter att hennes hästar gått utan mat och vatten. Tingsrätten dömer henne till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Sverigeritten ska engagera landets islandshästryttare

Under 65 dagar i sommar kommer Svenska islandshästförbundet att rida genom landet. Sverigeritten sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder.
– Vi ville göra något som engagerade alla föreningar i förbundet, säger fritidssektionens Marie Svensson.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Webb-tv: Kirunas ridanläggning läggs ut på upphandling

Det är inte säkert att det blir Kiruna ridklubb som ska sköta stall, ridhus och hagar samt bedriva ridskola i framtiden. Nu läggs driften...

Läs mer hos Svt.se
2020-02-26

Rättvik först ut i landet med certifierat hästgymnasium

Under 2019 arbetade personalen aktivt med att få en stämpel på att både häst- och utbildningsverksamheten på skolan håller hög nivå. Och i går damp beskedet ner. Nu är det klart att Stiernhööksgymnasiet är den första skolan i Sverige som...

Läs mer hos Siljan News
2020-02-26

Hästbranschens trender presenterades på GHS

I helgen gick en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport, Gothenburg Horse Show, av stapeln och där stod hållbarhet i fokus. "Vi...

Läs mer hos Via TT

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.