Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Senaste nytt

2012-08-14

Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Ridsporten hade flest följare hos Twitter under en uppmätt vecka innan årets OS i London. 1025 följde ettan ridsport, 1021 tvåan simning och 845 trean volleyboll.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2019-11-14

Video: Kolla in Patrik Kittel och Sezuans träning

Sezuan är hingsten som vann unghäst-VM både som fem-, sex- och sjuåring tillsammans med tyska Dorothee Schneider. Nu har hingsten hunnit bli tio år och är i full gång med sin träning tillsammans med Patrik Kittel. Hästägaren, Gestüt Peterhof, delar här med sig av ett klipp som visar var ekipaget befinner sig i sin träning just nu.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Påkörda polishästen pensioneras hos sin ryttare

I slutet på juli blev polishästen Laphroig påkörd när han patrullerade i centrala Stockholm tillsammans med sin ryttare, Kajsa Jansdotter. Nu har beslutet tagits att han ska pensioneras, Kajsa tar honom på foder och fortsätter att rehabilitera honom.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Domen mot Mads Hendeliowitz står fast

I september dömdes dressyrryttaren Mads Hendeliowitz till en månads fängelse för grovt rattfylleri, efter en händelse som inträffade i Sälen i vintras. Domen överklagades men fastställs nu av Svea Hovrätt. Det är oklart om domen åter kommer att överklagas.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Ridsportförening kritisk mot kommunfilm

De senaste dagarna har en reklamfilm för Staffanstorps kommun fått kritik. Nu reagerar även ridsportföreningen på orten, de känner sig nonchalerade. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Malmöhus.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Bruksprovet flyttar till Grevagården 2020

Det är nu klart att SWB kommer att arrangera Bruksprovet 2020 på Grevagården utanför Skövde. 
– Grevagården är en anläggning som är mycket väl anpassat till ett evenemang som Bruksprovet. Vi är också glada att kunna tillmötesgå många av våra medlemmars önskan om att flytta Bruksprovet lite längre norrut säger Olle Kindberg, ordförande i SWB.
 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Video: Upprörande bilder från hästmarknad

//OBS! Varning för mycket starka bilder i videon// En film från en hästmarknad i Rumänien väcker starka reaktioner. För att visa hästarnas styrka och på så sätt höja priset på dem slås och plågas djuren. PETA i Tyskland har filmat händelserna och nu har de startat en namninsamling för att uppmärksamma detta.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Video: Så får du till piruettgaloppen med Patrik Kittels tips

I det femte avsnittet av sju i Patrik Kittels filmade dressyrskola visar landslagsstjärnan arbetet med piruetter, från förberedelse till slutresultat.
– Det går ganska fort i Grand Prix så det gäller att hästen är lyhörd, väntar, vänder och går ur, förklarar han.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-14

Vaccin mot kvarka blir försenat – ansöker först i vår

Hästägare får vänta lite längre än planerat innan det nya kvarkavaccinet kommer ut på marknaden. "Det finns ingen anledning till oro. Vi...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-13

Prinsen delar ut pris i Friends – i sin egen ponnyklass

Under Sweden International Horse Show gör åtta ponnyryttare upp i Prins Carl Philips pris. Segraren kommer att få ta emot priset av Carl Philip själv.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Video: När "hästen" gör lite som den själv vill

Den här ryttaren verkar ha lite problem med sin häst. Den är bångstyrig och signalerna mellan de två fungerar dåligt. Samtidigt som ryttaren inte har den mest stabila skänkeln, eller vad tycker ni?

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Webbradio: Flera gårdar utsatta för sadelstölder

Under de senaste veckorna har ett flertal sadlar till ett värde av mer än 100 000 kronor stulits från gårdar i Fyrbodal. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Väst.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Christinelund Dressage söker hästskötare

På tävlingsstallet Christinelund Dressage utbildas dressyrhästar för toppsport. I teamet finns beridaren Sofie Lexner, som nu letar efter ytterligare en hästskötare. Stallchef Mia Lindvall och headgroom Malin Karlsson berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Över en miljon kronor till ungdomsridsporten

Det är för sjunde året i rad som Svenska spel, via Gräsroten, delar ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott. Över en miljon kronor går till landets ridsportföreningar.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Freja Sundelin om att rida och tävla i Zambia

Freja Sundelin är född och uppvuxen i södra Afrika. Där har hon ridit sedan barnsben och genom Zambias ridsportförbund har hon just nu fått möjlighet att tävla i young rider-klasser i Egypten.
– Ridsporten i Zambia är verkligen på väg upp, säger Freja.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Peder Fredricson gästar podcasten "Ridklubben"

I podcasten ”Ridklubben”, som leds av Gry Forsell och Rebecca Lagin, intervjuas flera stora ridsportprofiler. I det senaste avsnittet får vi veta mer om Peder Fredricson.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet