Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Senaste nytt

2012-08-14

Ridsporten var mest populär på sociala medier under OS

Ridsporten hade flest följare hos Twitter under en uppmätt vecka innan årets OS i London. 1025 följde ettan ridsport, 1021 tvåan simning och 845 trean volleyboll.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-07-12

Klipp: Vattenskidor efter häst ger extra sommarfeeling

Ponnyexpressen bjuder på sommarfeeling deluxe i det här klippet. Det är fyra supersöta shettisar som drar vattenskidåkaren – för vem behöver en båt när det finns hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Klipp: Så får man hästen att "digga" hovslagaren

Har ni några tricks för att få era hästar att stå still när de skos? Här är annars lite inspiration – distraktion för såväl ögon som öron. Glöm inte att sätta på ljudet!

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Stoet Red Hot Ice fick två testiklar bortopererade

Senast Hippson skrev om Red Hot Ice, stoet som visade sig vara hingst på insidan, hade hon precis genomgått en operation där testiklarna plockades bort. Ett år har förflutit sedan dess – därför kontaktades ägaren Sandra Eriksson för att höra hur det har gått.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Hästen Otto såld till ridskolor tre gånger

Hästen Otto har sålts till ridskolor av samma hästhandlare tre gånger. Varje gång lämnas han tillbaka då han inte fungerar i verksamheten då han agerar på ett sätt som blir farligt för eleverna.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Dags för nytt jobb? Grevlunda söker allt-i-allo

Sugen på nytt jobb? Då finns det ett, som för många är drömjobbet, ledigt på Grevlundagården. Till teamet söker man en person som kan hjälpa till såväl i stallet som på kontoret.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Distansritt på distans: ”Har ridit ett varv runt jorden”

Mästerskapsdistansen 16 mil är långt för ett ridpass, men om man får dela upp det över flera tillfällen är det fler som kan delta. Utmaningen ”distansryttare på distans” skapades av Mälardalens distansryttarförening under vårens tävlingsuppehåll och har lockat hundratals deltagare.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Webb-tv: Malin Baryard Johnsson om stallets superstjärnor

I den tredje delen av H&M we love horses Youtube-serie med Malin Baryard Johnsson om coronapandemin och tiden som varit berättar Malin mer om stallets hästar. Den givna superstjärnan är såklart H&M Indiana men Malin tycker att alla hästar är superstjärnor på sitt vis.
– Jag vill inte lyfta någon av dem, särskilt inte när de kan höra mig, säger hon med ett skratt.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Lag-SM i fälttävlan på Strömsholm ställs in

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-07-11

Länsstyrelsen i Skåne omhändertog alla hästar

En man som bedrivit hästverksamhet både i Skåne och på Öland har fått de hästar han håller i Skåne omhändertagna. Detta efter att han inte följt det djurförbud han fick i november 2019.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Janelle Larsson tog emot Ajax-stipendiet

Janelle Larsson fick, i samband med tävlingar på Skyrup country club, ta emot årets Ajax-stipendium av Ulla Håkanson. Vilka de andra två stipendiaterna är avslöjas inte än.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Trafikolycka med hästsläp i Skåne

En kollision mellan två bilar, varav den ena hade ett hästsläp påkopplat, har resulterat i såväl personskador som en avlivad häst. Olyckan inträffade under lördagsförmiddagen mellan Tågarp och Ekeby.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

30-åriga Atkins lever fortfarande upp på terrängbanan

Emma Wikström och Atkins har varit ett ekipage i 14 år. Genom åren har de provat på det mesta tillsammans och trots att valacken hunnit fylla 30 år leker de fortfarande runt på terrängbanan.
– Han är min bästa vän, säger Emma.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Video: Det gäller att vara på sin vakt vid bräkande får

Ulliga och söta – så skulle nog vi människor beskriva ett får. Men när man som häst aldrig sett ett får tidigare i sitt liv, ja, då kan de faktiskt vara rätt skräckinjagande. Speciellt när de dessutom bräker högt!

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Champion of the Youngsters jubileum flyttas

Unghästtävlingen Champion of the Youngsters skulle ha firat tioårsjubileum i år. Nu meddelar arrangören att de har valt att flytta fram tävlingen till augusti 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Ridlägret anpassas efter coronapandemin

SVT har besökt Taffsnäs gård utanför Gnesta, där man arrangerat ridläger i årtionden. I år är det flera saker som har förändrats för att deltagarna ska kunna förebygga smitta i samband med coronapandemin.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet