Ryttar-VM: Brittiskt i topp i medaljligan

Senaste nytt

2010-10-10

Ryttar-VM: Brittiskt i topp i medaljligan

Sophie Wells vann guld i paraequestrians grad IV och därmed gick Storbritannien upp i toppen i medaljligan vid Ryttar...

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2019-12-06

Dags för försvarsmaktens julgransflygning

Flygflottiljer, från norr till söder, kommer att genomföra traditionsenlig formationsflygning – julgransflygning – över delar av Sverige i december. Som hästägare kan det vara en idé att ha extra koll på sina djur när planen passerar.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Nora: Häst påkörd av bil – avled på platsen

Strax före klockan 22.30 på torsdagskvällen kördes en lösspringande häst på av en bil, på riksväg 50 i Nora kommun. Hästen avled på platsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Bajsprov kan användas för att mäta hästars tandhälsa

En regelbunden genomgång av hästens tänder är en självklarhet för de flesta. Tänder och munhåla måste fungera bra för att vi ska kunna använda hästen till ridning eller körning, däremot kan det vara svårt att veta hur mindre avvikelser i tandhälsan faktiskt påverkar hästens fodersmältning. Nu föreslår forskare att vi borde analysera hästens bajs för att få svar på frågan.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-06

Sverige mot Danmark i finalen av Baltic cup

I den femte och sista omgången av Baltic cup har Sverige goda chanser att ta hem segern i flera av klasserna, men danskarna har ett stadigt...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-06

Clinics med Christoph Hess under Gothenburg Horse Show

Den tyska domaren och avelsprofilen Christoph Hess kommer till Gothenburg Horse Show. Han kommer både att vara domare och ge två clinics...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-06

Hippsons julkalender: Lucka 6 – 20 % rabatt på Merlot Crystal

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag handlar det om hela 20 procents rabatt hos Equestrian Stockholm på serien Merlot Crystal, med vinröd lyx för hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Cathrine Dufour i nytt samarbete med dansk hoppryttare

Vid årsskiftet går Cathrine Dufour in i ett nytt samarbete. Tillsammans med danska hoppryttaren Rasmine Roesdahl Laudrup kommer en gemensam verksamhet att utvecklas.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Kyra Kyrklund och lösdrift i Hippsons stora julnummer

I årets avslutande nummer, som kom till prenumeranterna i dag, tar Hippson rygg på legendaren Kyra Kyrklund och försöker suga åt sig så mycket som möjligt av hennes till synes aldrig sinande lärdomar. Numrets tema ägnas åt lösdrift och vad man ska tänka på vid ombyggnad. Och i vanlig ordning bjuds det på massor av övningar, tips och inspiration. God jul!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Isabell Werth och Quintus GP-vinnare i Salzburg

Under elvaåriga Qunintus internationella debut red världsettan Isabell Werth hem en seger i Grand Prix, detta i fyrstjärniga Salzburg. Resultatet blev 71,370 procent.

Läs mer hos Dressage-News
2019-12-05

OS-hästen byter ryttare – från Delestre till Lang

Efter OS i Rio 2016 bytte Chadino ryttare, från ukrainska Ferenc Szentirmai till franska Simon Delestre. Med fransmannen har Chadino deltagit vid flera av de stora, internationella tävlingarna men i framtiden kommer hästen att tävlas av amerikanska Phoebe Lang.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-12-05

Ingen kan putta ner Oliver Towned från tronen

Världstoppen i fälttävlan präglas som vanligt av ryttare från engelsktalande nationer – med undantag för en tysk, en holländare och en svensk. Ordningen är relativt intakt men veteranen Stuart Tinney tar ett rejält skutt på på rankningen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-05

Kais mobilsmyckningsmisstag blev en viral succé

När Kai Tipton publicerade ett inlägg på Facebook med hur hon klantat sig när hon klistrade en leksakshäst på mobilen kunde hon nog inte ana hur uppmärksammat det skulle bli. Hästen sitter för linsen och tar fokus i alla bilder.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Webb-tv: Ägaren till Stockby ridskola om smittoläget

TV4 har besökt Stockby ridskola och pratat med ägaren Carl-G Leissner, efter att en häst konstaterats med EHV-1. Han berättar för reportern att personalen agerat precis som de ska och att inga hästar lämnar anläggningen och inga släpps in. Gittan Gröndahl, SVA, förklarar hur allvarligt läget är.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-05

Webb-tv: Saab rekryterar kvinnor genom ridsport

Saab vill rekrytera fler kvinnor till bolaget genom att rikta sig mot ridsport. Nyligen hölls Sweden International Horse Show i Stockholm, där...

Läs mer hos EFN
2019-12-05

Hettan i Tokyo oroar IOK – ändrar OS-planen igen

Den japanska hettan fortsätter vara ett bekymmer inför OS nästa år. Nu ändrar den Internationella olympiska kommittén (IOK)...

Läs mer hos Göteborgs-Posten

 Tillbaka till Nyhetsarkivet