Ryttar-VM: Nöjda arrangörer friserar besökssiffrorna

Senaste nytt

2010-10-13

Ryttar-VM: Nöjda arrangörer friserar besökssiffrorna

Arrangörerna av Ryttar-VM är mycket nöjda med att 507 022 personer besökte spelen. Men den siffran inkluderar alla deltagare, funktionärer, journalister och barn under 12 som gick in gratis. Den betalande publiken var alltså klart mindre, men den siffran släpper inte...

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-01-27

Video: Skelettmålning visar anatomin hos ekipaget

Laura Tomlinson, tidigare Bertholsheimer, är en av Storbritanniens främsta dressyrryttare – som bland annat ingick i det brittiska guldlaget vid OS i London. Här visar hon hästens och ryttarens rörelser med skelett målat både på sig själv och på stoet Rose of Bavaria (född 2010 e. Bordeaux).

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Expertsvar: Unghäst som inte går fram på uteritten

En Hippson-läsare har en unghäst på sex år som har börjat stanna vid uteritt och inte vill gå fram. Dressyrexpert Nina Bengtsson hjälper till och ger goda råd.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: Ponnymammadansen – en klassiker

Förra helgen var Annika Åhlström på Baltic Cup i Danmark, där hennes dotter Annie tävlade med D-ponnyn Tara. Dottern debuterade 1,25 och ingick i det svenska laget som vann. Det kan dock vara svårt att hålla känslorna i styr när man är ponnymamma.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Granskning av oseriös hästhandel: ”Finns mer att göra”

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har gjort en granskning av den oseriösa hästhandeln i södra Sverige. I flera avsnitt berättar de om handlare som har stora skulder, om handlare som har sålt skadade hästar och som hotas av miljonvite om verksamheten fortsätter.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Veckans gård: Hästgård med plats för två familjer

I Tystberga, Nyköpings kommun, ligger Harstahopen. En charmig hästgård med två toppenfina boningshus. Lämplig för den som vill dela hästverksamheten med en annan familj eller för uthyrning. Stallet har sju boxar, lösdrift och belyst ridbana. För familjens tvåbenta finns både pool och bastu.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: När katten vill leka gäller det att ha tålamod

Den här söta hästen har fått en fin frisyr. Flätan är faktiskt helt oemotståndlig. I alla fall om man är en liten kattunge som tar varje chans att utforska världen och att leka. Även om det innebär att man måste klättra på en stor, stor häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Hästtjejen Jonna Ahlner rider in kon Ninja: ”Vill bryta normer”

Ända sedan Jonna Ahlner var liten har hon velat bryta normer och utmana sig själv. Hon har ridit på ridskola och tävlar nu en islandshäst lite smått. För drygt ett år sedan klev även en ny bekantskap in i hennes liv – kon Ninja.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-27

Video: Ponnyn Tingeling visar sitt partytrick i ridhuset

Victoria och Linnea Grufman har skickat in ett härligt klipp på lilla Tingeling, som vi inte kan låta bli att dela. Under uppvärmningen till senaste hoppträningen var ponnyn med som vanligt, Victoria berättar att stoet brukar gå löst en stund innan de drar i gång på allvar.
– Plötsligt lägger hon sig och rullar mitt i. ”Konstigt!”, tycker min dotters hopphäst Wirnanda, som brallar till för att sedan jobba på lugnt.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

OS-medaljör till sjukhus med frakturer efter fall

En spansk mästerskapsryttare skadades så olyckligt vid en uteritt med en yngre häst att hon fick flera frakturer.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-26

Kremering och urna vanligare för hästens sista vila

Allt fler väljer att kremera sin häst efter att den dött. Askan sprids sedan för vinden eller begravs i en urna hemma.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2020-01-26

Video: Spralliga hästen Patrick älskar att leka

Hästen Patrick har hittat en stor bit plast som fungerar utmärkt som leksak. I ett inlägg på Facebook berättar matte Samantha Jeffreys att han även brukar leka med pinnar och att han ibland jagar sin egen svans. Se det fartfyllda klippet!

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Hästen "Vajjen" deltar i sökandet efter försvunna Alexander

En sökinsats pågår just nu efter 26-åriga Alexander. En av de frivilliga som har hjälpt till att leta genom organisationen Fikk är ryttaren Camilla Berthage. För Hippson berättar hon mer om hur sökandet till häst går till.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Inga poäng för svenskarna i Amsterdams världscup

Den tredje sista världscupomgången i hoppning gick den här helgen av stapeln i Amsterdam. Sverige hade två ryttare på plats – Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén. Men tyvärr blev det inga nya världscuppoäng.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Ny sadelvecka på Hippson – lägg in din annons i dag!

Vecka 5 är det dags för en ny sadelvecka hos Hippson. Det innebär att sadelannonser från Hippson Market kommer att lyftas fram på Hippson.se såväl som i Hippsons sociala mediakanaler. Se till att utnyttja den extra exponeringen och lägg in din sadelannons redan i dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-26

Helgstrand har köpt försäljningsbas i Wellington

Nu satsar Helgstrand Dressage ännu mer på försäljning av hästar på andra sidan Atlanten. Tillsammans med Waterland Private Equity har företaget köpt Equestrian Center Windsome Farm, en av Wellingtons största hästgårdar.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet