Ryttar-VM: Plus och minus

Senaste nytt

2010-10-14

Ryttar-VM: Plus och minus

Massor av åskådare. Fantastiskt väder. Utmärkt flygtransport. Det var plussidan vid Ryttar-VM. Blodiga hästar bedömdes olika. Urusla förhållanden för hästskötarna. Resultatservice som inte fungerade. Det var minussidan. Och en varning till arrangörerna av OS i London 2012...

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-08-09

Webbradio: Anledningen till att höbalar ändrar form

Höbalar har med tiden ändrat form från runda till kubliknande sådana. Vad de har för form beror på vad de ska användas till och hur de ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Webbradio: Arrendatorn om gårdagens brand

Ingen kom till skada när tre ladugårdar brann ned på en spannmålsgård i Rasbo-Årby nordost om Uppsala under lördagen. "Det är så tomt på ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Bildspel: Lorenzo bjöd hem publiken

När tävlingar och shower ställs in får man vara kreativ för att hitta lösningar för att nå ut till sin publik. Så när Lorenzo inte kunde komma till publiken fick publiken, i begränsat antal, komma till honom på gården i Frankrike. Där genomförde han i helgen en clinic där han visade upp sin frihetsdressyr med hästarna samtidigt som han förklarade för publiken vad det är han gör. Häng med till ett magiskt event i vårt bildspel signerat Lola Bonnard.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

USA: Världscupomgången i Sacramento inställd

Ännu en världscupomgång säsongen 2020/2021 har ställs in. Den här gången i den amerikanska ligan och deltävlingen i Sacramento.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-08-08

Uppsala: Hästar räddade ur brinnande ladugårdar

Under lördagen började det brinna i tre ladugårdar i Bärby norr om Uppsala. Det fanns hästar i byggnaderna men dessa kunde räddas.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-08

Klipp: Härligt med svalka i sommarvärmen

Vi är nog många som pustar ut i skuggan den här helgen. Visst är det härligt med sol och värme men ibland behöver man kylas av. Som den här hästen som njuter av att bjudas på vatten direkt från vattenslangen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-08

Peder närmar sig topp tre på världsrankingen

Peder Fredricson klättrar på världsrankingen och närmar sig topp tre. Han avancerar från sjätte till fjärde plats. Toppar listan gör Steve Guerdat, Schweiz.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-08

Turbulent tid hos Halmstad FRK: ”Jag var helt slut”

Efter dubbla inspektioner hos Halmstad fältrittklubb har länsstyrelsen beslutat att klubben brutit mot djurskyddslagen. De riskerar därmed att förlora sitt ridskoletillstånd. I samband med detta har personalen uttryckt starka anklagelser mot klubbens styrelse. För Hippson berättar både personal och styrelse mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Ungern: Kür-seger för Patrik Kittel och "Dude"

Patrik Kittel med Delaunay fortsätter att skörda framgångar i Ungern. På fredagseftermiddagen slutade de högst upp i resultatlistan i Grand Prix kür.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Video: Pax för att inte borsta – eller kanske hagkompisen

Det finns hästar som gillar att rulla och så finns det hästar som går all in i leran. I det här fallet känns ju den kritvita hagkompisen som ett betydligt mer lockande alternativ att plocka in från hagen – men någon verkar i alla fall utomordentligt nöjd med sin insats!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Tränar med barndomsponnyn: "Dröm som går i uppfyllelse"

Emelie Persson och Beauty har varit ett team i 16 år. I sina yngre dagar tävlade ekipaget framgångsrikt i hoppning, men efter ett långt uppehåll har de tagit upp ridningen på nytt och bytt gren.
– Hon är min stjärnponny, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Sara Lord tar hand om favorithästen "Anton"

I flera år arbetade Sara Lord som hästskötare åt Tinne Vilhelmson Silfvén. Don Auriello, "Anton", var hennes favorit. Han pensionerades förra året och nu blir det Sara som tar hand om honom. Hon beskriver det hela som en dröm som slår in.
– Jag är så himla lycklig över att få ge honom det här, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Karl-Oskar cup hålls med hundratals deltagande

dag startar hopptävlingen Karl-Oskar cup utanför Växjö. Tidigare tävlingar i vår har ställts in på grund av coronapandemin, men tack vare nya lättnader från Folkhälsomyndigheten har Svenska Ridsportsförbundet beslutat om tillfälliga tävlingsregler där det till exempel går att överskrida 50-persons regeln.

Läs mer hos Svt.se
2020-08-07

Smittskydd viktigt inom sporten redan innan corona

För personer inom hästsporten har det varit viktigt att tänka på smittskydd redan innan coronapandemin. Detta för att hästarna inte ska råka smitta varandra, något som skulle kunna få stora konsekvenser.
– Risken för smitta i hästsport är nog mycket mindre än i det vi gör till vardags som att handla eller tanka, säger Pernilla Berglund,
verksamhetschef för Växjöortens Fältrittklubb.

Läs mer hos Svt.se
2020-08-07

Agnes och Felicia: "Det är kul att tävlingen blir av"

Det blev inte Värendsvallen och inget kompishäng i stallet. Men trots det ser Agnes Karlsson och Felicia Dahlberg fram emot att tävla i Karl-Oskar cup som går av stapeln i helgen.

Läs mer hos Svt.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet