Så ser du ridsporten från OS i Rio på tv – Viasat sänder

Senaste nytt2016-07-19

Så ser du ridsporten från OS i Rio på tv – Viasat sänder

Som alla vet är det Viasat som har rättigheterna till årets OS i Rio. I tolv dedikerade sportkanaler kommer det att sändas mer OS-idrott än någonsin tidigare. Utan reklamavbrott är det lovat. Under OS byter kanalen Viasat Hockey namn till Viasat OS Ridsport och kommer alltså helt att ägnas åt ridsporten. Kanalen ingår i abonnemangen Viasat Silver Sport eller Viasat Guld så har du någon av dem kan du luta dig tillbaka. Annars behöver du uppgradera eller köpa kanalen via Viaplay.se. 

Samtliga ridsportsändningar kommenteras av Henrik Johnsson. Till sin hjälp som expertkommentator har han Linda Heed.Först ut med start på lördagen den 6/8 är Fälttävlan. Dressyren startar den 10/8 och sist ut är hoppningen med start den 14/8. Samtliga sändningstider hittar ni nedan.Mer information och samtliga sändingstidersenaste nytt

2020-02-24

Shettisen IrreVirr och Aliwa, 4 år, uppträdde på Eurohorse

En shetlandsponny, en fyraårig dotter och en mamma – tillsammans bjöd de på en samspelt show i Eurohorse mässpaddock. Tanja Willyard berättar mer om sitt träningstänk, spana även in det gulliga klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Abortvirus konstaterat på stor anläggning i Strängnäs

I onsdags förra veckan kastade ett sto sitt föl på Ekelunds stuteri och ridskola. Prover visar att stoet hade drabbats av EHV-1, även kallat abortvirus. Anläggningen är nu stängd, ägaren Ann Holmqvist berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Snart dags för start i Bruksprovet på Grevagården

Det är inte bara rent geografiskt som Bruksprovet förnyar sig. Med flytten till Grevagården i Skövde kommer även ett större fokus på hingstägarna och uppfödarna.
– Vi har tagit hjälp av hingstägarna för att skapa ett evenemang såsom de och uppfödarna vill ha det, säger Camilla Ericson från Ädla hästen, som arrangerar Bruksprovet tillsammans med SWB och Grevagården.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Hästägare gillrade fälla för misstänkta tjuven

Förra veckan hjälpte hästägare från Tingsryds rid- och körklubb polisen att ta fast en kvinna som misstänks ha stulit ridutrustning. Här berättar Evelina Svantesson, som var med, mer om den omskakande händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Brittisk pararyttare tävlar OS – fast i simning denna gång

Pararyttaren Suzanna Hext är på väg mot OS, men inte i ridning den här gången utan i simning.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-02-24

Höga vattenflöden ställer till problem för hästägare

I helgen har SMHI varnat för höga vattenflöden. Hästägare och föreningar påverkas, Markaryds ryttarförening ställer in ridskoleverksamheten och hos Mari Karlsson ligger nästan fyra hektar mark under vatten.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Stoet Edith dog efter att ha fått penicillin injicerat

Shirestoet Edith hade en sårskada och skulle få penicillin i förebyggande syfte. Men efter injektionen segnade Edith ner och dog. Ägaren Lillemor Edvinsson berättar om mardrömmen – medan Lena Olsén från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) redogör för den forskning som finns kring penicillinchock.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-24

Burlöv: Oro i ridklubben efter förlust av ett av ridhusen

För en vecka sedan blev Burlövs ryttarförening av med ett av sina två ridhus. Nu kämpar medlemmarna för att slippa krympa verksamheten...

Läs mer hos Sydsvenskan
2020-02-24

Läkaren Anna Hammarström fick sitt elfte barn – efter 50

Anna är mamman i SVT:s realityserie "Familjen Hammarström", som valt att skaffa elva barn i åldrarna 4 månader till 24 år, det sista efter 50...

Läs mer hos Expressen
2020-02-24

Se Gretzers lyckliga läktardans: ”Det är min häst!”

Vi kan inte låta bli att dela vidare det här sköna ATG-klippet från Gothenburg Horse Show, som visar en lycklig Maria Gretzer. Den forna OS-ryttaren och förbundskaptenen är i dag hästägare – och följer engagerat sin ögonsten Singular LS La Silla från läktaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

Julmyra Horse Center – vinnare av Lövstas hållbarhetspris

Årets vinnare av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris blev Julmyra Horse Center, för deras arbete med att aktivt minska näringsläckaget från gödsel till vattendrag och sjöar. Julmyra är en träningsanläggning för framför allt travhästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

Sista bommen föll – Peder missar finalen i Las Vegas

Grevlundas ryttarstjärna Peder Fredricson missar världscupfinalen i Las Vegas. Pressad att ta poäng var Peder ytterst nära att lyckas, men...

Läs mer hos Ystads Allehanda
2020-02-23

Bildspel: Känslorna "all over the place" i Scandinavium

I pausen mellan världscupdressyr och Gothenburg Trophy passade arrangören på att välkomna de nya medlemmarna i GHS Hall of Fame. Det blev kära återseenden, kramar, kindpussar och så årets längsta och varmaste applåd – för på slutet kom självaste Briar 899 in på arenan. Hippsons fotograf Haide Westring förevigade stunden.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

Gulliksen lycklig världscupsegrare: "Höjdpunkt i min karriär"

Det tog ett tag innan presskonferensen om världscupens Europafinal i Scandinavium kunde börja, då Geir Gulliksen kollades en extra gång av sjukvårdsgruppen på plats. Men när han väl kom var det med ett stort leende.
– Jag har varit på tävlingar runt hela världen, men den här publiken och tävlingen är bäst.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

Dramatiskt när Geir Gulliksen skulle rida ärevarv

När det var dags för ärevarv för Geir Gulliksen ramlade han av. Snabbt var sjukvårdarna framme och satte upp skärmväggar runt honom. Men efter ett par minuter kunde Geir resa sig och genomföra ett improviserat ärevarv till fots.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.