Så ser du ridsporten från OS i Rio på tv – Viasat sänder

Senaste nytt2016-07-19

Så ser du ridsporten från OS i Rio på tv – Viasat sänder

Som alla vet är det Viasat som har rättigheterna till årets OS i Rio. I tolv dedikerade sportkanaler kommer det att sändas mer OS-idrott än någonsin tidigare. Utan reklamavbrott är det lovat. Under OS byter kanalen Viasat Hockey namn till Viasat OS Ridsport och kommer alltså helt att ägnas åt ridsporten. Kanalen ingår i abonnemangen Viasat Silver Sport eller Viasat Guld så har du någon av dem kan du luta dig tillbaka. Annars behöver du uppgradera eller köpa kanalen via Viaplay.se. 

Samtliga ridsportsändningar kommenteras av Henrik Johnsson. Till sin hjälp som expertkommentator har han Linda Heed.Först ut med start på lördagen den 6/8 är Fälttävlan. Dressyren startar den 10/8 och sist ut är hoppningen med start den 14/8. Samtliga sändningstider hittar ni nedan.Mer information och samtliga sändingstidersenaste nytt

2019-07-15

Ina, 97 år, njuter av att ta ponnyn Wilson på busig promenad

Ina är 97 år ung, men det hejdar henne inte från att, med lite hjälp, ta terapiponnyn Wilson på en busig tur. Med vinden i håret, skrattande, älskar hon varenda minut av den härliga stunden. Missa inte klippet ovan från Therapy ponies Scotland.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Lyckad premiär för SWB Warm Hearts

Startskottet för SWB Warm Hearts gick under fredagskvällen i Falsterbo. Under kvällen samlades drygt 30 000 kronor in till Kronprinsessan Victorias fond.
– Det är en mycket bra start, säger SWB:s vd Helén Uddefors.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Video: Se Malin och Eddinis kürhöjdpunkter

För femte året i rad toppade Sverige Nations Cup i Falsterbo. Malin Wahlkamp Nilsson med Eddieni blev bästa svenska ekipage i küren, när dansade hem en tredjeplats. Det gjorde de till tonerna av Billy Idol, en kürmusik Malins arbetsgivare Patrik Kittel tidigare ridit till. I klippet kan du se programmets höjdpunkter om, och om igen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Efter cykelolyckan i Säve: ”Många ryttare är jätterädda”

I slutet på maj i år var Jenny Ek ute på en ridtur med hästen Poker längs en ridväg i Säve, när två cyklister närmade sig i hög fart bakom dem. Poker blev skrämd, skenade och bröt benet. Hästen avlivades på plats, och efter den tragiska olyckan rapporterar SVT nu att ryttarna i närområdet är rädda för att rida på vägen igen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Video med Håkanson: "Håll i gång, sitt inte framför datorn"

Dressyrryttaren Ulla Håkanson, 81, var på plats i Falsterbo förra veckan för att tävla. För Expressen berättade hon mer om hur hon gör för att hålla sig i form. Ulla är nämligen inte bara ryttare utan hon går även stavgång, utövar yoga och dansar linedance. Det viktigaste, menar hon, är att man håller i gång och inte sitter still hela dagarna. Se Expressens intervju i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Informatörer vid dressyrens framridning i Aachen

Under de prestigefyllda tävlingarna i Aachen kommer fler stewards att finnas till hands som informatörer för åskådare vid framridningen. Detta för att göra sporten mer transparent och efter att kritik framförts mot ryttare som ansetts ridit "unfair".

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Häst död efter att ha blivit påkörd av tåg

Under förmiddagen var det stopp i tågtrafiken mellan Katrineholm och Norrköping. En häst uppges ha blivit påkörd av ett tåg och avlidit på platsen. Detta rapporterar både SVT och Sveriges Radio.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Gregor Tovek om att äga världens bästa häst

Gregor Tovek köpte Henrik von Eckermanns supersto Mary Lou, så att Henrik skulle kunna fortsätta rida henne på toppnivå. I en intervju med Sveriges radio P4 Sjuhärad berättar han om känslan, när hon nu har rankats som världens bästa hopphäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

SM-guld i voltige till Johanna Lindberg: "Otroligt nöjd"

19-åriga Johanna Lindberg från Umeå ryttarförening vann under helgen ett SM-guld i voltige. "Jag är otroligt nöjd över guldet", säger...

Läs mer hos Vasterbottens-Kuriren
2019-07-15

Nu kan Björbäck se fram emot SM på hemmabanan

Björbäcks RF är redo att arrangera ponny-SM i dressyr. Efter lite bekymmer med att få ihop funktionärer...

Läs mer hos Lokaltidningen Båstad
2019-07-15

Charlotte Dujardin visar nya hästen i Aachen

Det är fem år sedan Charlotte Dujardin senast red i Aachen och det var ingen ritt som gick till historien. Men nu återvänder hon...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-15

Stuteri Nådhammar fokuserar på hästens uppväxt

Många svenska hästar får möjlighet att växa upp i flock på stora och kuperade marker, något som inte alls är självklart internationellt. Men precis så ser det ut hos Stuteri Nådhammar i Sörmland – Therése Bjerketorp berättar mer om hur det på sikt främjar sunda och hållbara individer.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-15

Aachen: Nederländerna missar dressyrens lagtävling

Diederik van Silfhouts KWPN-hingst Expression har skadat sig och är därmed struken från veckans dressyrbatalj i Aachen. Det innebär även att det inte blir något nederländskt lag i Nations Cup.

Läs mer hos Eurodressage
2019-07-15

Tätt i toppen i U25-küren i Falsterbo – Alva Lander vann

När ungdomsryttarna i dressyr gjorde upp i Falsterbo var det en jämn topptrio som hamnade på pallen. Alva Lander tog revansch efter...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-15

Tyskt och irländskt i topp på ungdomarnas hopp-EM

Årets EM i hoppning för de unga ryttarna är över, och de svenska framgångarna var lätträknade. De svenska junior- och ungdomslagen var långt från medalj och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet