Så tränar du med hästens inlärning och välfärd i fokus

Senaste nytt2017-07-24

Så tränar du med hästens inlärning och välfärd i fokus

Andrew McLean är hästforskaren som har föreslagit FEI en ny bedömningsskala för dressyren, där hästens välfärd och inlärning är grundpelare. Under sitt senaste Sverigebesök, på Sparreholms slotts hästcenter i Sörmland, delade han dessutom med sig av träningsmetoder som går i linje med förslaget.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-09-22

Video: Rykta hästen som familjen Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, om hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras i klippet ovan! 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Fälttävlan: Sverige på andra plats i Nations Cup

Under söndagens eftermiddag avgjordes det fyrstjärniga Nations Cup meetinget med terräng i belgiska Waregom. Det  svenska laget red hem andraplatsen. Här sammanfattar förbundskapten Fredrik Bergendorff tävlingshelgen.  

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Saint-Tropez: Fredrik Jönsson på pallplats i Grand Prix

Fredrik Jönsson och topphästen Cold Play kom på tredje plats i den prestigefyllda Grand Prix-hoppningen över 1,55-hinder i franska Saint-Tropez. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Expertfråga: Hur tas steget från Lätt A till Medelsvår C?

En Hippson-läsare vill debutera en ny klass, Medelsvår C. Men vad krävs egentligen och vad borde hon träna på innan? Dressyrexpert Emelie Brolin svarar i sin frågespalt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

SWB-hingsten Point Break 1374 placerad i unghäst-VM

Det blev felfritt även i finalen vid unghäst-VM i hoppning för Point Break 1374 och Anders Lagergreen. Ekipaget slutade på sjunde plats i belgiska Zangersheide.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Hund sprang lös i hästhage – omhändertogs av polis

En hund av rasen siberian husky, som saknar sin ägare, finns på polisstationen i Norrköping. Det var vid 19.30-tiden i går kväll som polisen...

Läs mer hos Svt.se
2019-09-22

Häst i nöd räddad ur dike

Räddningstjänsten i Flen håller sedan 10.50-tiden på söndagen på att försöka rädda en häst ur ett dike.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-09-22

Tristan Tucker lärde ut mental träning för hästar

Förra helgen besökte Tristan Tucker Flyinge för att dela med sig av sin träningsmetod. Målet är att varje häst ska känna sig självsäker och trygg, oavsett situation eller miljö.
– Först när du har en häst som är mästare över sin egen kropp kan den prestera på topp, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Taylor Swift ställer in efter djurrättsprotester

Den amerikanska popstjärnan Taylor Swift ställer in sin spelning vid Australiens främsta hästkapplöpning Melbourne Cup i november, detta efter...

Läs mer hos SvD
2019-09-22

Gotlänningen är redo för VM i hovslageri

Efter månader av förberedelser är Fredrik Strange från Sproge redo att representera Sverige, detta när VM i hovslageri avgörs i engelska...

Läs mer hos Helagotland.se
2019-09-21

Tävlingshästar toppar veckans Hippson Market-lista

I veckans lista från Hippson Market ges tips på fem trevliga tävlingshästar. Både stora hästar och ponnyer, läromästare och unghästar, finns med på listan denna gång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Point Break enda SWB-hästen till final i unghäst-VM

I morgon, söndag, är det dags för final i hoppningens unghäst-VM i belgiska Zangersheide. Anders Lagergreen och femåriga Point Break 1374 är det enda SWB-ekipaget som har gått vidare till finalen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Webbradio: Flera sadelstölder i Örebro

Flera hästgårdar i södra delarna av Örebro län har de senaste dagarna utsatts för stölder, detta av hästutrustning och då främst av sadlar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-21

Fälttävlan: Sverige tvåa inför den avgörande terrängen

Det har nu ridits både dressyr och banhoppning vid Nations Cup i fälttävlan i Waregem, Belgien. Inför morgondagens avgörande terräng ligger Sverige på en andra plats. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Skrittklocka ska påminna om vikten av uppvärmning

Inför SWB Equestrian Weeks kommer en stor klocka att installeras vid framridningen. Detta för att påminna ryttarna om hur viktigt det är att låta hästen värma upp i skritt, för att den ska bli hållbar.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet