Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Senaste nytt

2013-09-01

Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Guld är visserligen ädlare än silver, men nöjdare medaljörer än de svenska lagryttarna gick knappast att hitta när EM i fälttävlan avgjordes på söndagen med banhoppning.

Läs mer i Skånska Dagbladetsenaste nytt

2019-09-22

Expertfråga: Om att ta steget från Lätt A till Msv C

Hej! Jag har en välutbildad dressyrvalack på tio år. I sommar har vi tävlat framgångsrikt i Lätt A, och nu till hösten är siktet inställt på Medelsvår C. Jag har så klart en bra tränare som hjälper mig, men vill gärna ha dina funderingar kring hur stort steget är.

Vad ska jag tänka på i träningen inför första starten, vad krävs mer i formen hos hästen i jämförelse och är det något annat du brukar tänka på när man tar klivet upp i klasserna? Jag tänkte starta en eller två Medelsvår C i höst och sedan gå ner till Lätt A igen till våren. Vad tror du om det? Är det några specifika svårigheter jag måste träna mer på? Tack på förhand!

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Häst i nöd räddad ur dike

Flen Räddningstjänsten i Flen håller sedan 10.50-tiden på söndagen på att försöka rädda en häst ur ett dike.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-09-22

SWB-ekipage placerade i unghäst-VM

Det blev felfritt även i finalen vid unghäst-VM i hoppning för Point Break 1374 och Anders Lagergreen. Ekipaget slutade på sjunde plats i finalen i belgiska Zangersheide. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Hund sprang lös i hästhage - omhändertogs av polis

En hund av rasen siberian husky, som saknar sin ägare finns på polisstationen i Norrköping. Det var vid 19.30-tiden igår kväll som polisen...

Läs mer hos Svt.se
2019-09-22

Mental träning för hästar med Tristan Tucker

Förra helgen besökte Tristan Tucker Flyinge för att dela med sig av sin träningsmetod. Målet är att varje häst ska känna sig självsäker och trygg, oavsett situation eller miljö.
– Först när du har en häst som är mästare över sin egen kropp kan den prestera på topp, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Swift ställer in efter djurrättsprotester

Den amerikanska popstjärnan Taylor Swift ställer in sin spelning vid Australiens främsta hästkapplöpning Melbourne Cup i november,...

Läs mer hos SvD
2019-09-22

Gotlänningen är redo för VM i hovslageri

Efter månader av förberedelser är Fredrik Strange från Sproge redo att representera Sverige när VM i hovslageri avgörs i engelska...

Läs mer hos Helagotland.se
2019-09-21

Tävlingshästar toppar veckans Hippson Market-lista

I veckans lista från Hippson Market ges tips på fem trevliga tävlingshästar. Både stora hästar och ponnyer, läromästare och unghästar, finns med på listan denna gång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Point Break enda SWB-hästen till final i unghäst-VM

I morgon, söndag, är det dags för final i hoppningens unghäst-VM i belgiska Zangersheide. Anders Lagergreen och femåriga Point Break 1374 är det enda SWB-ekipaget som har gått vidare till finalen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Webbradio: Flera sadelstölder i Örebro

Flera hästgårdar i södra delarna av Örebro län har de senaste dagarna utsatts för stölder, detta av hästutrustning och då främst av sadlar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-21

Fälttävlan: Sverige tvåa inför den avgörande terrängen

Det har nu ridits både dressyr och banhoppning vid Nations Cup i fälttävlan i Waregem, Belgien. Inför morgondagens avgörande terräng ligger Sverige på en andra plats. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Skrittklocka ska påminna om vikten av uppvärmning

Inför SWB Equestrian Weeks kommer en stor klocka att installeras vid framridningen. Detta för att påminna ryttarna om hur viktigt det är att låta hästen värma upp i skritt, för att den ska bli hållbar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Ny regel om spö – för att säkra hästarnas välfärd

Från och med årsskiftet kommer nya regler för spö inom hoppning att införas i Storbritannien. Detta för att värna hästarnas välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Omfattande stallbrand – tolv hästar omkom

Tolv hästar och två hundar omkom i en allvarlig stallbrand i Depew utanför New York, USA. Nu har grannar och vänner startat en insamling för att kunna hjälpa de drabbade. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Malin Baryard Johnssons topphäst är såld

En av Malin Baryard Johnssons bästa hästar är såld till England. "En väldigt känslosam dag", skriver ryttaren på sociala medier. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet