Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Senaste nytt

2013-09-01

Silver är lika med guld för EM-ryttarna i fälttävlan

Guld är visserligen ädlare än silver, men nöjdare medaljörer än de svenska lagryttarna gick knappast att hitta när EM i fälttävlan avgjordes på söndagen med banhoppning.

Läs mer i Skånska Dagbladet



senaste nytt

2019-11-13

Peder Fredricson gästar podcasten "Ridklubben"

I podcasten ”Ridklubben”, som leds av Gry Forsell och Rebecca Lagin, intervjuas flera stora ridsportprofiler. I det senaste avsnittet får vi veta mer om Peder Fredricson.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Tävling: Vinn klädesplagg från H&M We Love Horses

Årets klädkollektion inför Sweden International Horse Show är här. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med H&M We Love Horses, har du chansen att vinna en valfri överdel. Läs om hur du tävlar, det är jätteenkelt!

Läs mer på Hippson.se
2019-11-13

Equipe-entreprenör kan vinna världspris

Jon Stenqvist är mannen bakom ridsportvärldens digitala tävlingsplattform Equipe. Nu kan han vinna världens främsta utmärkelse för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-13

Nicole Walker preliminärt avstängd – Kanadas OS-plats hotad

Den kanadensiska hoppryttaren Nicole Walker har stängts av preliminärt av FEI, detta efter ett dopningstest vid de Panamerikanska spelen där Kanada knep en biljett till OS i hoppning. I provet hittade man spår av benzoylecgonine, en beståndsdel i kokain. Ryttaren säger sig vara i chock och...

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-13

H&M-arvinge köper ny häst till Peder Fredricson: "Gick snabbt"

Sveriges bästa hoppryttare Peder Fredricson har klart med en ny häst. Även den här gången är det H&M-arvingen Charlotte Söderström som är...

Läs mer hos DN.se
2019-11-13

Meredith Michaels-Beerbaums nya kapitel – som tränare

Sajten World of Showjumping har träffat Meredith Michaels-Beerbaum. Toppryttaren har visserligen inte lagt tävlingsstövlarna på hyllan helt, men ägnar sig i dag mer och mer åt undervisning.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-13

Alma Blommesköld ska tävla i Scandinavium: "Så glad"

Drygt 50 ponnyryttare tävlade – om tre platser. Alma Blommesköld tog en av dem.

Läs mer hos Värnamo Nyheter
2019-11-12

Vackert belägen hästgård med ridhus och ridbana

I vackra Simlångsdalen och med sjöutsikt hittar vi "Veckans gård". Boningshuset är stort och med en alldeles egen karaktär. Ytterligare ett boningshus finns samt två stallar med totalt 30 boxar, ridhus, ridbana och träningsbana.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Häst avliden efter att ha blivit påkörd av tåg

En häst blev på tisdagseftermiddagen påkörd av ett tåg och avled. Hästen skenade och ryttaren ska ha ramlat av den – men klarade sig oskadd. Detta rapporterar Kristianstadsbladet.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Ny häst till Peder Fredricson: "Förväntansfull"

En ny stjärna kommer att få fortsätta sin karriär med Peder Fredricson i sadeln. Det berättar Chacco Dias nuvarande ryttare på sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Hennes nytänkande pärlpannband fungerar som reflex

Martina Bergholtz tycker om att skapa – och framför allt när något snyggt också kan vara praktiskt. Nu har hon satt huvudet på spiken med sina nytänkande reflexpannband.
– De fungerar riktigt bra, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Ny ryttare på Don Olymbrio: "Styrka för det danska laget"

Tillsammans med Daniel Bachmann Andersen ligger Blue Hors Don Olymbrio tolva på världsrankningen. Nu står det klart att hingsten får en ny ryttare, nämligen kollegan Agnete Kirk Thinggaard.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

29-åriga Lillen räddades ur dike: ”Mår precis som vanligt”

När Irene Wiman kom ut i hagen i lördags morse hittade hon inte sin häst Little Big Man. Men hon hörde gnäggningar och till slut fann hon honom i ett vattenfyllt dike som han inte kom upp från. En stor räddningsinsats inleddes och den 29-åriga hästen klarade äventyret oskadd.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Marcus bytte hojarna mot hästarna: ”Kändes rätt direkt”

38-åriga Marcus Wictorsson har under flera år tävlat på elitnivå i roadracing. Men för två år sedan föddes ett nytt intresse – att rida. Han ser både likheter och skillnader mellan ridsporten och mc-åkandet. Här berättar han mer om sin resa.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Digitala veterinärtjänsten Firstvet fortsätter att växa

Firstvet, onlineveterinären som ger rådgivning via mobilen, växer – efter stora investeringar i företaget satsar man nu på att ta sig in i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet