Skralt med forskning kring fölsjukdomen WFFS

Senaste nytt2018-05-24

Skralt med forskning kring fölsjukdomen WFFS

Forskningskollen tar upp Warmblood Fragile Foal Syndrome. Vad innebär genmutationen och hur drabbas fölen? I en studie från 2015 beskrivs exempelvis en fölunge med stora hudskador och blottad tarm.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-07-16

Video: Tinkern Coyt drar gummibåt i sjön

Gintare Mullback tog nyligen en tur i sjön med tinkern Coyt, som drog en gummibåt. Här berättar Gintare mer om äventyret och sin relation till den fina tinkern.
– Jag mår som bäst när jag är med hästar. Mitt mål med hästarna har alltid varit att ha kul tillsammans och att ha en bra relation med hästen är viktigt för mig. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-16

Tidsplan spikad för unghäst-VM i dressyr

Svenska Ridsportförbundet och SWB har publicerat ny information gällande Unghäst-VM i dressyr i tyska Verden i december. En tidsplan är nu spikad med mönstring, programridning och slutdatum för uttagna hästar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-16

Video: Qummin är "den perfekta ridskolehästen"

Norrköpings fältrittklubbs häst Qummin blev Årets ridskolehäst 2019. I klippet får vi följa med till klubben och hälsa på hos Qummin, som beskrivs som den perfekta ridskolehästen. Har du också en stjärna på din ridskola? Svenska ridsportförbundet tar nu emot nomineringar för 2020.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-16

Ridövning: Trekombinationen kan användas i flera syften

Hoppövningar behöver inte vara avancerade för att fylla viktiga syften. B-tränaren Gabrielle Young Shing tipsar om en enkel övning, som samtidigt ger väldigt mycket och kan anpassas till alla nivåer.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-15

Video: När stor och liten lär sig dansa ihop

17-åriga valacken Gun Powder, eller Gunny som han kallas, är en riktig läromästare. Med sina 156 cm i mankhöjd är det en stor häst för Sandra Bergströms sjuåriga dotter. Detta är dock inget problem för ekipaget när de leker fram en piaff.
Valacken har funnits hos familjen i flera år och har tränat mycket dressyr och natural horsemanship tillsammans med mamma Sandra.
– Min dotter har ridit honom kontinuerligt sedan hon var fem år. Vi har gått igenom mycket dessa tio år tillsammans och hoppas att det blir minst tio år till. Han är en fantastisk häst, berättar hon. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-15

Veterinärbrist – kan inte ta emot alla djur

Bristen på personal hos de svenska djursjukhusen gör att man ibland tvingas neka vård till djur som behöver hjälp. TT rapporterar att inom loppet av ett år behövs över 300 nya veterinärer, men på landets veterinärutbildning finns endast 100 platser.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-15

Video: Nostalgi från EM i Göteborg med Fredricson

I ett klipp från FEI får vi följa med tillbaka till EM i Göteborg 2017. Peder Fredricson tog inte bara individuell guldmedalj vid mästerskapet, utan bidrog även till svenskarnas silvermedalj i lag-hoppningen. Njut av stämningen och sporten i nostalgi-klippet! 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-15

Malin Baryard Johnsson gäst i P4 Extra

I en längre intervju med Sveriges radio P4 Extra berättar Malin Baryard Johnsson mer om hur vardagen sett ut under tävlingsuppehållet. Hon berättar även att hon satsar på att ta medalj vid nästa OS och avslöjar att hon planerar att starta vid SM i Falsterbo med H&M Indiana senare i sommar. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-15

Forskning: Hästar gillar turkos men ser inte orange

I år har det kommit två nya studier som handlar om hur hästar ser färger. Båda är av praktisk betydelse, det handlar om säkerhetsaspekten i hur hästar uppfattar ett hinder och om hur de föredrar att få sitt vatten serverat.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-15

Möt Carletto – första murgesen som tävlar GP

Jolanda Ruocco Adelaar började sin dressyrkarriär på en fjording. Sedan dess har hon köpt och ridit in murgesehästen Carletto och nu har de nått ett stort mål – att tävla Grand Prix. Här berättar hon om vägen dit med sin ovanliga hingst.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Stor och vacker hästgård nära Malmö

Det unika med "Veckans gård" är inte enbart det vackra boningshuset som i sig är en dröm utan även den tillhörande marken om hela 7,8 hektar. Det är en gård som vänder sig till er med genuint hästintresse, på hobby- eller tävlingsnivå, för fritid eller som arbete. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Attraktivt jobb trots brister i arbetsmiljön

Anställda på ridskolor och travstall upplever sitt arbete som viktigt och attraktivt och uppskattar saker som det fysiska arbetet och relationer på arbetsplatsen. Samtidigt vittnar de om brister i arbetsmiljön, visar en ny studie.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Klipp: Byggde stängsel i hagen – träffades av blixten

TV4 Nyhetsmorgon intervjuar Simon Thyrén och Alvina Andersson. Tillsammans med kompisen Johan byggde de nyligen stängsel i hästhagen utanför Sundsvall. Då slog blixten ned i en stolpe, cirka 40 meter från dem.
– Vi tror att det gick upp i stängslet. Vi höll på och knyta tråden så vi alla fick blixten i oss, säger Alvina, som även berättar att det kändes som att bröstkorgen skulle sprängas.
De fick alla besöka sjukhus men har klarat sig utan fysiska skador.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Favoritövning: Oxrar ger bättre språngkurva

På sidan 90 i nyutgåvan av "Hoppning med Hippson" hittar vi vår produktredaktör Cajsa Ekströms favoritserie. Det är en medelsvår övning som syftar till att ge jämna och runda språng, där hästen använder sin rygg samtidig som du som ryttare får känsla för hur hästen använder sin teknik.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Caroline släppte ut hästarna – möttes av en varg

Caroline Henningsson höll på att släppa ut hästarna tidigt på måndagsmorgonen på gården i Fotstad utanför Halmstad. Då stod plötsligt en varg på gårdsplanen. Här berättar hon om händelsen.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet