Skralt med forskning kring fölsjukdomen WFFS

Senaste nytt2018-05-24

Skralt med forskning kring fölsjukdomen WFFS

Forskningskollen tar upp Warmblood Fragile Foal Syndrome. Vad innebär genmutationen och hur drabbas fölen? I en studie från 2015 beskrivs exempelvis en fölunge med stora hudskador och blottad tarm.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-08-20

Hopplaget klart för start under EM i Rotterdam

Det svenska hopplaget är på plats i Rotterdam. I morgon, onsdag, drar tävlingarna i gång med en tidshoppning och ryttare och hästar är redo. För Hippson berättar laget mer om uppladdningen, hästvalet och teamkänslan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Maria Gretzer om uteslutningen: "Lite förvånad"

Efter lagritten hittades blod på ena sidan av Charlotte Dujardins häst Mount St John Freestyle. Ekipaget blev därför uteslutet från EM i Rotterdam – Radiosportens ridsportexpert Maria Gretzer reder ut vad som gäller.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Hästgård vackert belägen utanför Östersund

Bara 15 minuter från Östersund ligger Bringåsen där vi hittar "Veckans gård". En välskött mindre hästgård med plats för fem hästar och utrymme för att bygga fler boxar. Gården har belyst ridbana och i den lilla byn finns skola till och med årskurs sex.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Bildbomb: Lagkaptenen och Kittel efter lagmedaljen

Efter en nagelbitare till lagfinal stod det till slut klart att Sverige tagit bronsmedalj i dressyr på EM i Rotterdam. Patrik Kittel beskriver upplevelsen som fantastisk och samtidigt omtumlande, och förbundskapten Bo Jenå hyllar ekipagen.
– Jag tycker att hela laget är värt den här medaljen, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Dujardin utesluten på grund av blod på hästens sida

I ett officiellt uttalande meddelar nu FEI varför Charlotte Dujardin blev utesluten från EM. Det handlar om att man fann blod på Mount St John Freestyles ena sida efter lagritten.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

"Henke" nobbade miljonchans för medaljjakt i EM

Åtskilliga miljoner låg i potten i Rolex Grand Slam i Aachen – men Mary Lous hälsa och välbefinnande är betydligt viktigare än...

Läs mer hos VT.se
2019-08-20

Pararyttarna redo att starta i EM

Vid lunchtid tisdag hade paradressyren sin hästbesiktning, och när det var dags för de svenska hästarna bestämde vädergudarna att det var...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-08-20

Sverige tar brons efter dramatisk lagtävling på EM

När Patrik Kittel red in på banan med Well Done de la Roche var det med en enorm press på sina axlar, ekipaget levererade på topp men först såg det ut som att Sverige kommit fyra. Det blev dock brons efter att Charlotte Dujardin blivit utesluten.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Sex nya ryttare in i utvecklingsprogram

Sex nya ryttare har fått plats i Svenska ridsportförbundets utvecklingsprogram nivå 4. De kommer nu att få hjälp med att vässa sina sportsatsningar.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Etzner siktar på medalj under EM i ridsport

Gotländska paradressyrryttaren Louise Etzner befinner sig just nu i nederländska Rotterdam för att ta en EM-medalj.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-20

Förbundskaptenen om jättestämningen

Det tyska dressyrlaget är storfavoriter på ridsport-EM i Rotterdam – men samtidigt stormar det kring en av lagets största stjärnor. Sönke...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-20

Tjuvar handplockade utrustning på ridskola

Ridskolan i Färsta, Sundsvall, utsattes natten mot tisdag för ett något udda inbrott.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-20

Juliette Ramel om missen: ”Det var surt”

Juliette Ramel på Buriel K.H. var tredje ryttare ut för Sverige i lagdressyren i EM. Ekipaget visade fina övergångar mellan piaff och passage, men fick dessvärre en miss i bytena i varje.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

EM i Rotterdam: Dags för avgörande i lagdressyren

Under tisdagen avgörs det vilka nationer som tar medalj under EM i dressyr i Rotterdam. Juliette Ramel och Patrik Kittel kommer att göra sitt bästa för att Sverige ska hamna på pallen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-20

Personer med ångest får hjälp av hästar

I ett projekt vid Högskolan i Halmstad har personer med schizofreni och stark ångest fått umgås med hästar. Studien visar att personerna mår bättre genom att promenera med hästarna, rapporterar SVT Halland.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet