Skralt med forskning kring fölsjukdomen WFFS

Senaste nytt2018-05-24

Skralt med forskning kring fölsjukdomen WFFS

Forskningskollen tar upp Warmblood Fragile Foal Syndrome. Vad innebär genmutationen och hur drabbas fölen? I en studie från 2015 beskrivs exempelvis en fölunge med stora hudskador och blottad tarm.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-12-14

Hippsons julkalender: Upp till 70 % i Marietorp Ridsports outlet

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag handlar det om stora rabatter på märkesutrustning hos Marietorp Ridsport.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

USA:s Kent Farrington vann Top 10-finalen i Genève

Det blev amerikanskt i topp i Rolex IJRC Top 10-finalen i Genève. De två svenskarna, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann, hamnade längst ner i resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Peder och Henrik har chans att bli historiska

Peder Fredricson är sexa på världsrankningen och Henrik von Eckermann tia. Därmed har de båda en plats i Rolex Top 10-finalen i Genève på fredagskvällen. Aldrig tidigare har någon svensk vunnit finalen, men kanske är det Sveriges tur i år. Klassen börjar 21.15. Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou har startnummer ett och Peder Fredricson och H&M All In startnummer sex.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Se luciatåg i slott och stall i Hippsons lussesvep

Det har lussats flitigt på många håll i landet. På både Flyinge och Strömsholm bjöd hippologstudenterna på luciatåg. I Stockholm på Hovstallet var det prinsessan Estelle och prins Oscar som lussade. Här är ett svep i sociala medier från lussefiranden i stall och ridhus runt om i Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Video: Tränar för att en dag rida ponnygalopp

Den här lilla tjejen drömmer om att rida ponnygalopp och då måste man öva. Hon förbereder sig genom att se klipp och läsa böcker men kanske främst av allt – galoppträning på egna ponnyn Cinders. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Ny podd lanseras: ”Ska prata häst på ett lättsamt sätt”

Det var genom sociala medier och en gemensamma kärlek till hästar som deras vänskap började ta form. Nu lanserar omsadlande musikern Vanessa Falk tillsammans med den meriterade dressyrryttaren Nina Rademaekers podcasten "Något i hästväg".

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

US prisas för engagemang efter foderkrisen

Torkan och foderbristen sommaren 2018 blev ett hårt ekonomiskt slag för många ridklubbar. Ungdomssektionen på Råda ridklubb ville hjälpa sin förening och fick ihop drygt 100 000 kronor. Nu prisas de för sitt engagemang.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Dujardins favorit till svensk dressyrprofil

Stoet Tesla har vunnit Kungakannan och var en av testryttaren Charlotte Dujardins favoriter vid Breeders tidigare i år. Nu är det klart att...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-13

Minna Teldes topphäst Isac såld: ”Vilken resa vi har gjort”

Minna Teldes tävlingspartner Isac är såld till Tyskland, ny ryttare blir Marie Sophie Ehlen. Detta rapporterar Svenska ridsportförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Stallägaren efter EHV-1-smittan: ”Fortfarande mycket oro”

Förra veckan rapporterade Hippson att en häst avlivats efter att ha drabbats av den neurologiska formen av EHV-1. Stallägaren, Reeni Källström, berättar att inga fler hästar har insjuknat – men att oron för hennes dräktiga ston är stor.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Webbradio: Fortsatt stängt på Malung-Sälens ridskola

Sedan i oktober har hästar varit smittade av kvarka på Malung-Sälens ridskola. Nu har ytterligare två hästar smittats och ridskolan behöver...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-13

Längre bomserie får (dressyr-)hästen på bakbenen

Med Grand Prix-ryttaren Malin Rinnés bomövning formas hästarna till att självmant ta mer vikt på sina bakben. Detta utan att du som ryttare behöver lägga dig i.
– Bommarna gör att det kommer av sig själv, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Webbradio: Stor risk för smitta – stall inför striktare regler

Oron för smitta har fått ridskolor och stall att införa striktare hygienregler. Ridskolechefen Pia Lust i Enköping menar att fler börjar ta smittspridningen på större allvar nu.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-13

Tomtemor och frieserhästar sprider stämning på julafton

Ekipaget rullar genom Svedala för tredje gången. På julaftons förmiddag sjunger nämligen bjällrorna från tomtemors häst och vagn igen. Det...

Läs mer hos Lokaltidningen Svedala
2019-12-13

Hippsons julkalender: 15 procent på schabrak hos Equisportz

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, men bara i dag (13/12), handlar du schabrak väldigt förmånligt hos Equisportz.com.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet