Sophias ex-jobb handlar om press inom ponnysporten

Senaste nytt2016-09-02

Sophias ex-jobb handlar om press inom ponnysporten

I sitt ex-jobb har hippologstudenten Sophia Nyman djupintervjuat åtta unga ryttare om föräldrapress. Att "födas in i sporten" har både för- och nackdelar, läs mer i Forskningskollen.Läs mer i Hippson.se


senaste nytt

2021-03-02

Dagens bok: Toppa ditt tävlande – 25 % rabatt

Idag (2/3) kan du köpa bokserien Toppa ditt tävlande med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den delar Sveriges främsta proffs med sig av tips och kloka tankar kring tävlingsridning.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

Veckans gård: En komplett hästanläggning

I Fjälkestad, strax utanför Kristianstad finns en komplett hästgård med hela 359 kvadratmeter total boyta fördelat på ett hus och en lägenhet. I stallet finns åtta boxar, ridhus och utebana med fibersand samt oändliga ridvägar. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

”Köp en ponny du kan testa nya saker tillsammans med”

Att få sin första egna ponny är för alla hästtokiga barn en mycket lycklig och spännande tid. Men vad ska man tänka på för att köpet ska bli så bra som möjligt? B-tränaren och banbyggaren Lotta Wahlborg ger här sina råd gällande hur man undviker vanliga fallgropar och hur man som förälder ska tänka gällande köp av ponny.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

Se Douglas snabba omhoppning – vinner 1,50-klassen

Douglas Lindelöw vann lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Vejer de la Frontera i Spanien, med Casquo Blue. Se deras omhoppning i klippet ovan (bläddra i inlägget)! Dessutom blev det dubbelt svenskt på pallen, då Angelie von Essen knep andraplatsen med Cochella. Över 90 ekipage startade i klassen och även Alexander Zetterman, Sissela Smith och Antonia Andersson var placerade.
– Sverige är i bra form helt enkelt! Alla tycker det är väldigt skönt att vara i gång igen, säger Douglas till SvRF.


Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

Hur mycket lucern motsvarar ett kilo hö?

Hej!

Jag ser många, bland annat i mitt stall, som stödfodrar med lusern/hackad strå, och då ger någon liter om dagen. När jag hade min gamla häst så fick jag ge hackad strå de sista åren (han hade haft allvarlig foderstrupsförstoppning så jag ville inte ge pellets), och jag gav hinkvis för att det skulle kompensera hö/hösilage. Så till min fråga, hur mycket lusernpellets respektive hackad strå ska man ge för att det ska motsvara ett kilo hö? Och om man ger uppblött lusernpellets så behöver ju inte hästen tugga ordentligt, vilken påverkan kan det få på hästens behov av att tugga, tänker både på tänderna och mage/tarm.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

Vad bra att du har lärt hästarna att hoppa! Eller?

Hästarna Molly och Gem väljer själva i vilken hage de ska gå. Om de nu ens känner för att gå i en hage... Duktiga på att hoppa är de i alla fall, vilket de även visar när de tävlar fälttävlan tillsammans med ryttaren Persia Bhatia från Skottland.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

Pensionären Di Lapponia T har födelsedagskalas

Paulinda Fribergs topphäst Di Lapponia T fyllde 20 år i veckan. Det firade familjen med morötter, födelsedagssång och kramar. Se det söta klippet ovan. Det var i samband med världscuptävlingarna i Göteborg förra året som stoet tackades av inför Scandinavium-publiken, efter en lång och framgångsrik tävlingskarriär. Paulinda har själv ridit in och utbildat stoet till högsta nivå, nu är Di Lapponia T dräktig med ingen mindre än Totilas.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

På plats i Valencia: "Många hästar har dött"

Kirsten Rie Truelsen och hennes två döttrar befinner sig på den internationella hopptävlingen CES Valencia Spring Tour, där ett stort utbrott av viruset EHV-1 konstaterats. Ett hundratal hästar är sjuka.
– Det är helt förfärligt, många hästar har dött och folk är psykiskt nedbrutna. Åk inte till Spanien, säger hon till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-01

Dagens bok: Träna hästen i naturen – 25 % rabatt

Idag (26/2) kan du köpa övningsboken Träna hästen i naturen 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du massor av kunskap och inspiration för träning med hästen i skog och mark.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-28

Dagens bok: Dressyr med Hippson – 25 % rabatt

Idag (28/2) kan du köpa samlingsvolymen Dressyr med Hippson med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du hela 78 gymnastiserande ridövningar strukturerade utifrån utbildningsskalan.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-27

Evelina Tovek femma i Dohas Grand Prix

Evelina Tovek fortsätter att imponera med fina placeringar i Doha. På lördagen blev hon bästa svensk och femma i Grand Prix tillsammans med den 11-årige valacken Winnetou de la Hamente Z.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-27

SVA: Ökad risk för spridning av EHV-1

I februari har det rapporterats om flera utbrott av ekvint herpesvirus typ 1, EHV-1, både i utlandet och i Sverige. SVA bedömer att det är ökad risk för spridning av viruset och uppmanar hästägare att vara extra noga med smittskydd.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-27

Hovrätten beviljar prövning i tränarmålet

Svenska ridsportförbundet valde att överklaga tingsrättens dom i målet gällande SvRF och en tränares indragna diplomering. Nu står det klart att det blir en ny rättegång, eftersom Svea hovrätt beviljat prövning i målet.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-27

Dagens bok: Hoppning med Hippson – 25 % rabatt

Idag (27/2) kan du köpa samlingsvolymen Hoppning med Hippson med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du mängder med övningar och tips från Sveriges mest namnkunniga ryttare och tränare.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-26

Finalen i Sverigeponnyn flyttas till Strömsholm

Finalen i Sverigeponnyn, som skulle arrangerats under Billdal Horse Show 26-28 mars, kommer inte kunna genomföras på grund av de nya covid-19 restriktionerna. Nu är finalen framflyttad med nytt datum och ny tävlingsplats.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet