Krönika om Frida Andersén: Hold your horses? Knappast!

Senaste nytt

2013-09-01

Krönika om Frida Andersén: Hold your horses? Knappast!

En debutant är en debutant. Ett genombrott är ett genombrott. Ett EM-silver är ett EM-silver. Så är det bara. "Hold your horses", brukar man säga och skriva för att det inte ska rinna iväg - men inte en chans. Frida Andersén - vilken ryttare!

Läs mer i Arbetarbladetsenaste nytt

2019-08-19

Forskarens åtta råd – så minskar du stressen i stallet

Är du tillbaka i ekorrhjulet efter semestern? Stress gör oss ofokuserade och spända, det påverkar hur vi rider och hur hästarna mår. Läs stressforskaren och B-tränaren Helena Schillers kloka råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Dressyr: Tät kamp om EM-medaljer – Sverige har chansen

Nu börjar ridsport-EM i Rotterdam, Nederländerna. Först ut är lagtävlingen i dressyr där Sverige vill försvara sitt EM-brons.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-19

Webb-tv: Mästerskapsdebutant inleder för Sverige

Dressyrens nationstävling som rids i Grand Prix inleder EM i Rotterdam – och Antonia Ramel och Therese Nilshagen är först ut för Sverige.

Läs mer hos Svt.se
2019-08-19

Följ EM-dressyren i SVT från 8.45: Play-länk och starttider

I dag drar EM i Rotterdam – i hoppning, dressyr och paradressyr – i gång! Först ut är dressyren där lagtävlingens inledande två ryttare rider under måndagen. Här hittar du svenskarnas starttider, SVT:s tablå, onlineresultat och Play-länk.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-19

Ponny-EM: Irländskt hoppguld – svenska ryttarna i mitten

Irländaren Max Wachman var ensam om att ta sig felfritt rakt genom hela ponny-EM i hoppning, och kunde till synes ohotad ta hand om guldet.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-19

Framtidshoppet Wilma Marklund följer sin dröm mot EM

Wilma Marklund från Piteå hoppas förstås att någon gång få delta på EM-tävlingarna. Men närmast ska hon, med två av sina hästar, åka till Holland för att träna och tävla och därmed utvecklas som hoppryttare.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-18

Alla EM-dressyrhästar fick grönt ljus av veterinärerna

Under söndagen var det besiktning av dressyrhästarna inför nästa veckas EM i Rotterdam. Samtliga fick grönt ljus, även om Isabell Werths favorittippade Bella Rose var väldigt exalterad.

Läs mer hos Eurodressage
2019-08-18

Gunilla Byström: "De tar hand om dressyrmedaljerna"

Måndag inleder dressyrryttarna EM i ridsport med den första omgången i lagtävlingen. Här tippar SVT:s expert Gunilla Byström...

Läs mer hos Svt.se
2019-08-18

Peder: "Måste kunna koppla av och på – hitta rätt energi"

Peder Fredricson, 47, kommer till start på EM med stjärnhästen All In. Han har ett guld att försvara, men känner ingen press.
– Däremot...

Läs mer hos Expressen
2019-08-18

Nilshagen: "Alla är inte födda med silversked i munnen"

Hennes plats på de stora mästerskapsscenerna var inte given. Som ung hade dressyrryttaren Therese Nilshagen egentligen bara en dröm – att...

Läs mer hos DN.se
2019-08-18

Webbradio: Betande gotlandsruss ger energirikare gräs

Gotlandsruss som betar utomhus året runt ökar näringshalten i växtligheten och gynnar den biologiska mångfalden. Det visar en studie som genomförts under flera år av Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-18

Ella och Filippa helgens Medelsvår A-vinnare på ponny

Helgens fokus har legat på EM för ponnyryttarna, men det har även ridits nationella ponnyhoppningar på två ställen i landet. Ella Littorin...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-18

Henrik Ankarcrona inför EM: "Målet är ett lagguld"

Sverige spänner bågen inför ridsport-EM i Rotterdam. Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hopplandslaget, ställer upp med ett toppat lag.

Läs mer hos Sydsvenskan
2019-08-18

Video: När man verkligen inte vill trilla av

Den senaste tiden har vi sett klipp på flera eleganta avramlingar. Hoppryttaren Tom Whitaker bjuder däremot på en video där han gör allt för att absolut inte trilla av, mitt under rundan. Se hur det gick här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-18

Söderström i stor intervju: "All In är mina drömmars häst"

När det svenska hopplaget jagar medalj i Rotterdam finns hästägaren Charlotte Söderström på plats. H&M-arvingen äger ju halva det fyrbenta laget. Dagens Nyheter har träffat henne för en intervju.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet