Krönika om Frida Andersén: Hold your horses? Knappast!

Senaste nytt

2013-09-01

Krönika om Frida Andersén: Hold your horses? Knappast!

En debutant är en debutant. Ett genombrott är ett genombrott. Ett EM-silver är ett EM-silver. Så är det bara. "Hold your horses", brukar man säga och skriva för att det inte ska rinna iväg - men inte en chans. Frida Andersén - vilken ryttare!

Läs mer i Arbetarbladetsenaste nytt

2020-09-30

Klipp: Storleken spelar ingen roll

Ibland kan det vara frustrerande att vara liten. Som när den större kompisen ger en lika mycket uppmärksamhet som om man var en liten fluga – bara inte lika irriterande.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Market: Stall Wallin söker tävlingshästskötare

Systrarna Hedda och Iza Wallin ska utöka sitt team och söker nu efter en tävlingshästskötare. Är du ordningsam, brinner för hästarna och kan jobba i team är du kanske rätt person för jobbet. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

André Brandt har med tolv hästar till Breeders

André Brandt är bara 21 år men ändå en av landets mesta unghästutbildare. Vid årets Breeders på Flyinge har han med hela tolv hästar.
– Att jag kan få jobba med min hobby är coolt, säger han när Hippson pratar med honom första dagen på plats i Flyinge.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Agria söker nya fälttävlanstalanger

För andra året i rad satsar Agria på unga fälttävlanstalanger genom Agria fälttävlansakademi. De fem ryttare som blir uttagna får träning och coachning både upp- och avsuttet.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Regeringen öppnar upp för publik på evenemang

Nästa vecka fattar regeringen beslut om att göra undantag för publikgränsen om 50 personer, och höja den till 500. Detta under förutsättning att smittläget inte förvärras och att det kan genomföras på ett smittsäkert sätt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Ridsportanläggning med många faciliteter

I Kungsbacka kommun ligger en högklassig ridsportanläggning med ett stort ridhus, två stall, ridbana samt galoppslinga. Här finns ännu inget bostadshus men ett bygglov på en villa samt dubbelgarage finns på fastigheten 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Henrik: "Janika är min partner och bästa vän"

För tre år sedan blev Henrik von Eckermann och schweiziska landslagsryttaren Janika Sprunger ett par. I dag bygger de en anläggning i Nederländerna tillsammans. För Hippson berättar Henrik om kärleken, samarbetet och framtidsplanerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

Följ Hippocampusdagen hemifrån i november

Den 6 november arrangeras Hippocampusdagen av SLU och SVA. I år kan du följa föreläsningarna hemifrån via länk helt gratis och ta del av ny kunskap och forskning. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

Lövsta arrangerar talangrådgivning – få tips av Tinne

Lövsta stuteri arrangerar i höst talangrådgivning för årets föl och 2018 års avkommor efter Lövsta-hingstar. Hästägarna får råd av Tinne Vilhelmson Silfvén, Christina Olsson och Jens Fredricson kring fortsatt matchning av hästen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

GHS och SIHS samarbetar kring ny tour i hoppning

Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show anordnar en gemensam ungdomstour i hoppning där kvalade ekipage får starta i både Friends arena och i Scandinavium. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

Certifiering för att sålla bort oseriösa försäljningsstall

Inför certifiering för hästutbildare och försäljningsstall och sålla bort oseriösa. Svårklassryttaren Camilla Ivarsson vill att det ställs högre krav på alla som jobbar med hästaffärer, framförallt för hästarnas skull.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Mor och dotter på ridtur – med ponny och kamel

Tilde och shetlandsponnyn Ditte fick i somras sällskap på sin ridtur. Mamma Anna-Carin Karlsson hängde med, ridandes på familjens kamel Judit. Den sexåriga kamelen är klickertränad och inriden. Dessutom kan hon spela fotboll, lägga sig ner på kommando och pussas. Se klippet på ridturen – och missa absolut inte Judits många talanger i klippet längre ner i artikeln.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Webb-tv: Ridtravaren "Olle" debuterar i fälttävlan

Linnéa Björklund har ägt ridtravaren Athos Hornline, som kallas Olle till vardags, i fyra år. I helgen var det dags för fälttävlansdebut för ekipaget och det blev placering direkt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Webb-tv: Dufour positivt överraskad av de unga hästarna

Efter att Cathrine Dufour genomfört testridningen av de fyraåriga dressyrhästarna i Breedersfinalen på lördagskvällen blev hon intervjuad av Equisport.tv. För reportern berättar hon om hur hon upplevde testridningen, vilken häst hon fastnade för och vad hon själv letar efter hos en ung häst. 

Se hela intervjun via länken nedan:

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Ridskolehästar på rymmen utanför Umeå

När personalen vid Umeå ryttarförening på måndagsmorgonen skulle släppa ut hästarna gick något fel. 20 hästar kom lösa och tre av dem hann hela vägen upp på E4. Med hjälp av bybor lyckades man fånga in alla hästar och ingen häst ska vara skadad. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet