Stolpe ut för Johan Lundh i världscuphoppningen

Senaste nytt

2014-03-02

Stolpe ut för Johan Lundh i världscuphoppningen

Två fallande bommar skilde Johan Lundh från en plats i världscupens omhoppning. "Det är små marginaler", konstaterar hoppryttaren som ändå är väldigt nöjd med tävlingarna i Scandinavium.

Läs mer i Västgöta-Bladetsenaste nytt

2019-09-23

Ny UDS-chef hämtas från Akademiska sjukhuset

Maria Engedahl har utsetts till ny direktör för universitetsdjursjukhuset. Hon kommer närmast från Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-09-23

Irländsk dominans vid unghäst-VM i hoppning

Irländarna glänste vid unghäst-VM i hoppning. Förutom Guld och silver i 5-årsklassen blev det guld för ISH även bland 7-åringarna och silver i 6-årsfinalen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-23

Rutinerade ekipage har jämnare tempo på hoppbanan

Ett av hindren i Scandinavium under Gothenburg Horse Show i april mätte hästarnas hastighet före, över och efter hindret. Resultatet var tydligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Video: Måndagsinspiration med ardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Malin siktar mot Grand Prix med sin vackra frieserhingst

Tillsammans med den spektakulära frieserhingsten Gigantisch van Vaya tävlar Malin Kehlet dressyr på hög nivå, de har nyligen debuterat Prix S:t Georges. Nu satsar ekipaget vidare mot Grand Prix. Här berättar ryttaren mer om deras resa, om samarbetet med den belgiska tränaren Peter Spahn och om vad som är lite extra annorlunda och speciellt med att rida en maffig frieserhäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Ponnydressyr: Hudiksvall tog täten i elitserien

På söndagen kickade årets elitserie i ponnydressyr i gång med första omgången i zon Nord. Hemmaklubben och förra årets totalsegrare...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-23

Irland dominerade under unghäst-VM i hoppning

Under förra veckan reds unghäst-VM i hoppning i Lanaken. Och inte minst visade de irländska hästarna och ryttarna framfötterna (och framhovarna).

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-23

Brandmän specialiserade på att hjälpa fyrbenta i nöd

Att rädda en 600 kilo tung häst som har gått ner sig i ett kärr är lättare sagt än gjort. På brandstationen i Genarp finns specialkunskapen. Varje år åker brandmännen ut på flera larm för att hjälpa...

Läs mer hos Lokaltidningen.se
2019-09-23

Janelle Larsson: "Det har inte varit något extremt bra år"

Segern i Göteborg Horse Show i april är årets höjdpunkt. Annars blickar HFRK:s jättetalang Janelle Larsson tillbaka på en säsong som inte blev riktigt som hon hade tänkt sig.

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2019-09-23

Ridförening jubilerar och arrangerar sin första fälttävlan

I samband med att Perstorps kör- och ryttarförening firar 35 år anordnar de sin första fälttävlan någonsin. Arbetet med den nya...

Läs mer hos Lokaltidningen Bjuv - Klippan - Perstorp - Åstorp - Örkell
2019-09-23

Video: Forskaren hoppar bana – med enbart halsring på hästen

Den 9–10 november anordnas en kurshelg med den internationellt efterfrågade föreläsaren, ryttaren, forskaren och ridinstruktören Angelo Telatin på Kulla Vreta gård i Bålsta. I lördags lade han upp det här Youtube-klippet på sig själv, som vi inte kan låta bli att dela. Det visar nämligen hur Angelo rider en enmetersklass i hoppning på hästen Collman Z – med halsring i stället för träns.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Hästägare i Storbritannien ges råd inför avtalslös Brexit

Den brittiska regeringen jobbar på ett avtal med EU för att undvika en avtalslös Brexit. Men om landet ändå skulle krascha ut ur unionen, vad händer då vid exempelvis transport av hästar? Det har man kommit ut med en vägledning kring.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-22

Video: Rykta hästen som familjen Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, om hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras i klippet ovan! 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Fälttävlan: Sverige på andra plats i Nations Cup

Under söndagens eftermiddag avgjordes det fyrstjärniga Nations Cup meetinget med terräng i belgiska Waregom. Det  svenska laget red hem andraplatsen. Här sammanfattar förbundskapten Fredrik Bergendorff tävlingshelgen.  

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Saint-Tropez: Fredrik Jönsson på pallplats i Grand Prix

Fredrik Jönsson och topphästen Cold Play kom på tredje plats i den prestigefyllda Grand Prix-hoppningen över 1,55-hinder i franska Saint-Tropez. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet