Stolpe ut för Johan Lundh i världscuphoppningen

Senaste nytt

2014-03-02

Stolpe ut för Johan Lundh i världscuphoppningen

Två fallande bommar skilde Johan Lundh från en plats i världscupens omhoppning. "Det är små marginaler", konstaterar hoppryttaren som ändå är väldigt nöjd med tävlingarna i Scandinavium.

Läs mer i Västgöta-Bladetsenaste nytt

2019-05-24

Dags för nationshoppning i Rom – Sverige först ut på banan

Sverige startar först i den prestigefyllda och utmanande nationshoppningen i Rom under fredagen. Klassen avgörs i två omgångar och vi har ett starkt lag på plats.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Två U25-hoppryttare får rida på Stockholm Stadion

Nu är det klart vilka svenska U25-ryttare som kommer att rida i de internationella klasserna under Stockholm Horse Week. Stella Röhlcke och Sissela Smith gör sig redo att gå för seger.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Forskningskollen: Fölet ”ärver” sin mammas tarmhälsa

I flera nya studier har forskarna tydligt visat hur fölets tarmflora utvecklas under den första tiden – och hur viktigt det är att stoet mår bra i sin mage för att hon ska kunna ge sin avkomma en så bra start i livet som möjligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Jurado Lopez stryker Fiontini från CDIO Uggerhalne

Danmarks-stationerade, spanska OS-ryttaren Severo Jurado Lopez kommer inte att tävla toppstoet Fiontini på hemmaplan i danska Uggerhalne. Hästen känns inte helt fräsch, berättar han.

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-23

Hästar gick i för liten hage – cirkus riskerar vite

En kringresande cirkus höll sina hästar i en för liten hage med dåligt underlag vid en uppstallningsplats i Eslöv, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Länsstyrelsen kräver nu att hagarna anpassas – och enligt beslutet ska ett vite betalas varje gång bristen upptäcks i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Rolf-Göran Bengtsson tvåa i Danmark

På torsdagskvällen reds en 1,45-hoppning i danska Aalborg. Där blev det en svensk andraplats genom Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove's Carlyle.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Säsongspremiär för fälttävlans nationsserie

Till helgen är det säsongspremiär för fälttävlans Nations Cup i Storbritannien. En serie som är extra viktig för Sverige i år då en OS-plats står på spel. 

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Västerås: Döttrarna lärde papporna att rida

Att föräldrar lär barn är inte ovanligt, att barn med avsikt lär sina föräldrar är däremot inte lika vanligt.

Läs mer hos Vasteras Tinding
2019-05-23

Vad stoppar dig? Så förändrar du som ryttare ditt tankesätt!

Emelie Espegren är psykologisk coach och har efter sin utbildning riktat in sig på idrottspsykologi och mental träning. Hon är själv ryttare och tävlar dressyr upp till Prix S:t Georges. Hennes föreläsning om hur vi kan öka prestationsförmågan genom att ändra vårt tankemönster illustrerar hon med sina medhjälpare – två emojifigurer vid namn Gunde och Ove.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Sara berättar åter om lastbilsbranden

Sara Algotsson Ostholt befinner sig i Sverige för att hålla träningar. Flera medier har träffat henne, i ett mycket känslosamt tv-klipp från Aftonbladet berättar hon om lastbilsbranden.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Ulla Håkanson söker hästskötare omgående

Dressyresset Ulla Håkanson söker nu en hästskötare. Ulla tävlar på GP-nivå och söker en groom som vill se och lära och bli en del av teamet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Lättare för hästföretagare att få bygglov

Bygglovskravet har länge varit något av en bromskloss för att utveckla hästföretagandet. Ett rättsfall i Mark- och miljööverdomstolen gör nu att det blir det lättare för hästföretagare att få bygga.
– Det här får en mycket positiv inverkan på hela hästnäringen, säger Lotta Folkesson, ordförande i LRF häst i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Skogslotten – ridskolan där ryttarna kan gå från shettis till elit

Anita och Stefan Jonsson driver den prisade ridskolan Skogslotten. Deras resa fram till dagens blomstrande verksamhet är imponerande. Hos dem ska eleverna lära sig både god ridning och en djupare hästkunskap.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Veterinärstudent får Uppsala universitets ridstipendium

Rektorn har beslutat om tilldelning av 2015 års "Uppsala universitets Eric Lette-stipendium". Stipendiets syfte är att uppmuntra såväl studier som...

Läs mer hos Uppsala Universitet
2019-05-22

Veterinär utförde bränning – förundersökning inledd

Åklagare har inlett en förundersökning mot veterinären och travtränaren Daniel Schützer i Årjäng. Detta efter att han tidigare i år behandlade en häst med så kallad bränning.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet