Svenska förbannelsen är bruten - bärgade silver

Senaste nytt

2013-09-01

Svenska förbannelsen är bruten - bärgade silver

Guld är visserligen ädlare än silver, men nöjdare medaljörer än de svenska lagryttarna gick knappast att hitta när EM i fälttävlan avgjordes på söndagen med banhoppning.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2019-04-19

Shettisen Dallas gick påskkärring på Visbys gator

Varje skärtorsdag går en påskmarsch genom Visbys innerstad – och i år deltog den fyraåriga shetlandsponnyn Dallas från Gotlands travskola för första gången.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Bildspel: Se den exceptionella tävlingsplatsen i Miami

Natten mot långfredagen avgjordes den första omgången av Global Champions Leauge i Miami. Där tog Henrik von Eckermann en andraplats individuellt – och missa inte bildspelet från den exceptionella tävlingsplatsen signerat Stefano Grasso. 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Därför vill Ingrid visa sina unghästar: "Ett mål på vägen"

SWB-uppfödaren Ingrid Ragnarsson visar gärna upp stonas avkommor på såväl kvalitetsbedömningar som i unghästklasser. Hon räds heller inte att åka de långa sträckorna från Kalix i norr till södra Sverige – men menar samtidigt att det viktigaste alltid är att hästen är redo för uppgiften.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Unga dressyrtalanger får hjälp att nå toppen

I helgen hade Dressage Power Academy sin första avsuttna träff. Utbildningen är den första i sitt slag och riktar sig till Sveriges...

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-04-18

Det här är 42 000 år gammalt och flytande hästblod

Hästen är över 42 000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta.

Läs mer hos Ny Teknik
2019-04-18

Forskare vill klona 40 000 år gammalt föl av utdöd ras

Förra sommaren hittades ett ungt föl av den utdöda hästrasen Lenskaya infruset i den sibiriska tundran. Nu ska forskare försöka klona hästrasen, då intakt blod fortfarande finns kvar i den välbevarade fölkroppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Rullskridskodressyr funkar bra med storhäst

Pontus Hugossons klipp, där han utmanade Patrik Kittel i rullskridskodressyr med minihäst, blev en viral succé. Det var i samband med världscupfinalen i Göteborg häromveckan som Pontus gjorde Instagram-inlägget som har delats otaliga gånger. Nu följer han upp med ännu ett klipp, den här gången för att visa att rullskridskodressyr inte nödvändigtvis kräver en liten minihäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Här är veckans mest lästa Hippson Market-annonser

Veckans lista från Hippson Market toppas av en välutbildad valack med meriter upp till 1,40-hoppning – tätt följd av ett lovande hoppsto e. Crusader Ice. Och har du en svenskfödd fuxvalack hemma? Kolla in listan, för Beridna högvakten söker efter nya adepter! 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Lövstahingst tillfälligt tagen ur avel – har skadats i hagen

Liberace for U 1394 tas tillfälligt ur avel. Det meddelar Lövsta stuteri och semin via sin Facebook-sida.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Käpphästarna intog centrala Ystad

I mars skrev vi om Käpphästen Grand Prix som Ystads RK skulle arrangera i Rådhusparken i Ystad. I går var det så dags för evenemanget och käpphästarna intog centrala staden med såväl dressyr som lopp. Ystads Allehanda var på plats och fångade tävlingen på film.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Salaortens RF vill förebygga psykisk ohälsa

Salaortens ryttarförening vill bidra i kampen mot psykisk ohälsa bland barn och unga, och har därför startat ett projekt som pågår under hela år 2019.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webbradio: Polisen misstänker ligor från andra länder

Flera stall i Skåne har haft inbrott den senaste tiden. Tjuvarna har riktat in sig på sadlar och annan dyrbar utrustning, polisen misstänker att det är utländska ligor som gör inbrotten. Men nybyggda Klaghamns RF har gjort det svårt för tjuvarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Sjukhushästen Hannibal kom på besök

Barnen på Ronald McDonalds hus vid Linköpings sjukhus fick ett riktigt finbesök i veckan. Det var Louise E Chatteli – dagen till ära utklädd till påskkärring – som kom på besök tillsammans med hästen Hannibal, kaninen Lillefot och hunden Chip. Louise åker runt på turné med sina djur och besöker barn på sjukhus.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Populär 50-plusgrupp jubilerar: ”Firar med kafferep vid datorn”

Malena Falkner hade väl aldrig kunnat drömma om att den Facebook-grupp hon startade runt påsk för två år sedan skulle röna så stort intresse. I dag har gruppen ”Vi 50+ som tränar och tävlar i dressyr” närmare 3 100 medlemmar i inte mindre än 20 länder utöver Sverige – ingår gör även svenska ryttare ”i exil”.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Årets första beridna vaktparad hålls på onsdag

Den beridna vaktparaden är, liksom tussilagon, ett säkert vårtecknen och tillika en stor turistattraktion. Onsdagen den 24 april drar årets...

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market