Svenskar missade ordinarie finalplatser till Lyon

Senaste nytt

2014-03-02

Svenskar missade ordinarie finalplatser till Lyon

Hoppet om en svensk i världscupfinalen i hoppning står nu till en reservplats. Det var allt som Malin Baryard Johnssons fjärdeplats i Göteborg räckte till.

Läs mer i DN.sesenaste nytt

2020-02-27

Henrik von Eckermann 1,55-placerad i Doha

I helgen pågår ett femstjärnigt meeting i såväl hoppning som dressyr i Doha, Qatar. Henrik von Eckermann inledde tävlingshelgen med en femteplats i torsdagens högsta klass.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Tobbe Larsson anordnar Käpphästens dag i Skåne

Tobbe har under flera år viljat göra en stor käpphäst-tävling på sin gård. Nu har det äntligen blivit en sann dröm. I sommar blir det "Käpphästens dag" vid två tillfällen på Tobbes gård i skånska Sjörup.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Johanna och "Mazy" startar tävlingsåret i Doha

Johanna Due-Boje startar – liksom flera andra svenska dressyrryttare – tävlingsåret med meeting i Doha, Qatar. För Johanna är det första gången hon låter flyga en häst till tävling, men Mazy Klövenhöj har klarat resan bra.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Ny åttaårig topphäst till Peder Fredricson

Peder Fredricson blir ny ryttare på den åttaåriga hingsten Catchar Mail. Den toppstammade hingsten har visat framfötterna i unghästklasser och är nu redo att ta sig an större uppgifter.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-27

Kvarkavaccin kan vara tillgängligt om ett år

Intervacc har lämnat in en ansökan om marknadsföringstillstånd för sitt kvarkavaccin Strangvac, detta till den europeiska läkemedelsmyndigheten...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2020-02-27

Marléne om tiden efter olyckan: "Har blivit bromsad"

Efter flera års kamp har förlamade Marléne Engstrøm vunnit en jätteseger mot Svenska ridsportförbundet, detta gällande tävlingsdispens för sin specialsadel. Se Expressens filmade intervju.

Läs mer hos Expressen
2020-02-27

Gretzer om hästföretagande: "Måste stå på många ben”

Hon har stenkoll på pengarna, tar tuffa beslut (men inga lån) och delar arbetslivet mellan olika uppdrag. Maria Gretzer berättar om sina 40 år som hästföretagare.
– Som företagare måste man veta att det inte tickar in en fet lön på kontot bara så där, det får man se till själv.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Video: A-ponnyn "Flo" räddades upp ur hål i marken

Den lilla welshponnyn Boothsdale Starflower, som kallas "Flo", hade på något sätt fastat i ett hål i marken och fick räddas av en skicklig grävmaskinist.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Äntligen är det fritt fram för Marléne att tävla igen

Hippson har tidigare skrivit om förlamade Marléne Engstrøm, som varje år har fått söka dispens hos Svenska ridsportförbundet för den specialsadel hon behöver för att kunna rida och tävla. En del år har hon beviljats dispens, andra inte. I år tröttnade hon – och gick ut i sociala medier och beskrev sin situation.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Video: Mamma Elsa fick bästa födelsedagspresenten

När Rolf-Göran Bengtsson tävlar i Sverige finns ofta mamma Elsa på läktaren, så även under årets Gothenburg Horse Show. Söndagen var dessutom hennes födelsedag och vad kan vara en bättre present än en felfri runda och placering i världscupen för sonen? Se hennes glädje när Rolf-Göran med Cassilano Jmen sätter klassens första nolla.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Nya hinder och ny tävlingsform i Falsterbo Hunting

Det blir flera nyheter när det är dags för publikfavoriten Falsterbo Hunting i sommar. Arrangören har tagit hjälp av Jan Jönsson, Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson för att göra klassen ännu bättre. Bland annat blir det en lagtävling och flera nya hinder.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Kvinna döms för djurplågeri – hästar saknade mat och vatten

En kvinna i 50-årsåldern döms för djurplågeri, efter att hennes hästar gått utan mat och vatten. Tingsrätten dömer henne till villkorlig dom och dagsböter.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Sverigeritten ska engagera landets islandshästryttare

Under 65 dagar i sommar kommer Svenska islandshästförbundet att rida genom landet. Sverigeritten sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder.
– Vi ville göra något som engagerade alla föreningar i förbundet, säger fritidssektionens Marie Svensson.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-26

Webb-tv: Kirunas ridanläggning läggs ut på upphandling

Det är inte säkert att det blir Kiruna ridklubb som ska sköta stall, ridhus och hagar samt bedriva ridskola i framtiden. Nu läggs driften...

Läs mer hos Svt.se
2020-02-26

Rättvik först ut i landet med certifierat hästgymnasium

Under 2019 arbetade personalen aktivt med att få en stämpel på att både häst- och utbildningsverksamheten på skolan håller hög nivå. Och i går damp beskedet ner. Nu är det klart att Stiernhööksgymnasiet är den första skolan i Sverige som...

Läs mer hos Siljan News

 Tillbaka till Nyhetsarkivet