Sverige utan medalj i ryttar-VM

Senaste nytt

2010-10-10

Sverige utan medalj i ryttar-VM

Sverige var två portar från en säker bronsmedalj. Då körde fyrspannskusken Tomas Eriksson in i porten från fel håll och lagmedaljen...

Läs mer i SVT Nyhetersenaste nytt

2019-12-13

Webbradio: Fortsatt stängt på Malung-Sälens ridskola

Sedan i oktober har hästar varit smittade av kvarka på Malung-Sälens ridskola. Nu har ytterligare två hästar smittats och ridskolan behöver...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-13

Längre bomserie får (dressyr-)hästen på bakbenen

Med Grand Prix-ryttaren Malin Rinnés bomövning formas hästarna till att självmant ta mer vikt på sina bakben. Detta utan att du som ryttare behöver lägga dig i.
– Bommarna gör att det kommer av sig själv, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Webbradio: Stor risk för smitta – stall inför striktare regler

Oron för smitta har fått ridskolor och stall att införa striktare hygienregler. Ridskolechefen Pia Lust i Enköping menar att fler börjar ta smittspridningen på större allvar nu.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-13

Tomtemor och frieserhästar sprider stämning på julafton

Ekipaget rullar genom Svedala för tredje gången. På julaftons förmiddag sjunger nämligen bjällrorna från tomtemors häst och vagn igen. Det...

Läs mer hos Lokaltidningen Svedala
2019-12-13

Hippsons julkalender: 15 procent på schabrak hos Equisportz

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag, men bara i dag (13/12), handlar du schabrak väldigt förmånligt hos Equisportz.com.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Svalling och Jenå avslutar sina internationella uppdrag

Under många år har Gustaf Svalling och Bo Jenå dömt dressyr på högsta nivå internationellt, men från 2020 kommer de båda att hålla sig på...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-12

Sverige har fler än hundra schyssta stall

Schysststall.se är initiativet som utbildar, informerar och arbetar för att öka medvetenheten kring sexuella trakasserier i stallmiljön. Nu har fler än hundra stall i landet anslutit sig till projektet.  

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Idrottsföreningar kan söka nytt projektstöd

Satsningen Idrottslyftet försvinner och ersätts i stället av ett nytt projektstöd. Syftet är att skapa förutsättningar för föreningar att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Uppsala satsar en miljon på fritidsledare i ridsporten

Kulturnämnden i Uppsala kommun har beslutat att satsa en miljon kronor under nästa år på fritidsledare vid fem av ridskolorna som ligger i kommunen. Satsningen görs i samarbete med Upplands ridsportförbund.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Stallägaren efter EHV-1-smittan: ”Fortfarande mycket oro”

Förra veckan rapporterade Hippson att en häst avlivats efter att ha drabbats av den neurologiska formen av EHV-1. Stallägaren, Reeni Källström, berättar att inga fler hästar har insjuknat – men att oron för hennes dräktiga ston är stor.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Felicia Grimmenhags utmaning i Musikhjälpen

Felicia Grimmenhag har startat en bössa i Musikhjälpen, i onsdags besökte hon studion i Västerås och de tre programledarna Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg. Nu ber hon sina följare att skänka pengar och för varje tusenlapp lovar hon att anta en utmaning.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Ulla Håkansons stiftelse stöttar Hästsverige

Sveriges mesta dressyrryttare Ulla Håkanson värnar om hästars välfärd och att yngre generationer ska lära sig mer. Därför går hennes stiftelse in och stöttar kunskapssajten Hästsverige ekonomiskt under två år.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Veckans tävling: Förbättra huvudpositionen med smart produkt

Svårt att hålla huvudet i rätt position vid ridning? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med RideQ, kan du vinna en produkt som hjälper dig att få bukt på problemet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Video: Lövsta Future Challenge till USA

Lövsta tar sin satsning Lövsta Future Challenge för unga dressyrhästar till USA, det berättar Tinne Vilhelmson Silfvén i ett klipp på Facebook. Lövsta Future Challenge Dressage US kommer att hållas i Wellington under Adequan Global Dressage Festival 2020. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-12

Ventilationen är vanligaste misstaget vid stallbyggen

Louise Juhlin, byggnadskonsulent på länsstyrelsen, berättar vad stallägare oftast får komplettera med efter att ha skickat in ritningar för förprövning.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet