Holländska förbundet tillåter bettlöst på dressyrtävling

Senaste nytt

2013-10-15

Holländska förbundet tillåter bettlöst på dressyrtävling

Det holländska förbundet KNHS kommer att tillåta dressyrekipage att starta i vanliga klasser med huvudlag utan bett från och med 14:e april 2014.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2019-10-23

Ridövning: Rid bommar för lösgjordhet

Grand Prix-ryttaren och tränaren Nina Hofmann Küppers tycker att det är bra att rida över bommar med sina hästar – hon gör det ofta och gärna. Här delar hon med sig av en övning som kan användas från bas- till avancerad nivå.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Veckans gård: Mysig gård med ostört läge nära Stockholm

I Nykvarn finns en mycket fin, modern och lättskött hästgård om cirka åtta hektar med skogen som närmsta granne till salu. Det fem rum stora boningshuset ligger högt beläget med utsikt över hästhagarna. Gården ligger fridfullt utan genomfartstrafik och med fina ridvägar i omgivningarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Shetlandsponnyer dödade av varg i Danmark

Tidigare i år hittades tre shetlandsponnyer döda i ett skogsområde på Jylland. Det står nu klart att det var varg som låg bakom angreppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Simberg Sporthorses söker hästskötare

Simberg Sporthorses arbetar med utbildning och försäljning av dressyrhästar utanför Lund i Skåne. Nu söker de två nya teammedlemmar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Finalist 2: "Det saknas stödsystem för ridklubbarna"

Årets innovatör 2019: Hur behåller man engagemanget i det ideella arbetet, i en verklighet som inte ser ut som för 20 år sedan? Svaret på den frågan tror sig Emma Öqvist besitta – det gav henne den andra finalplatsen i "Årets innovatör" inom ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Ägare vägrar betala faktura – anser att häst felbehandlades

Två hästägare i Dvärsätt har blivit stämda av Distriktsveterinärerna på 30 000 kronor. De har vägrat att betala en faktura eftersom de...

Läs mer hos Svt.se
2019-10-22

”Gurkan” räddades ur å: ”Jag befarade det värsta”

Felicia Kvist var med om varje hästägares mardröm förra veckan. Detta när hennes valack ”Gurkan” sprang ner i en å och fastnade. Tack vare hjälp från räddningstjänsten och personer på gården kunde han komma upp och mår efter omständigheterna bra.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Ponnydressyr: Hudiksvall segrade i Gagnef

Det drar ihop sig till SM-final för ponnylagen i dressyr. I helgen reds sista omgången i Zon nord och där tog Hudiksvalls rid & ponnyklubb...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-22

Hoppning: Dags för världscupen i Helsingfors

Hoppningens världscup hade som bekant premiär förra helgen. Näst på tur står Helsingfors, flera svenskar ska dit.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-10-22

Häst fick avlivas efter verkning – hovslagare anmäls

En godkänd hovslagare ska ha verkat en häst så att dess fång förvärrats vilket ska ha lett till att hästen utsattes för onödigt lidande och fick avlivas. Länsstyrelsen anmäler nu hovslagaren till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Molly Ericson skapar hästspelet hon saknat

Ryttaren Molly Ericson älskar hästar och att spela. Hon tycker att det saknas ett realistiskt hästspel som riktar sig till tonåringar och vuxna och har därför valt att satsa helhjärtat på sin egen idé. Nu arbetar sju personer och en häst med Equestrian The Horse Game.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: När man verkligen, verkligen, vill klia sig

Varmblodet Cisco ville verkligen klia sig, och tänkte att man får väl använda sig av det som finns i närheten. Den nya höbalen fick bli lösningen på problemet. Missa inte det härliga klippet! 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Bröderna Hansson är ”Årets uppfödare”

Bröderna Ulf, Anders och Per Hansson, uppfödare till hästen Hansson WL, prisas. De har nämligen vunnit utmärkelsen ”Årets uppfödare.”

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: Margareta Sjödin red Medelsvår C utan sadel

Margareta Sjödin har haft mycket svårt att hitta en sadel till sitt tinker- och irish cob-sto Whitney. I helgen red de därför Medelsvår C barbacka, på en pay and ride.
– Det gick faktiskt bättre än det brukar göra när jag har sadel. Vi har precis börjat träna för tränare och det har gett resultat, säger Margareta.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Hopphästarna är i topp på veckans Market-lista

Denna vecka är det hopphästar som toppar veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market. Även två lovande dressyrtalanger har smugit sig in denna gång.  

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet