Webb-tv: Se Tinnes kürritt

Senaste nytt

2012-08-09

Webb-tv: Se Tinnes kürritt

SVT Play har lagt ut Tinne Vilhelmson Silfvéns och Don Auriellos härliga ritt.

Läs mer i Svt Playsenaste nytt

2020-02-22

Janelle Larsson förbereder sig för att lämna Sverige

Hoppryttaren Janelle Larsson, 17, föddes i Skottland när pappa Henrik spelade fotboll i Celtic. Nu håller ryttartalangen på att...

Läs mer hos Expressen
2020-02-22

Så rensade ridsporten upp i dopningsträsket

Dopningsfallen på flera hästar i såväl OS 2004 som 2008 blev en väckarklocka. Ridsporten insåg att något var tvunget att göras. -...

Läs mer hos DN.se
2020-02-22

Video: Hingsten Romanov har fått somna in

Hingsten Glock's Romanov har fått somna in 20 år gammal. Han var bland annat far till Skovens Rafael och hade tävlingsframgångar med både Edward Gal och Hans Peter Minderhoud.

Romanov (e. Rohdiamant ue. Grundstein II) tävlades som unghäst av Andreas Helgstrand och senare red hans landsman Sune Hansen honom, de deltog bland vid EM i Rotterdam 2011. Därefter såldes hingsten och fick prefixet Glock's. Han tävlades först av Edward Gal för att senare tas över av Hans Peter Minderhoud som red honom vid EM i Herning 2013.  Romanov gjorde sin sista tävling i januari 2016. Till Eurodressage säger Glock: "Vår Romanov har behandlats av specialister för cushing syndrome. Tyvärr blev han sämre och i dag, efter inrådan från veterinär, lät vi honom gå över regnbågsbron för att bespara honom mer lidande."

Klippet ovan är från Amsterdam 2013 där Romanov reds av Edward Gal.

Källa: Eurodressage

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Frieserhingsten Elias en publikfavorit i Scandinavium

Linda Annell köpte frieserhingsten Elias 494 som ridhäst till sig själv. Riktigt så blev det inte och i helgen tävlar Elias världscupen i dressyr med ryttaren Marc Peter Spahn i sadeln.
– Det är som en saga. Jag kan inte riktigt förstå att det är min häst, säger Linda.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Riktig svenskfest i Scandinavium när Douglas vann

Publiken i Scandinavium jublade när Henrik von Eckermann, med startnummer sju, gick upp i ledning med Peter Pan och det verkade hålla hela vägen. Men när Douglas Lindelöw på Cheldon kom in som tredje sista ryttare stod det klart, tiden gick att slå. Seger till Douglas samt Henrik på andra plats – och taket lyfte på Scandinavium av publikens jubel.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Mariefred: Fruktat hästvirus konstaterat på ridskola

EHV-1, som kan orsaka förlamning hos hästar och plötslig abort hos dräktiga ston, har drabbat en ridskola och stuteri utanför Mariefred.

Läs mer hos Ekuriren.se
2020-02-21

GHS: Tyskt i topp – Sandra Dahlin bästa svensk

Det blev tyskt i topp i världscupens Grand Prix. Detta genom Benjamin Werndl på Daily Mirror som vann på 77,587 procent, efter att favoriten Cathrine Dufours Atterupgaards Cassidy först snubblade. Sedan red Catherine fel, hon slutade trea. Bästa svensk blev Sandra Dahlin som med Ichi kom femma i världscupdebuten.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Janelle Larsson slog världseliten på fingrarna i Göteborg

Den unga talangen Janelle Larsson fick publiken i Göteborg att häpna under torsdagen. Efter en supersnabb och felfri ritt blev junioren sjua i sin första femstjärniga klass.
– Det kändes jättebra, verkligen.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Douglas har fått den bredd i stallet han strävat efter

2019 var något av ett mellanår för Douglas Lindelöw, en medveten plan där han ville utveckla sina hästar i lugn och ro. Och det har gett resultat. I Scandinavium har han så här långt visat strålande form med både Jezebel och Cheldon.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Gästblogg: "Tröttnat på alla normer inom ridsporten"

15-åriga Rim Al-Attar besökte stallet av en slump för tre år sedan. Nu rider hon flera gånger i veckan och siktar på att tävla högre klasser i framtiden.
Ridningen har gett henne bättre självförtroende, även om hon upplever att både tidigare skolkamrater och äldre i stallet har ifrågasatt att hon som muslimsk tjej rider och att hon har slöja i stallet. I denna text berättar hon om sina tankar kring normer inom ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Vem ska köpa Chalmershindret – masterarbete ska ge svar

I fem år har Chalmers hinder mätt hästarnas språngkurva, höjd över hindren, när de hoppar av med mera vid tävlingarna i Scandinavium. Men tekniken används inte i andra sammanhang, något de båda Chalmersstudenterna Elin Lorin och Niklas Westman vill ändra på.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Sandra gör världscupdebut med lotterihästens avkomma

När Sandra Dahlin var 15 år vann hon hästlotteriet i Scandinavium. I år rider hon in i arenan för första gången, på lotterihästens avkomma – stoet Ichi. Det innebär trippla debuter för ekipaget.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Dubbelseger för Västra Hoby i Scandinavium

Det blev två segrar för uppfödaren Tobias Hansson, Västra Hoby stuteri, när SWB Trophy Dressage reds i Scandinavium på fredagens morgon.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-21

Dressyr och hoppning – så sänder SVT från GHS under fredagen

I dag börjar SVT:s sändningar från Scandinavium och Gothenburg Horse Show. I eftermiddag är det världscupdressyr som gäller och i kväll blir det hoppning.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-21

Bygg styrka med Byströms lekfulla markarbetsövning

Lek fram din hästs styrka med den här markarbetsövningen på serpentinbågar. C-tränaren och ridläraren Emma Byströms matnyttiga övning passar såväl hopp- som dressyrhästen.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.