Tjuv slog till på hästmässa - stal varor för 6 000 kronor

Senaste nytt

2014-07-14

Tjuv slog till på hästmässa - stal varor för 6 000 kronor

En företagare som deltog på mässområdet på Falsterbo Horse Show blev bestulen på sina varor.

Läs mer i Trelleborgs Allehandasenaste nytt

2020-02-18

Minska din klimatpåverkan – återbruka via Market

Hippsons nya nummer är en specialutgåva med fokus på klimat och miljö. Ett sätt att minska hästhållningens klimatpåverkan är att köpa begagnat. Så från tisdag (18/2), när tidningen börjar säljas i butik, slår vi ett extra slag för återbruk. Fram till den 25/2 kommer vi att lyfta fram begagnad utrustning från Hippson Market på Hippson.se.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Video: Nästan blind hoppryttare vill inspirera andra

Wren Blae Zimmerman fick en ögonsjukdom när hon var 17 år. Efter att hon förlorat i princip hela sin synförmåga började hon rida – och hopptävla. Se det inspirerande klippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Mathilda Karlsson förlorar OS-plats efter FEI:s granskning

FEI har nu presenterat sin granskning av hur rankningspoäng har samlats för att kvala till OS i Tokyo. Resultatet blir att de poäng som Mathilda Karlsson tog i Frankrike i december 2019 stryks – hon förlorar därmed sin OS-plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Världsmästaren Simone Blum har blivit mamma

Simone Blum, regerande världsmästare i hoppning, och maken Hansi har fått en dotter. Det var World of Showjumping först med att berätta.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Andre från Ronneby tävlar under Gothenburg Horse Show

I veckan går Gothenburg Horse Show av stapeln, där en av ryttarna tävlar för Ronneby ryttarförening. Andre Brandt har kvalat in sammanlagt fem hästar i olika klasser.

Läs mer hos Sydöstran
2020-02-17

Nyreröd och Jönsson helgens Intermediaire-segrare

I helgen reds det nationell dressyr både i Falkenberg och i Södertälje – och det blev fina formbesked från flera välbekanta namn. Emma Jönsson var lite extra nöjd med tanke på att hon denna veckan äntrar arenan i Scandinavium. Och Emilie Nyreröd var väldigt glad över...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-17

Allt du behöver veta inför tävlingarna i Göteborg

Den här veckan samlas Sveriges hästintresserade i Göteborg, när det är dags för de traditionella internationella hästtävlingarna i Scandinavium.

Läs mer hos DN.se
2020-02-17

Toppryttare ifrågasätter flera kollegors OS-kval

Diskussionerna om hur flera ryttare har satt sina kval till OS pågår. Till World of Showjumping säger nu toppryttaren Steve Guerdat att han menar att systemet är ”oacceptabelt”.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Rubignon har somnat in: "Minns honom med värme”

Efter ett långt och framgångsrikt liv som både avelshingst och Grand Prix-stjärna har den svarta hingsten Rubignon 961 galopperat vidare, 26 år gammal.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Så sänder SVT från Gothenburg Horse Show i veckan

Äntligen är det dags för Gothenburg Horse Show! På onsdag galopperar de första hästarna in i Scandinavium och kan du inte vara på plats är det hög tid att planera in lite världscupmys i tv-soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Henrik höll clinic: "In med bakbenen och fram med näsan"

Henrik von Eckermann säger det själv. Han är inte den bästa talaren, det är lättare att visa. Och visst blir det skillnad när mästaren sitter upp. Budskapet under lördagens clinic på Runsten är enkelt – hästen ska bjuda framåt, ridas för skänklarna och gå "rakt genom tunneln".

Läs mer på Hippson.se
2020-02-17

Neumünster: Placering i 1,60 för Rolf-Göran Bengtsson

Söndag gick en 1,60-klass i Neumünster. Rolf-Göran Bengtsson lyckades slå sig in på listan över placerade, medan det inte gick lika bra för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-17

Kristina Bröring-Sprehe sörjer förlusten av Desperados

Tyska toppryttaren Kristina Bröring-Sprehe är i sorg, hon skriver känslosamt på Facebook om förlusten av Desperados – hästen som gjorde hennes karriär.

Läs mer hos Eurodressage
2020-02-17

Video: Se de båda hästkompisarna busa loss – i full trav

Att hästar ”drar en repa” i full galopp i hagen är vi alla vana vid att se. Men är man avlad för trav kan rejsandet med kompisen lika gärna ske i den gångarten. Vilket Lisbeth "Pippi" Gunnars klipp verkligen visar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-16

Video: Dela pinne med hästkompisen är dubbelt så roligt

De här hästarna roar sig med en pinne och likt två hundar har de dragkamp om den. Men så är det ju så mycket roligare att leka tillsammans än ensam.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.