Tjuv slog till på hästmässa - stal varor för 6 000 kronor

Senaste nytt

2014-07-14

Tjuv slog till på hästmässa - stal varor för 6 000 kronor

En företagare som deltog på mässområdet på Falsterbo Horse Show blev bestulen på sina varor.

Läs mer i Trelleborgs Allehandasenaste nytt

2020-10-01

Trelleborg: Ryttare misshandlad

En ordväxling uppstod mellan ett sällskap ute på ridtur och en man när de passerade hans bostad. Det slutade med att en av kvinnorna föll av hästen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

Klipp: 20-årige Bonzai H redo för tävling

Helena Persson och Bonzai H har hängt ihop i 16 år. Valacken är nu 20 år och tycker fortfarande att det är roligt att hoppa. I onsdags tränade ekipaget för Pether Markne och hur det gick ser ni i klippet ovan. Om två veckor ska Bonzai ut på tävlingsbanan igen, det blir den första starten på ett och ett halvt år.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

Vilka kliniska tecken förekommer vid hornhinnesår?

Lena Ström är legitimerad veterinär med ögon som specialitet och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hon är dels verksam vid ögonmottagningen på universitetsdjursjukhusets hästklinik och forskare inom området vid institutionen för kliniska vetenskaper. I en serie artiklar under hösten berättar hon om vanliga ögonproblem hos häst. I denna denna tredje artikel är det dags att lära mer om hornhinnesår.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

Hästspelet når miljonpublik – blir animerad serie

Spelutvecklaren Star Stable siktar på att bli ett multiproduktionsbolag och i dagarna rullas starten på en ny satsning med en animerad serie ut. I spetsen går profilen Taina Malén som gör allt hon kan för att lyfta kvinnor i spelindustrin. 

Läs mer hos Di Digital
2020-10-01

Louis red drygt 177 mil för att hedra minnet av en vän

Skådespelaren Louis Hall tog sig an en långritt på drygt 177 mil, från norra Skottland till Land's End i söder, för att hedra minnet av en vän som gåt bort i cystisk fibros. På vägen samlade han in 30 000 pund till forskningen om sjukdomen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

Webb-tv: Hittade sina hästar med avklippta manar

I förra veckan hittade hästägaren Cecile Nergaard på Gotland två av sina hästar instängda i hönshuset med avklippta manar. Händelsen är polisanmäld och SVT Nyheter Öst har pratat med Cecile om händelsen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

Nytt nummer av magasinet Hippson – Nr 5 2020

Hippson nummer 5 är ett stort temanummer där vi fokuserar på säkerhet. Bland annat har vi talat med tre personer som vet att livet med häst kan förändras på några sekunder. I reportaget har vi besökt Henrik von Eckermann och Evelina Tovek som är högaktuella då de tillsammans med Henriks fästmö Janika Sprunger håller på att bygga en drömanläggning i Nederländerna. I vanlig ordning är utgåvan så klart full av ridövningar, experttips och inspiration för ryttare och hästägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

Förbundskaptenerna fortsätter sina uppdrag

Ledarna för ridsportens olympiska och paralympiska grenar sitter kvar över OS och Paralympics i Paris 2024. Henrik Ankarcrona, Bo Jenå, Fredrik Bergendorff och Agneta Aronsson fortsätter sina uppdrag för Svenska ridsportförbundet. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-01

André Brandt har med tolv hästar till Breeders

André Brandt är bara 21 år men ändå en av landets mesta unghästutbildare. Vid årets Breeders på Flyinge har han med hela tolv hästar.
– Att jag kan få jobba med min hobby är coolt, säger han när Hippson pratar med honom första dagen på plats i Flyinge.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Klipp: Storleken spelar ingen roll

Ibland kan det vara frustrerande att vara liten. Som när den större kompisen ger en lika mycket uppmärksamhet som om man var en liten fluga – bara inte lika irriterande.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Market: Stall Wallin söker tävlingshästskötare

Systrarna Hedda och Iza Wallin ska utöka sitt team och söker nu efter en tävlingshästskötare. Är du ordningsam, brinner för hästarna och kan jobba i team är du kanske rätt person för jobbet. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Agria söker nya fälttävlanstalanger

För andra året i rad satsar Agria på unga fälttävlanstalanger genom Agria fälttävlansakademi. De fem ryttare som blir uttagna får träning och coachning både upp- och avsuttet.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Regeringen öppnar upp för publik på evenemang

Nästa vecka fattar regeringen beslut om att göra undantag för publikgränsen om 50 personer, och höja den till 500. Detta under förutsättning att smittläget inte förvärras och att det kan genomföras på ett smittsäkert sätt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Ridsportanläggning med många faciliteter

I Kungsbacka kommun ligger en högklassig ridsportanläggning med ett stort ridhus, två stall, ridbana samt galoppslinga. Här finns ännu inget bostadshus men ett bygglov på en villa samt dubbelgarage finns på fastigheten 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-30

Henrik: "Janika är min partner och bästa vän"

För tre år sedan blev Henrik von Eckermann och schweiziska landslagsryttaren Janika Sprunger ett par. I dag bygger de en anläggning i Nederländerna tillsammans. För Hippson berättar Henrik om kärleken, samarbetet och framtidsplanerna.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet