GHS: Nicole Holmén segrade i YR-finalen

Senaste nytt

2015-02-28

GHS: Nicole Holmén segrade i YR-finalen

Nicole Holmén och Titanic VDL avslutade med en kanonrunda och stod som segrare i Young Rider Cup Final över 1,45-hinder.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2020-08-13

SM: Clara Hermelin första guldmedaljören

När medaljerna skulle delas ut i inverkans-SM för children var det Clara Hermelin som stod högst upp på pallen. Clara har inte bara tagit guld i hoppning för children – hon vann dessutom den första SM-omgången för C-ponnyer tidigare samma dag.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

SM: Stark inledning för Fredrik Jönsson och Cold Play

På torsdagen gick omgång ett i samtliga kategorier vid SM i Falsterbo. Bland seniorerna blev det stjärnspäckat i toppen – Fredrik Jönsson och Cold Play ligger i ledning, följd av Douglas Lindelöw och Peder Fredricson.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Hästar bidrar till en bättre vardag under pandemin

Att hästar är en källa till glädje och livskvalitet vet alla som håller på med hästar. I dessa annorlunda tider blir de än mer viktiga för många av oss. Försäkringsbolaget Agria lät sina följare på Facebook svara på en enkät om vad hästarna betytt för dem under pandemin.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Skåne: Man som vanvårdade hästar får djurförbud

En man i Skåne har fått djurförbud. Detta efter att, bland annat, mannens fyra hästar vanskötts under längre tid. Bland annat ska hovslagare ha uppskattat att en häst inte fått hovarna verkade på omkring två år.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Lisen om unghästar, SM och Crusader Ice

Lisen Bratt Fredricson är på plats i Falsterbo för att följa Grevlundas hästar och ryttare under tävlingsveckan. Hippson fick en pratstund med henne om unghästar, digitala försäljningar under coronapandemin och om Peder Fredricsons val av häst till SM.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Skåne: Återlämnade hästar omhändertas igen

Först omhändertogs en kvinnas hästar då länsstyrelsen menade att en person med djurförbud hjälpte till med skötseln. Beslutet överklagades och förvaltningsrätten beslutade om inhibition och hästarna lämnades åter. Nu upphäver kammarrätten beslutet och hästarna ska omhändertas igen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

För- och nackdelar med att tävla barfota

Debatten om hästskons vara eller inte vara, och dess eventuella påverkan på hovens och hästens välfärd, tar sig sällan ända upp till elitryttarna. Däremot finns det hästar på toppnivå som tävlas barfota, för att man sett att de presterar bättre då. Den lilla forskning som finns stödjer den uppfattningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-13

Ridövning: A och O att komma ihåg sina övergångar

Att regelbundet lägga in övergångar under ridpasset är väldigt nyttigt, men något som ibland glöms bort. C-tränaren Helena Björnhager lyfter och fördjupar sig i övergångarnas positiva effekter – som gynnar såväl hopp- som dressyrhästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Klipp: En konst att fånga ett äpple i vatten

Hur gör hästen egentligen när den försöker fånga ett äpple i vattenhinken? Eller för den delen, hur ser de egentligen ut när de dricker? Här får vi svaret när filmen är tagen nerifrån vattenhinkens botten – visst ser det häftigt ut!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Video: Systrarna Holmén på plats i Falsterbo

På onsdagen red både Stephanie och Nicole Holmén i finalen för sexåriga hästar i Falsterbo. För Hippson berättar de mer om dagens ritter, hur det är att tävla tillsammans med sin syster, vad deras styrkor som ryttare är samt vem de tror vinner seniorernas SM-final till helgen. Se den filmade intervjun ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Linda Hemmingson vill sprida ryttarträningens fördelar

Avsutten träning är viktig för såväl ryttaren som hästens del. Linda Hemmingson brinner för ryttarträning och ser positiva effekter när helheten fungerar – därför har hon utvecklat ett träningskoncept.
– Som ryttare måste du skapa tid för din egen satsning, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Pontus Westergren om ”svartrockaren” Diabelle EMS – vann sexårsfinalen

Stoet Diabelle EMS kom till Pontus Westergren som treåring. Då gjorde hon ofta tvärtemot vad ryttaren bad om, men Pontus kände att hon hade en förmåga utöver det vanliga så han gav inte upp. På onsdagen vann de sexårsfinalen i Falsterbo.
– Hon har en fantastiskt inställning, kämpar och gör allt för mig, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Lagsilver till Danmark på dressyr-EM för unga

EM för unga ryttare äger just nu rum i Budapest och under tisdagen stod det klart att grannlandet Danmark vunnit lagsilver. Guldet gick ...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-08-12

SM Falsterbo: Camilla och Carlsberg vann femårsfinalen

Camilla Fliedner Ernst jobbar som beridare hos Royne Zetterman och Sofia Farman Zetterman. På onsdagen vann Camilla sin Falsterbo-debut – femårsfinalen med framtidslöftet Carlsberg HE.
– Han kommer att gå de stora klasserna, helt klart, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-12

Thelmas älskade ponny finns inte mer: "Hon var Thelmas allt"

Thelma Bergström och c-ponnyn It Takes Love var i sitt livs form och på väg från hemmet i Gävle till SM i Falsterbo. Men utanför Linköping tog det stopp. Där blev hästlastbilen påkörd, Thelma fick åka ambulans till sjukhus och hennes älskade ponny ”Tova” dog på platsen. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet