GHS: Nicole Holmén segrade i YR-finalen

Senaste nytt

2015-02-28

GHS: Nicole Holmén segrade i YR-finalen

Nicole Holmén och Titanic VDL avslutade med en kanonrunda och stod som segrare i Young Rider Cup Final över 1,45-hinder.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2019-08-21

Felicia Grimmenhag nöjd med första starten under EM

Felicia Grimmenhag med Tarot E var andra svenska paraekipage ut på banan under EM i Rotterdam. De startade i grad 2 och trots en spänd början avslutades programmet med en fin känsla för Felicia.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Drömstart för Sverige – Peder upp i ledning

Mästerskapet i Rotterdam hade inte kunnat börja mycket bättre än så här. Tre av fyra svenskar red felfritt, Sverige ligger på tredje plats och samtliga ekipage ligger riktigt bra till inför resten av veckan. Regerande europamästare, Peder Fredricson och H&M All In leder!
– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Förra EM startade jag på samma sätt, det fungerade bra så vi kan se om vi kan hålla trenden uppe, säger han till SVT efteråt.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Fyra fel för Henrik – men supersnabb runda

Det svenska hopplaget har fått en riktigt stark start på EM i Rotterdam. Fredrik Jönsson och Malin Baryard Johnsson inleder felfritt. För Henrik von Eckermann blev det fyra fel vid vattengraven.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Fler chanser för fyraåringar att kvala till Breeders

Den snäva möjligheten för 4-åriga hopphästar att kvala till Breeders breddas nu. 

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-21

Malin och Indiana dundrar fram – fortsatt felfritt

Sverige har fått en oerhört bra start på EM i hoppning! Både Fredrik Jönsson och Malin Baryard Johnsson hoppar felfritt med sina stjärnhästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Felfritt för Fredrik Jönsson och Cold Play

Nu har medaljstriden i hoppning börjat – och vilken start för Sverige! Fredrik Jönsson och Cold Play visar att de är i toppform och hoppade felfritt. 

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Paradressyren i gång – Anita Johnsson först ut

På onsdagen inleddes paradressyren på EM i Rotterdam. Det första svenska ekipaget på banan var Anita Johnsson och Dear Friend, som red sitt program i grad 1. De fick 68,643 procent.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Onsdag från 13.45: Följ EM-hoppningen i SVT

Äntligen är det dags för hoppryttarna att påbörja mästerskapet i Rotterdam på riktigt. I dag klockan 13.45 börjar SVT sända från tidshoppningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Video: Se svenskarnas bronsritter om och om igen

Det blev en omtumlande dressyrtisdag under EM i Rotterdam, där medaljstriden pågick ända fram till sista Grand Prix-ryttare och Storbritannien sedan diskades. I all spänning gick svenskarna in och levererade fyra fina ritter. Patrik Kittel och Well Done de la Roche drämde till med personbästa – och laget tog brons! 

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Dujardin om uteslutningen: "Jag är helt förkrossad"

Charlotte Dujardin blev utesluten från EM efter att man funnit blod på Mount St John Freestyles ena sida efter lagritten. Nu kommenterar ryttaren själv händelsen.
– Jag är helt förkrossad, skriver hon.
Läs hela uttalandet via länken.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-21

Webb-tv: Kaos i stallet när fjärdeplats blev till brons

Det blev en dramatisk dag med mycket känslor för det svenska dressyrlaget i Rotterdam. Efter medaljceremonin fick SVT Sport följa med bronsgänget in i stallet – där det var kaotisk stämning när fjärdeplatsen plötsligt blev till brons.

Läs mer hos Svt.se
2019-08-21

Onsdag: Svenska hoppryttarna startar som nummer 4

På onsdagseftermiddagen inleds EM i hoppning med tidshoppningen. Och Peder Fredricson startar EM-guldhästen från 2017 H&M All In i...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-08-21

Hjälp från prinsessan räckte inte till dansk medalj

Det blev en spännande andra dag i EM-staden Rotterdam när lagmedaljerna i dressyr skulle delas ut. Danska laget hade en speciell supporter...

Läs mer hos DN.se
2019-08-21

Kittel efter bronsdramatiken: "Herregud, vad händer"

Patrik Kittel slog till med nytt personbästa i lagdressyren – och kunde efter Storbritanniens diskning knipa bronset tillsammans med resten...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-21

Baryard på medaljjakt i EM: "Indiana är verkligen unik"

På onsdag tävlar den östgötska ridstjärnan Malin Baryard Johnsson i laghoppning under ridsports-EM.

Läs mer hos Sveriges Radio

 Tillbaka till Nyhetsarkivet