Världscupen i Scandinavium – ett klipp för Paulinda Friberg

Senaste nytt

2015-02-27

Världscupen i Scandinavium – ett klipp för Paulinda Friberg

Paulinda Friberg är hårfrisörskan som bommade igen salongen i Lund, lastade hästen och begav sig till Göteborg.

Läs mer i Göteborgs-Postensenaste nytt

2019-10-21

Video: När man verkligen vill klia sig

Varmblodet Cisco ville verkligen klia sig, och tänkte att man får väl använda sig av det som finns i närheten. Den nya höbalen fick bli lösningen på problemet. Missa inte det härliga klippet! 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Bröderna Hansson är ”Årets uppfödare”

Bröderna Ulf, Anders och Per Hansson, uppfödare till hästen Hansson WL, prisas. De har nämligen vunnit utmärkelsen ”Årets uppfödare.”

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: Margareta Sjödin red Medelsvår C utan sadel

Margareta Sjödin har haft mycket svårt att hitta en sadel till sitt tinker- och irish cob-sto Whitney. I helgen red de därför Medelsvår C barbacka, på en pay and ride.
– Det gick faktiskt bättre än det brukar göra när jag har sadel. Vi har precis börjat träna för tränare och det har gett resultat, säger Margareta.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Hopphästarna är i topp på veckans Market-lista

Denna vecka är det hopphästar som toppar veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market. Även två lovande dressyrtalanger har smugit sig in denna gång.  

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Svensk ponnyseger i Grand Prix – Bohlin vann i Danmark

Mathilda Bohlin tog hem helgens avslutande Grand Prix tillsammans med ponnyn Springhill Boomerang.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-10-21

Blinde ryttaren Yasin om fördomarna mot killarna som rider

För ungefär ett år sedan berättade Hippson om blinde Yasin Haj Abdo, som flytt kriget i Syrien, och börjat rida på ridskola. Nu vill han lyfta problemet med en fördom han ofta möter i vardagen – det här med att ridning är en tjejsport. Och missa inte klippet där Yasin imponerar på hoppbanan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: Friesern Marisca och shettisen Minya har många talanger

Mikaela Jansson tränar sina hästar i frihetsdressyr genom positiv förstärkning. I hennes senaste Facebook-klipp visar friesern Marisca och shettisen Minya upp några av sina favoritövningar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Kaliber i P1 granskar Distriktsveterinärerna

Kaliber i P1 granskar arbetsmiljön för de statliga distriktsveterinärerna. Flera veterinärer vittnar om långa arbetspass och körsträckor. Samtidigt höjs röster för att djurskyddet kan vara hotat på flera håll i landet där avståndet till närmaste veterinär ökat.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: Peder och "Allans" supersnabba omhoppning

Peder Fredricson satte full fart med H&M All In när det var dags för omhoppning vid världscuppremiären i Oslo. När de red över mållinjen var de snabbast av alla men en bom hade fallit och de slutade sexa, se omhoppningen i SVT:s farfyllda klipp.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Lisen Bratt Fredricson: ”Avspända men balanserade”

Handen på hjärtat, har du en genomtänkt plan när du rider och hoppar fram inför tävling? Och hur organiserad är du i anridningarna, samt efter hindren? Detta är Lisen Bratt Fredricsons käpphästar för att lyckas med tävlandet – en avspänd och harmonisk häst får du på köpet. Missa inte hennes viktiga tips!

Läs mer på Hippson.se
2019-10-20

Ludwig bästa svensk vid unghäst-VM i fälttävlan

Ludwig Svennerstål slutade på 27:e plats och Christoffer Forsberg 29:e plats efter den avslutande banhoppningen i unghäst-VM i fälttävlan.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2019-10-20

Herning: Minna Telde bäst på tionde plats

Minna Telde slutade tia och Rose Mathisen på en 13:e plats under världscupdressyren i danska Herning. Cathrine Dufour med Bohemian vann.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2019-10-20

Oslo: Peder och "Allan" sexa i säsongspremiären

Peder Fredricson och H&M All In slutade på sjätte plats i världscuppremiären. Vann gjorde schweizaren Bryan Balsiger på Clouzot de Lassus.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-20

Konstverket Synergi pryder anläggningen i Östersund

15 miljoner kostade den nya servicebyggnaden vid ridanläggningen, och Östersunds kommun har avsatt en procent av pengarna till konst. Det...

Läs mer hos Svt.se
2019-10-20

Rose och Minna rider världscupkür i Herning

Rose Mathisen med Zuidenwind 1187 och Minna Telde med Isac kommer till start i Hernings världscupkür på söndagen. Det är ett starkt startfält med bland andra Cathrine Dufour, som vann lördagens Grand Prix med Bohemian.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet