Rolf-Göran Bengtsson: "Visst ville jag komma högre"

Senaste nytt

2013-04-29

Rolf-Göran Bengtsson: "Visst ville jag komma högre"

Rolf-Göran Bengtsson visste på förhand var han skulle riva, var möjligheten till världscupsegern skulle försvinna. Quintero la Silla och plankor är inte någon bra kombination.

Läs mer i Sydsvenskansenaste nytt

2020-07-06

Malin Henlöv blir hemmagroom hos Evelina Tovek

Malin Henlöv har arbetat som Peder Fredricsons tävlingsgroom i tio år, men väljer nu att lämna Grevlunda för nya äventyr. Snart bär det av till Tyskland där hon kommer att jobba som hemmagroom hos Evelina Tovek.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet visar minstingen Tank sin uppskattning. Se fler klipp för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Isabell Werth segrade i GPS med ny häst

Tyska dressyrryttaren Isabell Werth är stadigt förankrad på både första- och andraplatsen på dressyrens världsrankning, som nu åter uppdaterats efter tävlingsuppehållet. Nu är hon också på gång med en ny häst, och i går segrade ekipaget i en fyrstjärnig Grand Prix Special.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-06

FEI startar digital träningsplattform för dressyrryttare

Det internationella ridsportförbundet, FEI, har startat en ny digital träningsplattform. FEI-registrerade dressyr- och pararyttare kan ladda upp filmer på sina ritter och bli bedömda av femstjärniga domare.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Se Peders och "Charlies" omhoppning - treor i GP

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Malin Henlöv slutar på Grevlunda – hyllas av Peder

Hästskötaren Malin Henlöv har funnits vid Peder Fredricsons och hans topphästars sida i tio år. Nu har hon tagit beslutet att lämna teamet på Grevlunda. Något hon berättar om i ett inlägg på Instagram.
"Vi kommer alla sakna dig", kommenterar Peder.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Hästarna hjälper Beatrice att andas: ”Skumpandet får slemmet att lossna”

25-åriga Beatrice Halby lider av cystisk fibros, en ärftlig sjukdom som gör att kroppen producerar ett onormalt tjockt slem. Om slemmet inte hostas upp dör lungorna och i augusti 2018 genomgick hon en lungtransplantation. Både innan och efter transplantationen har hästarna varit hennes andhål, bokstavligt talat. Ridningen hjälper nämligen Beatrice att andas.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Klipp: Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och det hjärtliga skrattet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Video: Kom nu kompis, så tar vi en prommis!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

"Hattrick" och dubbelseger i Båstaddressyren

Det har regnat och blåst i sommarstaden Båstad under söndagen, men det hindrade inte de unga ryttarna från att briljera i start efter start. Bäst i küren var guldfärgade Jarno med Emilia Bergåkra i sadeln – i övrigt var det idel kända vinnaransikten som plockat placering efter placering i helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Hoppning: Medelsvår A-seger till Frida Levin i Hallsta

Det var första felfria Medelsvår A-ritten för både ponnyn och ryttaren när segerekipaget dundrade i mål hos Hallsta Ridklubb under lördagen. Sannolikt var det också landets enda felfria Medelsvår A-runda så långt denna helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Laustsen vann i Båstad: "Det hade jag inte alls förväntat mig"

Den nationella dressyren i Båstad har fortsatt under lördagen med både lagprogram och mästerskapsprogram. Bland juniorerna överraskade 14-åriga Laura Laustsen sig själv genom att vinna med nya hästen Pasteur. Samtidigt kammade en av ponnyryttarna hem helgens andra FEI-seger.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Peder Fredricson 1,60-placerad i Frankrike

Peder Fredricson avslutade tävlingshelgen i St. Torpez med en topplacering. Över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med Catch Me Not S.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Ludwig Svennerståls topphäst Stinger till salu

Ludwig Svennerståls mästerskapshäst Stinger söker en ny ryttare. Efter en framgångsrik tävlingskarriär tillsammans är det dags för ekipaget att gå skilda vägar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Tog amatörlicens som 53-åring: "Jag kände bara wow"

Lars-Åke Enström började rida när han var 46 år. För två år sedan, som 53-åring, tog han amatörryttarlicens. I dag går ridningen först.
– Det finns hästen och därefter kommer familjen, säger Lars-Åke.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet