Webb-tv: Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B

Senaste nytt2016-08-06

Webb-tv: Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B

Ni minns väl ardennern Torsten, som tillsammans med sin ryttare Linda Nilsson klättrar i dressyrklasserna? Fredag var det dags för en ny milstolpe, de debuterade Medelsvår B i Jönköping med godkända 62,67 procent.Intervju och klipp på Hippson.sesenaste nytt

2020-07-06

Se Peders och "Charlies" omhoppning

Peder Fredricson visade formen i Frankrike i helgen. I söndagens Grand Prix över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med valacken Catch Me Not S. I klippet kan ni se deras fina runda i omhoppningen, på tiden 38,86 sekunder. Steve Guerdat vann klassen.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Malin Henlöv slutar på Grevlunda – hyllas av Peder

Hästskötaren Malin Henlöv har funnits vid Peder Fredricsons och hans topphästars sida i tio år. Nu har hon tagit beslutet att lämna teamet på Grevlunda. Något hon berättar om i ett inlägg på Instagram.
"Vi kommer alla sakna dig", kommenterar Peder.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Hästarna hjälper Beatrice att andas: ”Skumpandet får slemmet att lossna”

25-åriga Beatrice Halby lider av cystisk fibros, en ärftlig sjukdom som gör att kroppen producerar ett onormalt tjockt slem. Om slemmet inte hostas upp dör lungorna och i augusti 2018 genomgick hon en lungtransplantation. Både innan och efter transplantationen har hästarna varit hennes andhål, bokstavligt talat. Ridningen hjälper nämligen Beatrice att andas.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Klipp: Hoppsan! – så kan det gå när fokus är på ekipaget

Den här mannen har fokus helt och hållet på barnet i sadeln på ponnyn. Det slutar med att han står på huvudet, allt fångat på film. Se det roliga klippet och glöm inte ljudet och det hjärtliga skrattet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Video: Kom nu kompis, så tar vi en prommis!

För att vara fyrbenta vänner behöver man nödvändigtvis inte vara av samma art. Den här hunden tar med stor glädje med sig sin hästkompis ut på en promenad – och hästen följer snällt med.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

"Hattrick" och dubbelseger i Båstaddressyren

Det har regnat och blåst i sommarstaden Båstad under söndagen, men det hindrade inte de unga ryttarna från att briljera i start efter start. Bäst i küren var guldfärgade Jarno med Emilia Bergåkra i sadeln – i övrigt var det idel kända vinnaransikten som plockat placering efter placering i helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Hoppning: Medelsvår A-seger till Frida Levin i Hallsta

Det var första felfria Medelsvår A-ritten för både ponnyn och ryttaren när segerekipaget dundrade i mål hos Hallsta Ridklubb under lördagen. Sannolikt var det också landets enda felfria Medelsvår A-runda så långt denna helgen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Laustsen vann i Båstad: "Det hade jag inte alls förväntat mig"

Den nationella dressyren i Båstad har fortsatt under lördagen med både lagprogram och mästerskapsprogram. Bland juniorerna överraskade 14-åriga Laura Laustsen sig själv genom att vinna med nya hästen Pasteur. Samtidigt kammade en av ponnyryttarna hem helgens andra FEI-seger.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-05

Peder Fredricson 1,60-placerad i Frankrike

Peder Fredricson avslutade tävlingshelgen i St. Torpez med en topplacering. Över 1,60-hinder blev han trea tillsammans med Catch Me Not S.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Ludwig Svennerståls topphäst Stinger till salu

Ludwig Svennerståls mästerskapshäst Stinger söker en ny ryttare. Efter en framgångsrik tävlingskarriär tillsammans är det dags för ekipaget att gå skilda vägar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-05

Tog amatörlicens som 53-åring: "Jag kände bara wow"

Lars-Åke Enström började rida när han var 46 år. För två år sedan, som 53-åring, tog han amatörryttarlicens. I dag går ridningen först.
– Det finns hästen och därefter kommer familjen, säger Lars-Åke.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Ta tillfället i akt – träna för Rolf-Göran Bengtsson

Rider du på minst 1,30-nivå och önskar träna för en riktig toppryttare? Runsten Equestrian erbjuder nu en tvådagarskurs för ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Juan Matute Guimon har lämnat sjukhuset

Efter åtta veckor på sjukhus har Juan Matute Guimon fått komma hem. Nu väntar fortsatt rehabilitering på hemmaplan varvat med regelbundna besök på sjukhuset.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Bellagåvan har nått sitt mål – ny häst kan köpas in

Efter att ridskolehästen Bella tvingades avlivas tillföljd av något som senare visade sig vara en skottskada startades en insamling. "Bellagåvan" har nu nått sitt mål och tack vare det kan Hageby ridklubb glädjas åt en ny häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-04

Veckans tävling: Designa ett eget schabrak från Equiline

Vill du vara snyggast på tävlingsplatsen med ett alldeles egendesignat schabrak till hästen? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Stigbergs gård hästsportbutik, har du chansen att få förverkliga din schabrakdröm.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet