Webb-tv: Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B

Senaste nytt2016-08-06

Webb-tv: Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B

Ni minns väl ardennern Torsten, som tillsammans med sin ryttare Linda Nilsson klättrar i dressyrklasserna? Fredag var det dags för en ny milstolpe, de debuterade Medelsvår B i Jönköping med godkända 62,67 procent.Intervju och klipp på Hippson.se


senaste nytt

2021-01-22

Klipp: "Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Snart dags för tävlingsstart för yrkesverksamma

Från och med söndag, den 25 januari, hävs tävlingsstoppet och yrkesverksamma ryttare får åter ge sig ut på tävling i Sverige. Men vad innebär det egentligen att vara yrkesverksam ryttare i TDB? Och hur har förbundet resonerat när de har godkänt ryttare? Lotta Amnestål från SvRF förklarar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Mästerskapshästen Quartermain såld till USA

Hannell Dressage Stables framgångsrika valack och Marina Mattssons tävlingspartner Quartermain är såld till USA.
– Jag har haft fantastiskt mycket glädje av Qorre, säger Marina i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

OS ställs in uppger anonym regeringskälla i Japan

Den japanska regeringen ska ha kommit fram till att det inte går att genomföra sommarens olympiska spel. Det uppger en anonym regeringskälla till The Times, det rapporterar Göteborgs-Posten.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Forskaren: "Beteendeproblem är ofta oupptäckt smärta"

Två nya studier har tittat närmare på ett av hästvärldens största bekymmer: hältan. Frågan är hur den bäst ska upptäckas, är det tekniken som ska hjälpa oss se små förändringar eller är det vi själva som måste lära oss förstå vad våra hästar redan skriker till oss? Eller kanske både och? 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Dags för världscupdressyr i Österrike till helgen

Äntligen är det dags för världscup igen! Två svenska dressyrryttare startar i Salzburg, Österrike, till helgen. På plats finns även flera svenska hoppryttare. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Video: All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Kvinna dömd för bedrägeri fortsätter att luras

En bedrägeridömd kvinna som lurat minderåriga på pengar genom att påstå sig ha hästprylar att sälja och fått betalt via swish är fortfarande aktiv med bedrägerierna. En mamma har hört av sig och berättat att hennes dotter häromdagen blev lurad av kvinnan på pengar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Vill se ökat samarbete mellan ridskolor och uppfödare

SVT lyfter frågan om hästbrist och ridskolornas problem att hitta lämpliga hästar. De intervjuar Anna Reilly, ridskolerådgivare på Svenska ridsportförbundet, som gärna vill se fler samarbeten mellan ridskolor och uppfödare.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet

På torsdagen meddelade regeringen att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare ska kunna hållas öppna. De undantas därmed från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av bland annat kommuner stängda.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Video: När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

I Mariestad får ridskolan ha öppet

Det råder olika förutsättningar för landets ridskolor med anledning av coronapandemin. Hippson har tidigare rapporterat om Ronneby RK som inte kan starta upp sin ridskoleverksamhet. Hos Mariestads RK går det däremot bra – men med restriktioner.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Tips för spänd häst inne på hoppbanan

Hej. Jag har svår att få till galoppen inne på banan. Jag har en väldigt försiktig häst som hoppar med bra teknik men som lätt blir spänd. När han blir spänd är det svårt att få den där stora galoppen på honom som jag behöver. Hur ska jag tänka inne på banan för att få till en bra och stor galopp utan att skapa för mycket spänning i hästen?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Veckans tävling: Vinn en jacka från Sveland

Håller du dig varm under ridturen? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Sveland Djurförsäkringar, kan du vinna en snygg jacka. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Klart att det blir tävling på Elmia i höst

Coronapandemin satte stopp för Jönköping Horse Show men 2021 är tävlingen tillbaka igen. Den 27-31 oktober är det dags för femte upplagan av tävlingen. Redan i slutet av februari öppnar kvaltävlingarna upp.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet