Webb-tv: Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B

Senaste nytt2016-08-06

Webb-tv: Se dressyrardennern Torstens debut i Msv B

Ni minns väl ardennern Torsten, som tillsammans med sin ryttare Linda Nilsson klättrar i dressyrklasserna? Fredag var det dags för en ny milstolpe, de debuterade Medelsvår B i Jönköping med godkända 62,67 procent.Intervju och klipp på Hippson.se


senaste nytt

2021-03-03

Video: Kärlek mellan fyrbenta vänner

I dessa tider behöver vi alla sprida lite extra kärlek. Dessa fyrbenta kompisar behöver inte hålla social distans, utan njuter istället av varandras sällskap. Se det söta klippet!

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Piskade häst vid tävling – fick varning och gult kort

Djurrättsorganisationen PETA har anmält en tysk hoppryttare efter att han piskade sin häst hårt upprepade gånger vid en tävlingsstart i Kalifornien, USA. Organisationen har även publicerat ett filmklipp av händelsen. Ryttaren har tilldelats en varning samt gult kort. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Hästar med konstaterad EHV-1 i Doha

Ett par hästar som tävlat i EHV-1-drabbade Valencia har flugits direkt till Doha och där testats positivt för sjukdomen, det rapporterar den tyska sajten St.Georg.de.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Inställda möten gav överskott i SvRF:s kassa

När Svenska ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster ska sammanfatta 2020 blir det vid en digital pressträff. Det brukar annars ske i samband med GHS och i samband med presentationen brukar SvRF bjuda på enklare förtäring. Men, som alla känner till, är inget som vanligt.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Russet Hasse hade troligtvis epilepsi

Det var i mitten på december 2019. Mimmi Emmy Andersson hade precis kommit hem från jobbet och gick ut i hagen för att fodra hästarna när hon märkte att något inte stod rätt till med russet Hasse. Den fyraåriga valacken var väldigt lerig och ville inte äta. Mimmi misstänkte kolik, tog en promenad med ponnyn och ringde veterinären.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Erica Swartz: ”Just nu handlar det om överlevnad”

Hoppryttaren Erica Swartz befinner sig i karantän med totalt 16 hästar i det virusdrabbade Valencia. För Hippson berättar hon mer om hur läget ser ut just nu.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Sadelvecka på Hippson Market

Vecka 9 är det dags för en ny sadelvecka hos Hippson. Det innebär att sadelannonser från Hippson Market kommer att lyftas fram här på Hippson.se såväl som i våra sociala mediakanaler. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Carl-Walter Fox: "Vakar dygnet runt över hästarna"

TV4 Nyhetsmorgon har pratat med hoppryttaren Carl-Walter Fox som befinner sig på hopptouren i spanska Valencia, mitt i utbrottet av det dödliga viruset EHV-1. I inslaget berättar han om den konstanta rädslan över hästarna och om om hur snabbt hästarnas mående kan ändras. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Dagens bok: Träna hästen från marken – 25 % rabatt

Idag (3/3) kan du köpa övningsboken Träna hästen från marken 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du inspiration till det varierande avsuttna arbetet. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Veckans gård: En komplett hästanläggning

I Fjälkestad, strax utanför Kristianstad finns en komplett hästgård med hela 359 kvadratmeter total boyta fördelat på ett hus och en lägenhet. I stallet finns åtta boxar, ridhus och utebana med fibersand samt oändliga ridvägar. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Trots virusutbrott – svenska tävlingar fortgår

FEI har ställt in internationella tävlingar runtom i Europa på grund av EHV-1-viruset, men kan tävlingar i Sverige fortsätta? Hur påverkar smittoläget i Europa de svenska ryttarna och hästarna? Och hur blir det med Gothenburg Horse Show? Det var några av de frågor som besvarades vid Svenska ridsportförbundets digitala pressträff på tisdagen.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Biljetter släppta till VM i Herning 2022

Mitt i tävlingsstoppet kan storslagna evenemang kännas långt borta. Men vi påminns om något att se fram emot när biljettförsäljningen till VM i danska Herning år 2022 nu har öppnat.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Fortsatt plan att genomföra GHS

FEI har ställt in tävlingar i Europa till och med den 28 mars för att begränsa smittan av EHV-1. Men hur påverkar detta Gothenburg Horse Show? Tävlingsledare Tomas Torgersen förklarar.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Video: Veterinär kämpar för att rädda häst med EHV-1

Den franske veterinären Christophe Schlotty vill uppmana ryttare till eftertanke kring situationen gällande utbrottet av EHV-1. I ett filmklipp delar han med sig av hur de kämpar för att rädda ett sto som blev svårt sjuk efter hemkomsten från tävlingarna i spanska Valencia. Han uppmanar allmänheten att göra det man kan för att stoppa smittspridningen. I klippet ser vi hästen tillfriskna under en veckas tid, sammanfattat på ett par minuter. 
OBS vi vill varna känsliga tittare för obehagliga bilder.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Video: När vårkänslorna spritter i hela kroppen

Vem längtar inte efter att få dra iväg i en fartfylld galopp över ängarna? Femårige Oakley behöver inte ens några tyglar när den lille ryttaren flyger fram tillsammans med sin söta ponny.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet