Working equitation med Ulrika Pernler i SR:s Ridpodden

Senaste nytt2016-09-07

Working equitation med Ulrika Pernler i SR:s Ridpodden

Grenen working equitation (WE) växer i Sverige, och i det här avsnittet nördar SR:s Ridpodden ner sig totalt i vilka moment och hinder som ingår – och vad som krävs av hästen och ryttaren.Läs mer i Sveriges Radio


senaste nytt

2021-01-25

Johan och Benny – ett ekipage med en häftig utmaning

Johans son Filip rider och hoppar med egna ponnyn Colt. Det har blivit många timmar på läktaren som ponnyförälder men ändå fick han höra av sonen att han inget kan.
– Och det stämmer ju, jag visste ju inte hur det känns att rida eller hoppa hinder, säger Johan som helt enkelt tog och köpte en häst för att lära sig och kunna förstå sonens intresse – och för att utmana sig själv.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Klipp: När monsterväxterna anfaller

Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster. Som när det är en helt ofarlig krukväxt vid dressyrbanans vita staket.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Video: När man äntligen kliar på det perfekta stället

Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Expertsvar: Bästa behandlingen mot strålröta?

Hej!

Vad är bästa behandlingen mot strålröta? Har en häst som under den blöta årstiden väldigt lätt får strålröta i sina framhovar. Är noga med rengöring och att han ska ha en torr box inne samt lägger på tjära på problemområdet, men det är ju omöjligt att skydda sig från hagens blöta lera. Finns det något man kan göra för att förebygga strålröta? Något man kan ge hästen under sommarhalvåret som kan ge hovarna bättre motståndskraft sen när leran väl kommer?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Ny tysk segrare i världscupen – Kittel femma

Världsettan Isabel Werth snuvades på segern i världscupens kür i Salzburg på söndagen. Tysklands Jessica von Bredow-Werdl vann och bästa svensk blev Patrik Kittel och Delaunay OLD som slutade på femte plats.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Olycka: Häst gick igenom isen och försvann

Familjens ponny smet från hagen och sprang iväg. Spåren efter honom slutade vid en isvak och familjen sörjer nu sin försvunna ponny.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Köpte tillbaka barndomsponnyn efter 14 år

När Linnea Karlsson var liten såldes hennes ponny Grythöjdens Index, då sju år gammal. 14 år senare är han tillbaka hemma på gården i Småland för att agera läromästare åt hennes egna barn.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Peder Fredricson och Hansson tvåa i Spanien

Peder Fredricson är på plats vid tävlingarna i Oliva, Spanien. På lördagen blev det en andraplacering tillsammans med Hansson WL i en 1,40-klass. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Nominera till Lövstas hållbarhetspris

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge prisat personer, organisationer och företag för deras goda hållbarhetsinitiativ inom hästnäringen. Nu är det dags att nominera årets pristagare.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Kittel på tredje plats i världscupens Grand Prix

Det blev svenskt på pallen i den inledande Grand Prix-klassen vid världscuptävlingarna i Salzburg. Patrik Kittel och Delaunay OLD kom trea. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Sigrid Bergåkra i trafikolycka – ambulans till sjukhus

Under fredagens kväll var Sigrid Bergåkra och fästmannen Jesper Andersson med om en trafikolycka i snöovädret. Sigrid fördes till sjukhus med ambulans.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Veckans tävling: Vinn en jacka från Sveland

Håller du dig varm under ridturen? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Sveland Djurförsäkringar, kan du vinna en snygg jacka. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Klipp: "Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Snart dags för tävlingsstart för yrkesverksamma

Från och med söndag, den 25 januari, hävs tävlingsstoppet och yrkesverksamma ryttare får åter ge sig ut på tävling i Sverige. Men vad innebär det egentligen att vara yrkesverksam ryttare i TDB? Och hur har förbundet resonerat när de har godkänt ryttare? Lotta Amnestål från SvRF förklarar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Mästerskapshästen Quartermain såld till USA

Hannell Dressage Stables framgångsrika valack och Marina Mattssons tävlingspartner Quartermain är såld till USA.
– Jag har haft fantastiskt mycket glädje av Qorre, säger Marina i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet