Working equitation med Ulrika Pernler i SR:s Ridpodden

Senaste nytt2016-09-07

Working equitation med Ulrika Pernler i SR:s Ridpodden

Grenen working equitation (WE) växer i Sverige, och i det här avsnittet nördar SR:s Ridpodden ner sig totalt i vilka moment och hinder som ingår – och vad som krävs av hästen och ryttaren.Läs mer i Sveriges Radiosenaste nytt

2020-07-14

Möt Carletto – första murgesen som tävlar GP

Jolanda Ruocco Adelaar började sin dressyrkarriär på en fjording. Sedan dess har hon köpt och ridit in murgesehästen Carletto och nu har de nått ett stort mål – att tävla Grand Prix. Här berättar hon om vägen dit med sin ovanliga hingst.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Attraktivt jobb trots brister i arbetsmiljön

Anställda på ridskolor och travstall upplever sitt arbete som viktigt och attraktivt och uppskattar saker som det fysiska arbetet och relationer på arbetsplatsen. Samtidigt vittnar de om brister i arbetsmiljön, visar en ny studie.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Klipp: Byggde stängsel i hagen – träffades av blixten

TV4 Nyhetsmorgon intervjuar Simon Thyrén och Alvina Andersson. Tillsammans med kompisen Johan byggde de nyligen stängsel i hästhagen utanför Sundsvall. Då slog blixten ned i en stolpe, cirka 40 meter från dem.
– Vi tror att det gick upp i stängslet. Vi höll på och knyta tråden så vi alla fick blixten i oss, säger Alvina, som även berättar att det kändes som att bröstkorgen skulle sprängas.
De fick alla besöka sjukhus men har klarat sig utan fysiska skador.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Favoritövning: Oxrar ger bättre språngkurva

På sidan 90 i nyutgåvan av "Hoppning med Hippson" hittar vi vår produktredaktör Cajsa Ekströms favoritserie. Det är en medelsvår övning som syftar till att ge jämna och runda språng, där hästen använder sin rygg samtidig som du som ryttare får känsla för hur hästen använder sin teknik.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Caroline släppte ut hästarna – möttes av en varg

Caroline Henningsson höll på att släppa ut hästarna tidigt på måndagsmorgonen på gården i Fotstad utanför Halmstad. Då stod plötsligt en varg på gårdsplanen. Här berättar hon om händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-14

Emelie Strömvall har förälskat sig i lusitanon Havano

På fyra år har Emelie Strömvall tagit lusitanohingsten Havano de Peramanca från outbildad till Medelsvår A. Det långsiktiga målet är Grand Prix och dessutom hoppas Emelie få hingsten godkänd i avel.
– Han har en arbetslust som är svår att finna, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Video: Ska du ramla av hästen – gör det med stil

Brittiska hopp- och fälttävlansryttaren Skye Henchoz bjuder, via sitt Instagramkonto, på en dråplig avsittning. ”Den här videon representerar min helg som i ett nötskal”, skriver hon med glimten i ögat.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

André Brandt rankad som tredje hetaste unga stjärnan

"Jättetalang, utan de största resurserna." Så beskrivs 21-åriga André Brandt från Ronneby i Aftonbladet, där han rankas som landets tredje...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-07-13

Dressyrdrottningen Charlotte Dujardin fyller 35 år i dag

Brittiska Horse and Hound uppmärksammar Charlotte Dujardins födelsedag. Detta med 35 bilder från olika delar av hennes karriär.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-07-13

FEI och Clipmyhorse ska samarbeta kring streamad tv

I dag gick det internationella ridsportförbundet FEI ut med att man har slutit avtal med Clipmyhorse. Tillsammans menar aktörerna att de kommer att revolutionera utbudet av streamad webb-tv från ridsportarrangemang.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-07-13

Första mötet mellan FEI och World Bitless Association

Brittiska tidningen Horse and Hound rapporterar att det ska hållas ett möte mellan det internationella ridsportförbundet FEI och WBA (The World Bitless Association). Bland annat för att diskutera reglerna kring bettlösa huvudlag på tävling.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Karlsson hoppas på OS efter ny överklagan

FEI står fast vid beslutet att stryka resultaten från två tävlingar förra året, vilket gjorde att Mathilda Karlsson miste sin OS-plats. Nu tar hon ärendet vidare till idrottens skiljedomstol.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Föl såldes på onlineauktion för 81 000 euro

Elitfölauktionen i Oldenburg hölls online i år och avslutades i helgen. Ett vackert stoföl väckte störst uppmärksamhet. Elitär såldes till Lone Boegh Henriksen i Danmark för 81 000 euro. Det motsvarar runt 840 000 kronor.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Louise Björklund segrare i Falbygdens ponnydressyr

Det blev Louise Björklund och hennes Curie som tog högsta poängen i FEI:s lagprogram när Falbygdens hästsportförening arrangerade nationell...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-13

Ridskolor köper av handlare som saknar tillstånd

Svenska ridskolor köper ofta hästar av skånska hästhandlare som saknar tillstånd och som varit förbjudna att sälja hästar. Det rapporterar HD och Sydsvenskan.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet