Sportkollen - Härliga Cajza!

Sportkollen

JAN
10

Härliga Cajza!

 

Djur har en förmåga att känna när man inte är på topp! Jag är ju alltid "på topp" så jag tror att vi är lika chockade allihop just nu, speciellt de fyrbenta.

 

Greta är som ett plåster på mig och Cajza stirrade på mig igår när jag klev ur bilen vid stallet.

 

Hennes ögon vägrade släppa taget om mig och när jag kom upp till hagen och hälsade så gnäggade hon dovt och stoppade huvudet under armen på mig.

 

Där hade vi satt nivån för dagen.


C gjorde allt jag bad henne om och ridpasset gick fantastiskt bra. Det avslutades med ett långt ryktpass och många sockerbitar.

 

På vägen hem kände jag att det faktiskt gjorde gott att vara ute i stallet.

 

 

Nyryktad efter ridpasset njuter hon av lite vatten!

 


Men nu är det dax att skärpa sig! Jag har nog gråtit slut på alla tårar som 2012 kommer innehålla.. Det är dax att se framåt och låta framtiden berätta vad som kommer att ske.

 

Troligtvis är det dummaste man kan göra just nu att tänka för mycket..

 

 

 

Det är dax att ta sig i kragen och sluta tycka synd om sig själv! 

Idag jobbar jag hemifrån, sen ska jag åka ut till Cajza!

 

På lunchen ska jag se vilka tävlingar som vi ska starta i år.

 

 

 

Put a smile on your face and meet the sun!

 

 


/annelie


 


taggar


Läst 33484 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
06

Henrik von Eckermann till Shanghai


Henrik von Eckermanns Gotha på väg till stallet, med sin hästskötare Nanna. Foto: Stefano Grasso/LGCT

I helgen får Henrik von Eckermann sällskap av stora delar ur världseliten – när fjärde omgången av Longines Global Champions Tour rids i Shanghai.

Henriks hästskötare Nanna Nieminen flög med hästarna Gotha och Savita tidigare i veckan, nu tar hon och de andra hästskötarna hand om sina skyddslingar innan ryttarna anländer.
Temperaturen i Kina ligger mellan 20 och 27 grader och resan har varit lång – därför joggar skötarna hästarna som därmed får chans att återhämta sig innan tävlingsstart.

I helgen kommer världsryttare som Ludger Beerbaum, Edwina Tops-Alexander, Steve Guerdat, Daniel Deusser, Luciana Diniz, Scott Brash, Ben Maher och bröderna Whitaker till Kina – för att nämna några.

Arrangörens hemsida
Ryttarlista
Startlistor (kommer upp inom kort)
Livesändning

Nedan har Stefano Grasso tagit några härliga bilder, för en första glimt av arenan i Shanghai:

Huvudentrén till arenan.


Luca Maria Monetas hästar hälsar på varandra i stallet.


Här är ingången till tävlingsarenan, snart kommer det att vara fullsatt på läktarna.


Läst 557 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
03

Här är årets hoppande stjärnor


Taggade stjärnor är redo för årets utmaning.
Foto: Sweden International Horse Show
 
Stjärnornas hoppning, under Sweden International Horse Show, är ett av de mest populära inslagen under hela helgen. Nu kan SVT avslöja vilka kändisar som har tagit sig an årets utmaning.

I helgen träffades årets stjärnor och produktionsteamet från SVT på stallbacken, deltagarna var både nervösa och förväntansfulla. Årets deltagade är: Anders "Ankan" Johansson och Doreen Månsson från förra året – samt Behrang Miri, Lisa "Misslissibell" Jonsson, Happy Jankell och Oscar Zia.

Rapparen Behrang Miri hade stöd av sina föräldrar och sin dotter under den första inspelningsdagen.
– Det ska bli kul att lära sig att rida på riktigt. Min dotter älskar hästar, men jag har aldrig haft en relation till hästar tidigare. Det här blir en möjlighet att kunna utveckla ett gemensamt intresse med min dotter och lära mig något nytt.

Oscar Zia hoppade och studsade på stallbacken, till Anders "Ankan" Johanssons förskräckelse.
– Du kommer att skrämma iväg alla hästarna, utbrast Ankan oroligt.
Happy Jankell höll en lägre profil och avslöjade att hon aldrig ridit tidigare, medan Lisa Jonsson berättade att hon har en egen ponny – men att hon aldrig ridit stor häst förut, vilket var väldigt nervöst.

Hur det går för de sex kändisryttarna kan vi följa i SVT:s serie Stjärnhoppningen, som sänds i höst. Programledare är segraren i Stjärnornas Hoppning 2012 och 2013, Rickard Olsson, och sändningsstarten i Barnkanalen sker söndagen den 25 oktober.
 

Fakta – årets deltagare

Lisa ”Misslisibell” Jonsson
Ålder:
14
Gör: Är förutom nybliven stjärnhoppare framför allt stjärnbloggare. Lisa Jonsson, som hon egentligen heter, driver en populär blogg samt en Youtube-kanal om mode – och inspirerar varje vecka hundratusentals stilmedvetna ungdomar.
  
Oscar Zia
Ålder: 18
Gör: Sångare och artist. Oscar har vi kunnat se i andra tävlingssammanhang förut, bland annat i Let’s Dance 2013 där han kom tvåa efter Markoolio - samt i Melodifestivalen där han sjungit tillsammans med en annan stjärnhoppare, Behrang Miri.
  
Behrang Miri
Ålder: 31
Gör: Behrang har många strängar på sin lyra. Förutom att vara skribent och journalist har vi också kunnat se honom som programledare i Lilla Melodifestivalen. Han har dessutom turnerat som rappare i bland annat Europa. Nu kan han dessutom lägga till ”ryttare” på visitkortet.
  
Happy Jankell
Ålder: 21
Gör: Skådespelare. Happy har vi redan kunnat se i en massa olika film- och tv-sammanhang, bland annat Jordskott, Solsidan och Äkta människor. Happy är dotter till skådespelaren Thorsten Flink och journalisten Annika Jankell.
  
Doreen Månsson
Ålder: 40
Gör: Doreen Månsson är ett välkänt ansikte - framför allt sedan hon vann stilhoppningen i Stjärnhoppningen 2014! Hon är dessutom känd för både barn och vuxna från en mängd andra program – som Bolibompa, Morgonshowen och talkshowen Doreen 21.30.
  
Anders "Ankan" Johansson
Ålder: 40
Gör: Komiker och känd som ena halvan av duon Anders och Måns, som både har synts i tv och hörts i radio. Född i Linköping, vilket hörs på hans karaktäristiska östgöta-dialekt. Vann Stjärnhoppningen 2014 på vackra Debbie.
  
Rickard Olsson - programledare
Ålder: 48
Gör: Programleder årets upplaga av Stjärnhoppningen. En tävling han själv vunnit två gånger! Detta har gjort Rickard fullkomligt hästbiten och han rider nu regelbundet. Han lotsar också äventyrare genom skogarna i ”Wild Kids” , leder den populära frågesporten ”Vem vet mest?” samt håller i talkshowen Sommarkväll varje år. Rickard programledde den rafflande finalen 2014, när bland andra Tomas Ravelli deltog.

Mer information


Läst 12382 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
03

Seger för Irma Karlsson och Balahe


Irma Karlsson och Balahe under Gothenburg Horse Show.
Arkivfoto: Hippson 

Det har varit en framgångsrik helg för Irma Karlsson i Tyskland. Tillsammans med Balahe segrade hon – och på Starling 7 red hon deras första gemensamma Grand Prix.

Redan på fredagen ordnade Balahe, i och med sin placering, så att Irma kunde starta Starling i söndagens stora 1,55-klass. Debuten blev framgångsrik med resultatet fyra fel.
– Jag är jättenöjd med Starling, det var vår första Grand Prix och detta på en trestjärng tävling. Det kändes jättebra, säger Irma till Hippson.

Tävling i strålkastarljus
I den 1,45-klass som på fredagen gav biljetten till söndagens Grand Prix, knep Irma och Balahe en tiondeplacering. Men under lördagen stod Balahe där hon trivs bäst, längst fram som vinnare.
– Klassen gick på kvällen, det var mörkt och strålkastarljus. Balahe taggade till rejält och jag red för att vinna. Men jag måste erkänna, hon var mer uppe i varv än vanligt, skrattar Irma.
Nu kommer Irma att hålla sig i Sverige, i alla fall under två veckor. Först ut är tävlingarna i Skyrup, därefter väntar SM på Hammarö – där Starling 7 får gå mästerskapsklassen.

Reslutat


Läst 12477 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »