Sportkollen - Härliga Cajza!

Sportkollen

JAN
10

Härliga Cajza!

 

Djur har en förmåga att känna när man inte är på topp! Jag är ju alltid "på topp" så jag tror att vi är lika chockade allihop just nu, speciellt de fyrbenta.

 

Greta är som ett plåster på mig och Cajza stirrade på mig igår när jag klev ur bilen vid stallet.

 

Hennes ögon vägrade släppa taget om mig och när jag kom upp till hagen och hälsade så gnäggade hon dovt och stoppade huvudet under armen på mig.

 

Där hade vi satt nivån för dagen.


C gjorde allt jag bad henne om och ridpasset gick fantastiskt bra. Det avslutades med ett långt ryktpass och många sockerbitar.

 

På vägen hem kände jag att det faktiskt gjorde gott att vara ute i stallet.

 

 

Nyryktad efter ridpasset njuter hon av lite vatten!

 


Men nu är det dax att skärpa sig! Jag har nog gråtit slut på alla tårar som 2012 kommer innehålla.. Det är dax att se framåt och låta framtiden berätta vad som kommer att ske.

 

Troligtvis är det dummaste man kan göra just nu att tänka för mycket..

 

 

 

Det är dax att ta sig i kragen och sluta tycka synd om sig själv! 

Idag jobbar jag hemifrån, sen ska jag åka ut till Cajza!

 

På lunchen ska jag se vilka tävlingar som vi ska starta i år.

 

 

 

Put a smile on your face and meet the sun!

 

 


/annelie


 taggar


Läst 33427 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
21

EM-silverlaget återförenas – inomhus i Friends Arena


Silverlaget från EM 2013 är redo att vinna i Friends Arena.
FOTO: Hippson

Under tävlingarna i Friends Arena rids fälttävlan inomhus för första gången i Sverige. 
Hippson bjuder här på en inblick i vad som krävs för att vinna tävlingen.

Banbyggare Gerd Haiber har träffat tävlingsledaren Jan Jönsson, för att gå igenom säkerheten och tävlingens uppställning.
– Det känns tryggt. Det är ett välbeprövat koncept som de har kört i tretton år. Hindren är anpassade och lämpade för just den här situationen. För det är skillnad mellan inomhus och utomhus, säger Jan Jönsson.

Vissa hinder kan rivas
Tävlingen är en tidshoppning där några hinder är rivningsbara. Ryttarna tävlar framför allt i lag – Sverige möter Tyskland, England och Nya Zeeland. Dessutom finns det en individuell del i tävlingen, där förstapristagaren vinner en traktor.
Publiken kan förvänta sig att se ryttare som satsar allt för att vinna premiärtävlingen, speciellt det svenska laget som gör comeback efter EM-bragden i Malmö.
Förbundskapten Staffan Lidbeck är lagledare för Sverige och har valt ut ett lag med seger i sikte.

Sara Algotsson Ostholt gör comeback i sadeln efter födseln av sin son, och är ingen nybörjare vad gäller inomhusfälttälan. I och med detta, och hennes stora rutin, får hon nästan ses som ankare i laget. Saras hästar är i toppform - hennes man Frank Ostholt har nämligen hållt igång dem under graviditeten.

Frida Andersén har varit borta från tävlandet på hög nivå, i och med att hennes EM-häst Herta blev skadad. Dock har hon inte legat på latsidan, som anställd hos Sara Algotsson Ostholt har hon fortsatt sin utveckling och är nu redo att ge järnet inne på arenan.

Niklas Lidbäck satsar på att ta med den trogne kämpen Mr Pooh, som är revanschsugen efter ett uppehåll. Med Niklas meriter i form av VM- och OS-starter känns detta lätt som en plätt.

Ludwig Svennerstål missade VM och är redo att ta revansch. Vi undrar vad tränaren Mark Todd säger om "Ludde" vinner traktorn inne på arenan?

Tävlingsledare Jan Jönsson summerar det uttagna svenska laget:
– De svenska ryttarna är på hemmaplan och jag tror absolut att de kan ge de andra en rejäl match. Det ska bli väldigt intressant att se hur de står sig i den här konkurrensen. Och skulle något hända har vi ju en väldigt stark reservlista kan man väl säga.


Se den otroligt skicklige Michael Jung rida inomhusfälttävlan i Stuttgart:


Läst 483 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
20

Linda Heed om comebacken i världscupen

Linda Heed var en av de svenska hoppryttare som var på plats under helgens världscuphoppning i Oslo. För henne var det comeback i världscupsammanhang, SVT:s Maria Wallberg träffade Linda och pratade om den senaste tidens arbete för att ta fram hästar, hur hon förbereder dem inför tävling och om GP-hästen Bee Wonderfuls fördelar och nackdelar.

Här kan du läsa vår rapport från klassen.


Ida RöökLäst 10466 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
20

Sportkollen möter: Kajsa Björe


Little Grace och Kajsa under träningen på Tärnö Säteri.

Efter träningen för Henrik von Eckermann, som ju hölls på Tärnö Säteri i förra veckan, tar sig Kajsa Björe tid att sitta ner med Hippson för att prata hästar, framtid och förebilder. Vid 12 års ålder har Kajsa redan planer för framtiden.

Att Kajsa Björe rider med en nästintill medfödd känsla för hästar är det ingen som tvivlar på. Under träningspasset för Henrik von Eckermann på Tärnö Säteri bevisade hon detta upprepade gånger.
– Du skulle behöva få hästen lite mer kvick för skänkeln, men jag förstår att det är svårt, konstaterade Henrik efter träningen.

Vad Henrik pratar om är en finslipning av detaljer för att nå bästa möjliga resultat i banhoppningen, tillsammans med hästen Little Grace. Ekipaget red finalen i Childrens Challenge under Falsterbo Horse Show i somras - och är regerande distriktsmästare.

Distriktsmäterskapet – som reds i Uppsala – blev en riktigt bra dag för Kajsa som med B-ponnyn Moflos Zorro, C-ponnyn Törnrosa och hästen Little Grace kammade hem guld i respektive kategori.
– Det var otroligt roligt, jag hade förberett mig ganska bra inför den tävlingen, berättar en glad Kajsa.

Hon får dagligen hjälp med ridningen av mamma Lotta Björe, men passar även på att åka till Jens Fredricson när tillfälle finns. På sommarlovet och runt julledigheten tar hon sig ner till moster Emma Emanuelsson utanför Göteborg och tränar.


Little Grace joggar av efter träningspasset.

Hur känns det att ha så framgångsrika mostrar?
 
– Jag vill alltid göra mitt bästa, men känner aldrig någon press på att jag måste leverera. Men visst vill jag bli duktig och vara en av de bästa ryttarna i Sverige.

Är det vad du siktar på, att bli hoppryttare på heltid? 
– Jag vill bli veterinär, så att jag kan ha ett bra yrke i grunden, sen satsa som hoppryttare.

Hon har fördelen att åka på både ponny- och storhästtävlingar nästintill varje helg, men har svårt att säga vilken tävling som är roligast.
På storhästtävlingarna är det fler startande hästar i varje klass och hon får ofta uppmärksamhet för sin unga ålder och ridning. Men vid ponnytävlingarna finns ju alla kompisar - det väger upp väldigt mycket, enligt Kajsa.

Som motivation i ridningen tittar Kajsa på världscupens deltävlingar, och samlar gärna inspiration från världens bästa ryttare genom att följa deras träningstips och ritter via Youtube.
– Jag inspireras av många ryttare, man vill plocka lite från alla toppryttare och ta med mig, säger Kajsa.

Inom den närmaste framtiden kommer B-ponnyerna säljas för att lämna plats för mamma Lottas egen uppfödning, D-ponnyn Bright Eyes. Både han och C-ponnyn Törnrosa är efter mammas tidigare tävlingshäst, hingsten Nicklas 916.

Kajsa pratar om mål som Nordiska mästerskapen och Europamästerskap, men har trots sin unga ålder en realistisk inställning till hästar och ridsporten.
– Det händer så mycket på vägen, men jag drömmer om en start i NM, avslutar Kajsa.


Kajsa Björe har många drömmar och mål. 

Text och foto: Annelie Lundkvist


Läst 10663 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »