Sportkollen - Filmstjärna och fotomodell!

Sportkollen

DEC
23

Filmstjärna och fotomodell!

 

Idag är en helt galen dag!

 

Jag har nu jobbat hela för middagen och ska snart kasta mig i en taxi för att kunna köpa lite julklappar!

 

Det är svårt att köpa julklappar till min familj, ingen vill nämligen ha något..

 

Per har inte önskat sig en enda.. Helt värdelöst att komma på saker då! :)

 

Men något ska jag nog kunna hitta!


 

På förmiddagen har jag blivit filmad och känner mig alltid obekväm i såna roller, ni vet blir generad och vill hara krypa ner under golvet..

 

I eftermiddag ska vi fotograferas, Greta, Cajza, Per och jag! Det blir lite roligare :)

 

 


Oj oj, nu måste jag springa!

 

 

Bjuder på en rolig bild där Greta lever farligt...!

 

 

 

Ps. Greta skadades inte efter att denna bild tagits, jag visslade på henne så hon hann undan!


 

/annelie

 
taggar


Läst 47311 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

DEC
17

Charlotte Dujardin slog världsrekord


Charlotte Dujardin och Valegro i London.
Foto: Kit Houghton/Hpower

Uppdatering klockan 23.50:

Minna Telde slutar på 8:e plats i dagens världscup, det ger henne poäng till rankningen, nu har hon totalt 25 poäng. Charlotte Dujardin segrade med Edward Gal på andraplats och tyska Jessica von Bredow-Werndl på trejdeplats.

Resultat
 


Uppdatering klockan 23.26:

De gör det igen! Charlotte och Valegro belönas med 94,300 procent - nytt rekord! Ekipaget satte själv det tidigare rekordet, förra året i London. Då red de ihop 93,975 procent i küren, ett resultat som vi nu kan stryka, och inse att hon höjer ribban ännu ett snäpp. Imponerande!
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.17:
Wow! Den ritten som Charlotte Dujardin och Valegro gjorde i kvällens klass kommer sätta dem högst upp på prispallen - det tvekar vi inte en sekund på! Procenten har, i skrivande stund, inte kommit ännu, men det fanns inget att klaga på. Valegro frustare lite glatt och skakade på huvudet när skrittmomentet kom i programmet - han är så otroligt avslappnad inne på banan.

Edward Gal belöndes med 83,55 procent för sin ritt.
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.06:
Edward Gal och Glock´s Undercover kliver upp i ledning med sin fantastiska ritt - hästen utvecklas ständigt och snart kanske de även hotar Valegro och Charlotte Dujardin på riktigt?
Upp i ledning just nu! Men nästa ekipage är just Charlotte och Valegro.
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 22.56:
Minna Telde
och Santana har precis spridit julstämning inne på arenan i London. Deras program är helt otroligt, vilken show de bjuder på! Santana började lite spänt och missade i en del övergångar, men sen var det något vid kortsidan som gjorde honom än mer spänd.
Han slappnade av ju längre programmet gick, men dessvärre kostade missarna. Ekipaget går preliminär in på tredjeplats med 75,65 procent.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Minna Telde och Santana från prisutdelningen i Stockholm.
Foto: Ida RöökJust nu rids den femte deltävlingen av dressyrens världscup, Reem Acra FEI World Cup, i London. Minna Telde som red in på en sjätteplats under gårdagens kval startar som ryttare nummer tio.

Klassens första startande, hemmaekipaget Nikki Crisp på Pasoa, fick stryka sig – detta påverkar dock inte starttiderna för övriga ryttare.
Gårdagens segrare, Charlotte Dujardin och Valegro, är tuffa konkurrenter men Minna och Santana har sin kür med jultema i rockärmen. Charlotte rider klockan 23.04, svensk tid, medan Minna startar klockan 22.46.

Klassen sänds live i FEI-TV, en betalkanal, och via den ser vi att läktarna är fulla. Kvällens dressyr lockar storpublik!

Livesändning
Startlistor 


Läst 828 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Veckans tävlingar – med julstämning

Hemma i Sverige arrangeras två regionala dressyrtävlingar denna vecka, därefter är det slut på tävlingssäsongen som tar julledigt. På den internationella arenan finns det däremot två helger kvar av tävlande. 

Störst av dem alla är helgens traditionella tävlingar på Olympia-stadion i London, The London International Horse Show. Från tisdag till söndag rids världscupen i hoppning, dressyr och körning. Till detta kommer härliga shownummer och en arena med julstämning till tusen.
Svenska ryttare (plus kusk) på plats är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Minna Telde och Fredrik Persson.
   

Arrangörens hemsida
FEI-TV direktsänder
SVT-play sänder från hoppningen

  
Samtidigt i Frankfurt rids internationell hoppning och dressyr i härlig miljö. Arenan är stor och arrangören skapar fin stämning för publiken med hjälp av musiker som uppträder live. På plats finns Rolf-Göran Bengtsson, Wilma Hellström, Douglas Lindelöw och Patrik Kittel.

Arrangörens hemsida

Till de internationella hoppningarna i Holland åker Petronella Andersson, Anna Hassö, Sanna Olsson, Elina Petersson och Nicolina Savbäck för att avrunda året.

Arrangörens hemsida


Läst 4070 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Nytt världsrekord för Dujardin och Valegro


Valegro sopade banan i Olympia. FOTO: Kit Houghton/Hpower 

  
Charlotte Dujardin och Valegro fick en tidig julklapp under den inledande klassen i Olympia, London.
Ekipaget dansade fram för hemmapubliken – och slog sitt tidigare Grand Prix-rekord!

I helgen rids dressyrens världscup i Olympia, under tisdagen inleddes tävlingen med Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, ett program där Charlotte och Valegro satte rekord redan tidigare i år.
Då, vid tävlingarna i Lyon, red ekipaget ihop 87,12 procent och segrade med fyra procentenheter före Helen Langehanenberg på Damon Hill NRW. 

"Det bara händer"
Under gårdagens fantastiska ritt skrotade Charlotte och Valegro sitt gamla rekord, och tog ett stort kliv förbi konkurrenterna. De belönades nämligen med fantastiska 87,46 procent.
– Vi är inte ute efter att slå rekorden, det bara händer. Allt vi vill är att göra vårt bästa inne på banan, och blir det rekord så är det bara en bonus, säger Charlotte efter klassen.
Hon fortsätter:
– Vilket härligt sätt att avsluta säsongen på! Det är fantastiskt att tävla inför hemmapubliken och "Blueberry" (Valegros smeknamn, reds anm.) blir verkligen lyft av situationen, säger hon. 

Sju procent bättre
På andraplats kom Edward Gal, som inte hade en chans att slåss om segern. Charlotte var nämligen hela sju procentenheter före honom och Glock's Undercover NOP, som slutade på 80,12 procent.
På sjätteplats hittar vi Minna Telde och Santana, vårt svenska ekipage är därmed redo för onsdagens kürdelfinal i världscupen. De belönades med 73,04 procent för sin inledande ritt.

Resultat
  


Så här ser den häftiga arenan i London ut. FOTO: Kit Houghton/Hpower

  
I küren kommer Minna Telde åter att visa upp sitt häftiga julprogram. Här kan ni se ritten från Friends Arena i repris:

Intervju med Charlotte Dujardin, inför tävlingarna i Olympia:


Läst 4566 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »