Rio-kollen - Besviken Lidbeck slutar som förbundskapten

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
09
2016

Besviken Lidbeck slutar som förbundskapten


 
Det är en besviken förbundskapten vi når på telefon efter att fälttävlans-OS är över. En elfte plats för laget och Ludwig Svennerstål som bästa svensk individuellt på 27:e plats var inte vad Staffan Lidbeck hade hoppats på.
– Det är bara att läsa resultatlistan, det är jättedåligt på alla vis, säger han – och bekräftar samtidigt att han lämnar uppdraget som förbundskapten.
  
Text: Annika Grundberg
Arkivfoto:
Tomas Holcbecher
  
Men det är inte ett OS bara i moll, det finns ljuspunkter som Frida Anderséns och Hertas terräng.
– Det är små ljuspunkter här och där. Sara gjorde en helt okej dressyr och hoppning och Ludwigs dressyr var väl okej. Men när den bästa hästen försvinner och den vi hade störst förhoppningar på inte levererar, då blir det inte bättre än så här.
  
Behövs bättre hästar
– Det har varit en bra fälttävlan och det är många bra hästar som har haft problem. Jag menar att vi absolut har ryttare som räcker till, men att vi måste arbeta för ett bättre hästmaterial. Titta på Tyskland som hade problem i terrängen men som sedan går in och rider felfritt i banhoppningen, de har kompletta hästar. Ju bättre grundmaterial man har desto mindre behöver man förlita sig på tur. För att vi skulle ha lyckats var alla tvungna att prestera på topp.
  
Valde rätt häst
Ludwig Svennerstål hade flera hästar kvalade till OS, bland annat rutinerade King Bob, men att välja Aspe var helt rätt menar Lidbeck.
– Jag tror att om han hade valt King Bob, då hade han hamnat där vi är med Herta i dag. Det var rätt att välja Aspe även om det här OS:et kom lite tidigt för hästen.
Apropå Herta så mår hon relativt bra.
– Vi kommer att undersöka henne grundligt i morgon och sedan vet vi mer.
  
Jobbar en månad till
Fälttävlansryttarna flyger från Rio på torsdag och hästarna följer efter senare på natten. Själv jobbar Staffan Lidbeck en tid till, därefter är uppdraget som förbundskapten över.
– Jag jobbar en månad, sedan är min tid som förbundskapten slut, slår han fast.
  
Så gick det för svenskarna: 
27. Ludwig Svennerstål/Aspe (8 fel i banhoppningen)
36. Sara Algotsson Ostholt/Reality (6 fel i banhoppningen)
45. Linda Algotsson/Fairnet (4 fel i banhoppningen)

Resultat lag
Resultat individuellt


Missa inga OS-nyheter!
Appen Hippson HorseNews är helt gratis och finns till både iOS (iPhone och iPad) och till Android (Samsung, LG, Sony etc). I den samlar vi nyheter från en mängd källor inom hela ridsportvärlden. Perfekt så här i OS-tider med andra ord.
Ladda ner från App Store (iOS)
Ladda ner från Google Play (Android)
(Läs mer om appen här)

Läst 19630 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2011

Tysk seger i ”lilla” küren


World Dressage Masters-küren i går var höjdpunkten på dressyrtävlingarna här i Falsterbo. Men under söndagseftermiddagen reds det även en trestjärnig kür. Den här gången fick Patrik Kittel och Toy Story nöja sig med andraplatsen, vann gjorde tyska Sabine Becker Lamarc WRT. Trea blev Per Sandgaard Lomumba Havdal, som fick till en riktigt fin runda.
 

Ulla Håkanson på Richelle 2 var femma i klassen. Man kan inte bli annat än glad över att hon fortfarande, 73 år ung, kan hävda sig på så hög nivå!
 
Hela resultatlistan


Läst 108989 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10
2011

Nu startar Grand Prix





Storfavoriten Roffe stegar upp banan.

Läst 108240 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
10
2011

Anja bäst på tre hästar


En av showklasserna inne på dressyrbanan har varit Agria Rider Challenge, där tre världsryttare har lånat tre svenska tävlingshästar och startat dem en gång var. De hjältehästar som var med i klassen var Pia Fälths Efendi, Kristian von Krusenstiernas Charleston och Tullstorp Dressage Stables Mainau.
Bäst sammanlagda poäng, efter att ha ridit alla tre hästarna, hade Anja Plönzke (andraplacerad var Patrik Kittel). Hennes ritt på Charleston belönades högst av samtliga program.
 

Anja Plönzke på Efendi. Sympatiskt nog red hon med hjälm eftersom hon inte kände hästarna.
 

Patrik Kittel lotsade runt Mainau på ett väldigt harmoniskt sätt.
 

Catherine Haddad-Staller bjöd som alltid på sig själv. Här rider hon Charleston.
 
Motsvarande showinslag inne på hoppbanan var barbackahoppningen, som vanns av danska Tina Lund.


Läst 42233 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.