Miljöträna som polisrytteriet
Miljöträning är ett vanligt inslag i polisrytteriets arbete för att vänja hästarna för olika ljud och föremål. Förutom att hästarna blir tryggare i sin roll bygger det även tillit mellan häst och ryttare.
Miljöträning är ett vanligt inslag i polisrytteriets arbete för att vänja hästarna för olika ljud och föremål. Förutom att hästarna blir tryggare i sin roll bygger det även tillit mellan häst och ryttare.
Ett starkare skydd för barn, unga och hästar är nu verklighet. Under helgens Riksidrottsmöte klubbades nya regler igenom – som bland annat gör det möjligt att bestraffa överträdelser även utanför tävling, samtidigt som preskriptionstider förlängs.
När Josefin Ström byggde ett tävlingsstall på ridsportanläggningen i Kolbäck ville hon förena funktion med form. Med hjälp av Myrby Stallinredning blev visionen verklighet, ett genomtänkt stall där både hästar och människor trivs.
För snart en månad sedan inledde Signe N. Morstøl och Signe Elise Johansen Thyholt sin ridtur från Lindesnes fyr i söder. Målet är att korsa hela landet – för att i september nå Nordkap i norr.
Catch Me Not S har gjort sin sista tävling med Peder Fredricson i sadeln. Efter en framgångsrik karriär lämnar den nu 19-åriga hästen de högsta banorna – och flyttar hem till sin ägare Ebba Berglöf.
Övergången från ett helt vinterhalvår med grovfoder till att släppas ut på ett bete fullt av näringsrikt och grönt gräs är stor. De flesta hästar klarar detta bra – men vissa kan vara känsliga för den stora förändringen. Veterinär Idun Rosenfeld ger råd.
Tillskott av fett i hästens diet ger mycket energi i en form som kan vara skonsam för hästar som till exempel är känsliga för socker. Man har bland annat kunnat se att vissa hästar blir mindre reaktiva om de får större del av sin energi från fett jämfört med från socker eller stärkelse. Det är ingen ny kunskap, men när det kommer till vilket fett som ska användas och vilka effekter olika fettkällor kan, ha finns det flera obekräftade teorier – och det kan vara svårt att navigera i djungeln av kosttillskott.
Hästtransporten Gold One Orgins från Cheval Liberté erbjuder maximal funktion i ett litet format. Spana in den här.
När Aleksandra var ute och red blev hennes ponny skrämd av en bil och gick omkull. Nu är hon gipsad och familjen söker föraren som lämnade platsen.
Förbättra konditionen med studsserier på volt och träna övergångar med hjälp av bommar. Sara Algotsson Ostholt tipsar om några av sina favoritövningar inför tävlingssäsongen och berättar om hur hon ser på fälttävlans utveckling genom åren.
Ett bra grovfoder är grunden för en frisk och välmående häst. Det ger energi, stödjer matsmältningen och påverkar både fysisk och psykisk hälsa. Men hur bra fodret är varierar från bal till bal. I denna artikel får du veta vad som kännetecknar god kvalitet, vikten av en grovfoderanalys - och varför grovfodret spelar en avgörande roll i hästens vardag.
Debatten om ridsportens framtid är viktig, men tonläget riskerar att skymma det gemensamma. Hippsons chefredaktör skriver om att hitta tillbaka till det som faktiskt betyder mest och som är anledningen till att vi alla älskar ridsporten, nämligen kärleken till hästen.
Vad letar egentligen en köpare efter i en hästannons? Hoppryttaren Ingemar Hammarström delar i den här videon med sig av sina bästa tips för att öka chansen att hitta rätt hem till din häst.
Bilder och filmer kan vara avgörande för att få dina begagnade hästprylar sålda. Här får du konkreta tips för hur du skapar bra bild- och videomaterial till din annons.
Övningen ”klockan” består vanligtvis av fyra kavalettiblock eller bommar på en volt med 14,5 meter mellan. I b-tränaren Pia Levins variant har hon, på den öppna delen av volten, tagit bort en bom vilket ger ryttaren mer tid på sig att rätta till galoppen.
Fång är en smärtsam sjukdom som drabbar hästens hovar. Orsakerna till att hästen drabbas är många och ibland är det flera riskfaktorer som tillsammans utlöser sjukdomen. Veterinär Agnes Hammarlund berättar mer.
Föl är underbara och fantastiska men också väldigt ömtåliga. För att ge det nyfödda fölet en så bra början på livet som möjligt finns det flera avvikelser att hålla utkik över. Veterinären Ellen Winqvist ger här råd och tips om allt från benställning till den viktiga råmjölken.
Idag 17:00
Miljöträning är ett vanligt inslag i polisrytteriets arbete för att vänja hästarna för olika ljud och föremål. Förutom att hästarna blir tryggare i sin roll bygger det även tillit mellan häst och ryttare.