Backstage-bloggen - Hip Hop 1045 tillbaka i Scandinavium

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


MAR
01

Hip Hop 1045 tillbaka i Scandinavium


Full fart mot mål och ännu en placering för Hip Hop 1045 och Nicole.
FOTO: Anki Yngve

Hingsten Hip Hop 1045, som tidigare tävlats framgångsrikt av Maria Gretzer och Erika Lickhammer, är tillbaka i Scandinavium - nu med sin ryttare Nicole Persson.

 
För oss på läktaren i Scandinavium är 26-åriga Nicole Persson en ny bekantskap, men hingsten är en trotjänare för den svenska flaggan - både i avel och på tävlingsbanorna. Han står uppstallad på anläggningen i västra Tyskland där Nicole bor och jobbar sedan sex år tillbaka. Det är hos Johannes Ehning, bror till världsryttaren Marcus Ehning.

– Det är andra vintern jag rider Hip Hop och det går riktigt bra, säger Nicole.

  
Hingsten är fortfarande populär inom aveln och står hemma hos Nicoles farfar Hans-Göran i skånska Möllerup under avelssäsongen, som sträcker sig mellan april och augusti. När han kommer till Nicole igen sätts han igång och rids med de andra tävlingshästarna på anläggningen i Borken.

  
I stallet står förutom Hip Hip totalt 32 hästar som rids och sköts om varje dag, fördelat på fyra ryttare. Nicole rider mellan nio och tolv hästar varje dag, men tar gärna hand om dem själv före och efter ridpasset.

– Jag tycker om att ta hand om hästen själv, det är då man skapar en gemenskap och lär känna individen, säger hon.

På plats i Göteborg har hon visat framfötterna, bland annat med Hip Hop som varit placerad i båda sina inledande 1,40-starter - vilket har gett en prissumma på totalt 33.000 kronor.
  


Quante på framhoppningen, kolla tekniken! 

 
Hon har även med sig stoet Quante som går de högre klasserna, bland annat fredagens kval till världscupen. Denna häst har Nicole ridit i ett år och hon fortsätter att utvecklas med stoet för varje tävling som går.

För tre år sedan var det Angelica Augustsson som slog igenom i Göteborg, är det Nicole Perssons tur i år?

 
Även om hon har ridit otroligt många tävlingar utomlands under sina sex år hos bröderna Ehning så är det ändå nu hon presenterat sig för oss - och hamnat i hetluften inför morgondagens världscup. 
 
Nicole och Hip Hop tog hem ännu en placering under lördagen, se länk!

Text och foto:
Annelie Lundkvist


Läst 9476 ggr


Fler inlägg

SEP
18

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 61982 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58317 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58735 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarBackstages senaste