Gästbloggen
OKT
20
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
Lina Andersson är dressyrryttare och tävlar upp till Intermediere IB med sin egen uppfödning, nioåriga Sargon, som nu förbereds för Grand Prix. Målet är Lövsta Future Challange nästa år. Lina bor i skånska Vellinge och har åtta hästar i träning, hon har jobbat som beridare hos Adelinde Cornelissen i Holland. Vi får följa med henne under en veckas träningsläger hos tyska dressyrprofilen Jonny Hilberath.

Hej allihopa!

Jag heter alltså Lina Andersson och jag fyllde 23 år förra veckan. Jag är uppväxt i Sundborn utanför Falun och har i princip växt upp på hästryggen och i pappas traktor. Jag bor nu i Vellinge och jobbar på heltid med hästar. Jag rider ett antal hästar på Dalhem Farm bland annat den godkända Hingsten Dalhems Diomedes. Sedan har jag två hästar hos familjen Dorselius i Svedala. Dessförinnan jobbade jag som beridare hos Adelinde Cornelissen i Holland!

Under sommaren har jag haft förmånen att träna för Jonny Hilberath i Sverige. Det har varit mig och hästarna till stor hjälp. Därför valde jag att åka till honom i Tyskland för att få träning under en vecka!

I går eftermiddag kom jag och mamma fram till Scheessel och Jonny Hilberath. Resan gick bra förutom spöregn och köer genom Hamburg! Väl framme blev vi mycket väl omhändertagna av Anna, som också kommer från Sverige.

Anna hörde lång väg att vi var på ingång, då vi hade en lite väl pigg häst i transporten. Hon kom springandes ut till vägen och dirigerade in oss på gården! Det gillar vi, snabba svenskar!

 

 

Sedan var det dags för promenad med hästarna och urpackning av alla grejor. Stallarna är stora med härliga boxar och hästarna var glada att äntligen vara framme! Samtidigt som vi kom, så kom två tjejer från Tyskland och en tjej från Polen som också ska vara här och träna under denna vecka. Det är en riktig träningscamp här, flaggor från alla världens länder hänger utanför varje box.

 

Så ska jag också presentera hästarna som är med mig under veckan.

 

Sargon 9 år e, Saigon-Nooitgdacht

Vi har fött upp honom själva och jag har ridit honom från start. Vi tävlar Intermediere IB och vi var senast i Lördags placerade 3a i Falkenberg. Väldigt roligt! Han är en häst med massor av arbetsvilja och energi, vi behöver nu hjälp med att stärka de svåra rörelserna och ta till vara på hans energi på rätt sätt utan att han blir överladdad.

 

Santorini 8 år e, Sandakan-Briar

Ägare: Annika Langeen.

Jag har ridit Santorini i ca 2 månader och hon är ett känsligt sto med extremt mycket power! Hon har väldigt lätt för allt det svåra, men det kan vara svårt att få henne att bara skritta lugnt. Helst vill hon göra allt på samma gång;)! Vi har tävlat 3 gånger i MSV och satt våra kval. Vi behöver nu hjälp med att få mer kvalité i rörelserna för St:George och Intermediere!

 

I morse hade vi långfrukost på ett mysigt bageri. Nu är vi i stallet och har varit ute och gått med hästarna och pysslat om dem!

 

På väg till frukosten i morse.

Sargon och jag & Santorini med ägare Annika!

Sargon njuter och gäspar när mamma borstar!

 

Jonny har varit bortrest över helgen och kommer tillbaka till stallet nu i eftermiddag. Vi fick precis veta att flygbolaget aviserar strejk. Vi håller tummarna för att han kommer hem så vi kan träna ikväll!! :)

Nu laddar jag med glass innan kvällens träning! ;)

 

Vi hörs igen efter första träningspasset! :)

 

Lina


Läst 9264 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
20
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från världscupens deltävling i Odense, Danmark. Hon har med sig VM-hästen Darcia VH, som debuterar i ett så stort sammanhang inomhus.

Hej,

Nu är klockan efter midnatt och vi är på väg hem från Odense. Det har varit en väldigt rolig och lärorik helg. Det var jättekul att tävla på Darcia igen. Vi har gjort två helt olika starter.
I den första starten var hon väldigt avslappnad. Det här var ju hennes första start på en stor inomhusarena förutom när hon gick i Globen som 6-åring. Jag visste inte riktigt hur hon skulle reagera, Odense är en ganska rörig tävling.Foto:Ulrica Nordenvik

Veterinärbesiktningen var en kapitel för sig, först blev den 45 minuter försenad. Darcia stod lugn som en filbunke i stallet, det var ju sent på kvällen, men när hon kom in i ridhallen där det skulle besiktigas blev det full fart på henne. Det blev inte bättre när Bjarke Laustsens häst kom lös efter att ha givit honom en blixtsnabb, stenhård spark i sidan. Det smällde så att det hördes över hela Odense tror jag.
Efter det var de flesta hästarna ganska uppjagade och det var inte manga som sprang lugnt och kontrollerat, däribland Darcia. Men när jag skulle rida henne på banan precis efter var hon lugn och cool igen. Återigen överraskar hon mig och tar den här arenan utan att bry sig det minsta.

Flera av U25-hästarna var väldigt spända framförallt för ena kortidan och för ett draperi som de hade vid ingången från uppvärmningen. Men Darcia brydde sig inte. Dessvärre hade jag lite svaga övergångar mellan piaff och passage och ännu mer synd var det på missen i bytena i varje. De kändes så bra, men jag tror att jag störde henne lite genom att titta ner och då missade hon. Annars är jag väldigt nöjd med formen. Hon höll sig mycket bättre uppe i form än vad hon har gjort tidigare. Vi blev 9:a på 70,6%.Det var så varmt på framridningen och arenan så vi var tvungna att torka av tyglar och handskar innan vi skulle in. 

Det var 15 ekipage som gick vidare till World Cup küren, så idag blev det kür. Idag var det betydligt mer energi i ritten, mycket bättre piaffer men en övergång som blev lite hoppig, sedan blev det några missar på grund av ovanan att rida küren, jag har inte tävlat den sedan SM då det har blivit GP och GP Special på alla tävlingar och SM är enda gången jag har tävlat küren. Men jag var så himla nöjd med känslan, energisk men ändå avslappnad när det kommer till till exempel ökad skritt. Vi blev 9:a i küren också på 71,67%, bara 0,03% från 8:e-placerade Patric van der Meer. Det var faktiskt ganska härlig känsla att rida fram samtidigt som Edward Gal, Hans-Peter Minderhoud, Isabelle Werth med flera.

Jag är fortfarande förlåtande och ödmjuk inför att hon bara är 10 år, men nu börjar jag höja kraven lite. Jag tror att det kan börja med att det blir lite missar och att man inte är helt nöjd, men det är nog nödvändigt för utvecklingen.

Lastbilen har gjort sin premiärresa och med all ära! Ett litet missöde, när vi hade lastat av Darcia och alla grejer var urplockade skulle vi flytta på lastbilen, då ser jag en stor skruv som har gått in i ena framdäcket. Vi fick genast uppsöka en däckverkstad som fick montera bort däcket och laga det. Det hade gått 10 minuter över deras normala arbetstid på fredag eftermiddag så det blev ett rejält tillägg för obekväm arbetstid. Klockan var 16:10, så nu kan jag meddela alla mina elever om att om klockan är tio minuter över fyra en fredagseftermiddag då kostar lektionen 900 kronor mer... Eller?

Ja, det känns i alla fall bättre att ha lagt lite pengar på det än att riskera att åka av vägen på grund av punktering, eller stå längst vägkanten söndag natt och ropa på hjälp. Det var tur att jag såg det, att hjulet stod så att skruven var uppåt.

Vi har både fikat och ätit mat i lastbilen denna helg.

 

Vi har i alla fall haft jättemysigt i lastbilen. Hotellrum ingick för mig, men jag har spenderat mycket tid i lastbilen ändå. Idag köpte jag två nya soffkuddar till den också.

Vi har ungefär en timme kvar till vår övernattning hos Sissi Lilja som jag tränade för i flera år när jag var liten och faktiskt när jag var Young Rider också och bodde i Linköping i tre år.


Hans-Peter och Edwards lastbil flyter inte lika bra som deras kürer... 

Sedan väntar en fullspäckad vecka hemma. Kanske ses vi här på Hippson snart igen, men jag tackar för mig för denna gången. Ni kan följa mig på instagram som jeannahogberg eller på facebook

Här är ett litet hopklipp från träningen i fredags kväll, GP'n I lördags och küren i söndags
Det var riktigt tight i stallgångarna på tävlingsplatsen!
 


Min lunch:Darcias lunch:
 


Läst 10226 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
16
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från världscupens deltävling i Odense, Danmark. Hon har med sig VM-hästen Darcia VH, som debuterar i ett så stort sammanhang inomhus.Yogakatten, som flyttade med oss hem från Västra Hoby efter Breeders, har börjat ägna sig åt farligare saker än yoga. Tack och lov är Darcia jättesnäll mot katter, men vi får nog lära den att hålla sig undan för hovarna.
  
Här är lådan som den bor i, katten trivs väldigt bra i vår varma sadelkammare. Mössen verkar den inte bry sig så mycket om. Julia har stött på mus två gånger senaste veckan så de verkar inte skrämmas bort av katten.
   Yoga blev jätteförkyld efter resan till Segersta, det har bubblat snor ur näsan när den har andats, och flugit snorloskor när den har nyst. Men den har ätit, kurrat, gosat och sett välmående ut förutom det. Nu verkar den ha kurerat sig i alla fall.

Mvh Jeanna


Läst 12489 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
16
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från världscupens deltävling i Odense, Danmark. Hon har med sig VM-hästen Darcia VH, som debuterar i ett så stort sammanhang inomhus.

Hej allihop!
  
Återigen gästbloggar jag på Hippson, nu är vi på väg till Odense i Danmark på en World Cup. Det är premiärresa för nya lastbilen.

Men på färden är jag, Darcia, Darcias supergroom Julia och chaufför Daniel (bloggare på Hippson) som kör eftersom jag inte har tagit mitt körkort än. Men det är på gång, jag vågar knappt skriva det om jag skulle misslyckas, men vad spelar det för roll?  Ni får skratta åt mig om jag inte klarar det! Jag ska köra upp nästa torsdag.

I kväll stannar vi på Västra Hoby och sedan åker vi vidare till Danmark i morgon bitti.

Missa inte bildspelet högst upp på sidan!

Mvh Jeanna


Läst 13156 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
Anna Hassö är en av Sveriges främsta – och flitigaste – fälttävlansryttare. I en statusuppdatering på Facebook söker hon någon som vill jobba hos henne. Här återpublicerar vi "annonsen" som är skriven med en stor portion humor.


"Ledigt jobb: Personlig assistent
(måste koka kaffe hela tiden, komma ihåg nio olika tider och platser som det ska varas på i tid varje dag, och givetvis köra dit då vederbörande sitter i telefon cirka 10 timmar/dag, och inte bör köra, alternativt har glömt laddaren till telefonen eller bluetoothluren). Du ska även fungera som sekreterare; skriva ut kontrakt, (scanna, skriva på med falsk namnteckning eftersom undertecknad aldrig är på kontoret) maila och POSTA dessa.

Inga yngre sökande tack, ni vet väl inte hur ett frimärke ser ut? Du ska boka tider för provridningar och lektioner. Max 9 olika platser/dag. Planera inte in tid för resor, då går det inte med 9 ställen. Inte heller för lunch eller fika, då spricker det redan efter 3 platser. Flygresor är okej, då kan man räkna in dessa i sömntimmarna, även tåg om de sker utan byten. Du ska skriva fakturor till alla som vägrar betala svart. Du ska även vara hästpassare, ganska enkel del av jobbet då alla hästar släpps ut vind för våg, så att man slipper rida dem så mycket, de motionerar sig själva i hagen. Om de mot förmodan måste tränas ingår även borstning av leriga hästar (eftersom de springer runt så mycket i hagen blir det mycket lerigt) lyftande av extremt tunga stöd och bommar som någon släpat hit, fast detta sker endast en gång per månad då de är för tunga, och jag vill inte ha hit yrkesinspektionen. Då kanske de kommer på att jag måste ha hjälm när jag lyfter de tunga infångarna, och då förstörs frissan. Funkar inte. Det är givetvis sekreterarens jobb att hålla alla inspektörer borta! När undertecknad åker på affärsresor (oftast till Irland, där puben är öppen dygnet runt och ej är anträffbar då hon alltid glömmer laddaren på puben) ingår även passning av dreglande, randig hund som jagar hästarna i hagen lite extra, så de är vältrimmade när hon dyker upp igen, och måste hämtas på Hyllie, dit hittills INGEN hittat med eller utan GPS. Då får sekreteraren ringa och ge muntlig vägbeskrivning till förvirrade elever som fått rycka ut, då dessa resor oftast sker på OB-tid. Dessa samtal sker helt utanför arbetsbeskrivningen, och endast från privat telefon utan debitering.

På din fritid ingår även alla anmälningar av ponnyer och hästar i tre grenar i TDB då de öppnar 18.00 och man måste vara anmäld till ALLA tävlingar i ALLA grenar, observera att det inte går att anmäla samma häst till mer än en tävling med samma ryttare, så här krävs en del kreativitet! Man "lånar" en häst, den kan vara död eller halt eller såld till Norge, de brukar inte märka nåt. Om det råkar vara Riders Trophy krävs TRE datorer, så man hinner före alla andra, och man har cirka 15 sekunder på sig!
Sedan logistik för körning till dessa tävlingar planeras tidigast fredag kl 20.00, då det ofta sker ryttar- och hästbyten då. Alla dessa dubbelkollas med mamma Berg. Om du inte vet vem hon är så sök ett annat jobb! Kan tillkomma vissa veterinär- och hovslagarbokningar, men om man planerat väl så hinner alla bli sålda innan de behöver veterinär eller hovslagare, så det är litet upp till en själv hur mycket extra jobb som ingår där.
Ansökningar endast på pm, och alla som frågar om lön tas bort från vänlistan. Vi är väl VÄNNER? Man hjälper väl sina vänner som börjar bli senila?"


Läst 38753 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från Avelschampionatet 2014 på Flyinge, där hon är på plats med fem hästar.


Vinnarekipage i Flyinge - jag och Dan Brown. Foto: Fanny Callerud


Vilken dag det blev, Fiorucci gick sin bästa runda någonsin och kom 4:a i Breeders för 5-åringa hästar på 77,8 procent. Och Dan Brown, "Danni", vann öppna championatat för 6-åriga hästar på 84 procent. Danni var det riktig superkänsla på och jag kunde sitta och le under programmets gång.

Mamma tyckte att jag hade satsat väldigt mycket i de ökade traverna, men det var faktiskt Danni som satsade fullt ut i dem. Galopprogrammet har aldrig känts så bra och bytena var supersäkra. Bytena har vi haft lite problem med i veckan, innan i måndags hade jag ju inte ridit Danni på två veckor och just byten är så individuellt så de har inte känts riktigt tajmade. Sedan har Danni varit ganska spänd över huvud taget.

I går jobbade jag igenom bytena lite mer och gjorde några serier, jag tänkte att han kunde få lite mer att tänka på än bara ett byte och i dag var bytena jättelugna och säkra och galoppen var mjuk och rund, han fick 9:a på galoppen! Spänningen var olidlig då det var tre ryttare kvar efter mig. Men ingen av dem gick om.

Historien om Dan Brown
Danni är verkligen en häst som står mig varmt om hjärtat. Jag och Anna var nere på auktion i Verden för att köpa en 4-åring. Danni som i och för sig bara var 3 år var en av våra favoriter och han var även väldigt trevlig att rida, både jag och Anna provred.

Vi provred några andra hästar också, men när vi gick runt och tittade på hästarna i stallet så låg Danni ner i boxen och tittade upp på oss med sina pigga sammetslenaögon. Då bestämde vi oss för att vi skulle ha honom. Han är också en helt underbar häst. Men vad de flesta inte vet och som jag inte ens har berättat för min mamma är att det var en halvvild häst där på auktionen som vi tyckte såg ganska fin ut, auktionspersonalen berättade för oss att den hade kommit till auktionen som hopphäst, men auktionsryttaren hade åkte av den och de hade bestämt att den skulle gå som dressyrhäst i stället.

"Ni kan få prova den, men det är en kille som vill prova den också så vi kan ju se hur det går för honom innan" sa de. Den såg väldigt, väldigt het och spänd ut, men inte farlig. Vi bestämde att jag skulle prova den. Den var het, het, het, men började faktiskt slappna av efter ett tag, det gick att lätta lite på handen, auktionsryttaren och killen innan mig hade hållit så hårt i den. Men när jag galopperade och jag kände att jag kunde lätta på handen tappade den fullständigt balansen, snubblade och vi föll handlöst i backen. Jag kommer ihåg att jag tänkte "men den snubblade ju bara", den måste hitta balansen igen och sedan blev det svart.

Jag vaknade upp och undrade hur det hade gått med mitt knä som har varit skadat tidigare och som jag så klart föll på, men jag visste inte var jag var och varför jag var där. Anna som hade rusat fram medan jag var medvetslös i någon minut sa förtvivlat: "Vi är ju i Verden, du flög ju ner till Skåne och jag hämtade upp dig på Sturup", "Va?" sa jag. Varför vi kom in på min bil vet jag inte, jag måste ha frågat för Anna sa att den står på Arlanda. "Du ska ju rida unghäst-VM här om två veckor". "Va?" sa jag. Långsamt började minnet sedan komma tillbaka och jag förstod var jag var.

Men jag fick åka ambulans till sjukhuset för att undersökas ordentligt. Knäet gjorde fortfarande ont, men tack och lov sa läkaren att det inte verkade vara någon fara. Jag hade fått en ordentlig hjärnskakning.
Morgonen efter var det nästan helt omöjligt att ta sig upp ur sängen, jag var så fruktansvärt trött. Men trots detta och att Danni hade nummer 13 köpte Anna honom. På samma resa tappade jag min mobil så att hela skärmen sprack. Men Danni har sannerligen inte fört med sig otur. Han är en häst som är rolig att rida varje dag!
Han har alltid haft väldigt lätt för sig och gått som om han var ett år äldre än vad han är, som ett barn man skulle vilja sätta i skolan ett år tidigare. Men på större arenor har han blivit lite för spänd. Jag har upplevt att han trivs bäst hemma i ridhuset med mig. Men nu har han mognat även på det planet och han var så otroligt mycket med mig i dag, jag kände så mycket glädje i honom.

Vilken dag det blev för Anna Bråkenhielm, hennes delägda 5-åring Scara Boena vann öppna championatet för 5-åringar med andra delen av delägarskapet, Cecilia Kristoffersen, och Danni vann för 6-åringar.

För att avsluta den här härliga veckan på bästa sätt åker vi nu hemåt i min nya lastbil från Mårtenssons. Vi är otroligt tacksamma för den stora gästvänlighet som familjen Hansson/Nordenvik har visat oss! Vi har till och med fått med oss Yogakatten hem! Haha!!!

Missa inte bildspelet högst upp.


Glada hälsningar från Jeanna


Läst 36404 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från Avelschampionatet 2014 på Flyinge, där hon är på plats med fem hästar.Nu börjar Flyingeveckan närma sig sitt slut och vi är jättetrötta, tröttast är nog Viktor, men han gör och har gjort ett fantastiskt jobb!!! Det är ganska mycket att ha fyra hästar på tävling och det på den första stora tävlingen han följer med på.

Vi har haft en fantastisk vecka och alla hästar har kommit till final! Fiorucci tog sig med från andra omgången igår och går final imorgon. Caramelle kom 4:a i 7-årsfinalen. Springbank det lilla energiknippet var fortfarande ganska skärrad över publiken och kom inte riktigt till sin rätt. Han började väldigt avslappnat när jag kom in, men när det blev lite rörelse i publiken så blev han genast spänd igen. Han behöver få komma ut och vänja sig vid det här på mindre tävlingar, jag tror att detta har blivit lite chockartat för honom. Patrik sa i alla fall många väldigt fina ord om honom även om det var omöjligt att göra en riktig bedömning under omständigheterna.

I morgon är sista dagen på Flyinge och Fiorucci och Danni går final. Ikväll har vi ätit en fantastisk middag som min pappa lagade till hos Tobias och hans familj. I dag kom även Birgitta från sin semester på Elba. Det är ju Birgittas hus vi har fått låna hela veckan och det har verkligen varit toppen. Vi stortrivs i Västra Hoby! Jag har av misstag skrivit att Birgitta var min hemslöjdslärare, jag vet inte vad jag tänkte på, hemkunskapslärare skulle det förstås vara.

När vi åker hem i morgon kommer vi förmodligen att göra det i min nya lastbil. Äntligen, äntligen, äntligen ska jag ha en stor lastbil. Körkortet är inte riktigt klart än, så Daniel kommer att köra oss hem.

Sena lördagskvällshälsningar,
Jeanna  


Läst 33529 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
03
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från Avelschampionatet 2014 på Flyinge, där hon är på plats med fem hästar.

Hej igen!

Flyinge är sig likt, i söndags kändes det osannolikt att vi skulle få en solig och varm Flyingevecka även i år. Nu har det bjudits på lite regn och rusk, idag har det förvisso varit ganska varmt, men solen har inte letat sig fram.

Vad som också är sig likt med Flyinge är att av de hästar man har med är det inte alltid de hästar man tror ska gå bäst som gör det. Men det är någon annan som överraskar och går lite extra bra.
För fyra år sedan hade jag med mig Darcia, Carea, Wellington och Bissen. Carea hade kommit 2:a i Breeders och 3:a i öppna championatet året innan och hon hade gått väldigt bra under året, men på Flyinge var det något som inte riktigt stämde. Darcia hade gått en bra start på hemmaplan men var på tok för het i Falsterbo. I kvalet på Flyinge skrällde hon med en 3:e-plats och ledde Breeders. I finalen var hon dock lite för het igen. 

Idag har jag ridit Springbank VH i fyraårskvalet och han kom visserligen till final, men jag var lite besviken på att det inte blev högre poäng. Han var väldigt laddad och spänd, men däremellan ger han en fantastisk ridkänsla! Han är ju bara fyra år och jag är så glad att det är en häst med lite nerv och laddning i, jag älskar ju det! Jag tror verkligen på Springbank! Jag hoppas att jag kan fortsätta med den här fina individen! Han är dessutom en helt underbar häst i stallet.

Caramelle kändes superfin på framridningen, när hon kom in på banan och vi var på väg runt den fick hon syn på domarbordet på långsidan, där brukar det ju aldrig stå något domarbord. Hon blev jätterädd och hoppade in i en blomma som trillade in på banan.
Sedan råkade hon stöta till staketet, först föll det en bräda, sedan blev det dominoeffekt så att hela långsidan föll ner. Men sedan gick hon en superrunda, lite rädd var hon vid domarbordet, men man rider bara förbi där en gång.
Jag blir så stolt över henne, för hon har varit en ganska tittig och rädd häst, men hon har verkligen mognat! Det fanns mycket att titta på även på kortsidan om man hade velat, pumpor och annan jättefin utsmyckning, men hon kändes väldigt avslappnad. Vi fick 69,2 procent och hamnade på en 3:e-plats. Imorgon blir det final! 

Här kommer några fler bilder på yogakatten – om ni har några katter hemma som behöver inspiration:


Läst 35368 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
02
2014
OM DENNA GÄSTBLOGG
VM-ryttaren Jeanna Högberg bloggar från Avelschampionatet 2014 på Flyinge, där hon är på plats med fem hästar.


Skärmdump från Dannis program, se hela klippet nedan. 

Hallå!
 
Nu är vi hemma efter en mycket lång dag, klockan är halv ett på natten och vi har precis stigit in genom dörren. Från 23:00-23:30 hade Springbank tid att gå på banan. Det var helt öde på Flyinge, men faktiskt två till som red där inne.
  
Det har varit en mycket lyckad dag. Fiorucci gick jätte, jättebra men nådde inte fram till final, han får göra ett nytt försök imorgon.
  
Danni gjorde en väldigt bra runda och jag är så glad för att vi har hunnit hitta tillbaka till varandra. Galoppen var dock ganska spänd och kan förbättras avsevärt. Men känslan på banan är verkligen att han vill, vill, vill! Vi blev 3:a och ser verkligen fram emot finalen på söndag.
  
Här är film från ritten på Danni:

Caramelle har laddat hemma idag och känns väldigt fin, och Cilantro var också väldigt bra på träningen. De tävlar imorgon eftermiddag och Springbank går runt lunch.
  
För oss Västra Hoby-bor (för mig temporärt) var det en väldigt bra dag. Pernilla André Hokfelt blev 2:a och 5:a i sexårsklassen och jag 3:a, Pernilla kvalade dessutom femåringen Rakeback VH (både född och bosatt i V Hoby) till final.
  
Nu läggdags!!!
/Jeanna Högberg 
 

Danni.
 

Katt som gör yoga. 
 

Och så en annan variant...
 

Hobyborna på topp!


Läst 15362 ggr Kommentarer KommenteraGästbloggen

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen

stäng

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Till bloggen


Populära taggar


Mest lästa


Arkiv