Redaktionen
JUL
20

Fullträff RoyneDet blev ett lyckligt avslut på Falsterboveckan, Royne Zetterman på Isaac tog hem segern med sju tiondelar mot Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla. Thomas Velin blev trea och Peder Fredricson red en lugn andra runda som ändå räckte till fjärdeplatsen och titeln som meetingbästa ryttare. För Royne blev detta fjärde GP-segern i karriären.
- Det här var absolut den mest känslosamma segern i karriären, här finns så mycket minnen, jag har varit med här sedan 1974, säger Royne Zetterman. 
De svenska ryttarna instämde med Maria Gretzer, när de tyckte det var skönt att få revansch från fredagens nationshoppning. 
Arrangörsmässigt var man väldigt nöjda, då tävlingarna slagit publikrekord och tagit in 59032 åskådare, ej VIP och barn inräknat.

Nu är det dags att packa ihop och åka hem. Hoppas ni läsare har fått lika mycket inspiration som vi har fått.  
/Cecilia

För att se bildspel från GP:n klicka här (12 bilder)

Läst 30452 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
20

Minna vann dressyrderbyt - trots skador

En strålande Minna Telde vann idag Grand Prix Special och blev igår tvåa i Grand Prix, vilket tillsammans gav seger i Agria Svenskt Dressyrderby på hästen Don Charly. Detta trots att Minna för en och en halv vecka sedan fick en spricka i bäckenet. På marken hoppar hon omkring med kryckor, men till häst så rider Minna lika fantastiskt som utan skador.
- När jag rider fram går jag in i fokus, då tänker jag inte på det, inne på banan känner jag ingenting, då är jag helt fokuserad på vad jag gör, säger Minna.
Även hennes häst Don Charly har varit skadad tidigare, men detta har utretts och de har opererat honom för karpaltunnelsyndrom. Därför var det här bara hans fjärde GP-start.
- Just nu övar jag på att han ska hålla på alla fyra ben, säger Minna, som kommer att veterinärkolla benen igen efter denna tävling.
- Jag sitter på en världshäst, nu gäller det bara att matcha honom så att han håller, säger hon.

Svenskt Dressyrderby (GP och GPS): 1) Minna Telde, Sverige, Don Charly 68,827 2) Jim Rasmussen, Danmark, Broholms Highlight 67,611 3) Maria Eriksson, Sverige, Galliano 6,277 4) Thamar Zweistra, Holland, Hexagons Ortello 67,013 5) Juliette Ramel, Sverige, Ten Points 65,2397-åringarnas hoppfinal
tog Niklas Arvidsson hem igen, för tredje året i rad. I år med Cyklon 1083, som han red hela sju sekunder snabbare än Svante Johansson och Brooklyn Van´t Rozenhof.
- Jag har aldrig ridit snabbt på honom innan, men han är otroligt fin. Utomhus i år har han bara rivit ett hinder och inomhus två, säger Niklas Arvidsson.
Cardento-sonen Cyklon 1083 är godkänd hingst, men har inte varit aktiv i aveln förrän i år.
- Jag köpte in mig på honom redan när han var föl och såg honom inte förrän han var tre och ett halvt. Nu har jag köpt in mig på en av hans avkommor, men den har jag sett redan som föl, säger Niklas.
/Cecilia

Falsterbo 7-årschampionat i hoppning: 1) Niklas Arvidsson, Sverige, Cyklon 0+0 44,49 2) Svante Johansson, Sverige, Brooklyn vaný Rozenhof 0+0 51,48 3) Daniel Zetterman, Sverige, Glry Days 0+0 52,90


Läst 31558 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
20

Fotbollskillar på hoppbanan

Lördagskvällen avslutades med fotbollsmatch mellan lagen FC Falsterbo International och Team Sweden, som bestod av en blandning ryttargrabbar, fotbollspelare och övriga - såsom Henrik Johnsson. Det har nog aldrig synts så mycket tjejer inne på banan. Om det berodde på att det var svettiga killar på plan eller om det var fotbollsintresserade hästtjejer vet vi inte...

För att se bilderna från fotbollsmatchen, klicka här (16 bilder)
/Cecilia


Läst 29341 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
19

20-årig amerikanska skrällde i derbyt


Emma Emanuelsson & Cactus L blev trea.

I hällande ösregn var det många som inte tog sig igenom derby-banan. Endast två felfria rundor genomfördes, vilket ändå bäddade för att publiken fick se en omhoppning. Där slog 20-åriga amerikanskan Hillary Dobbs på Corlett till och vann mot Linnea Ericsson på Pero Z Hillock. Tredjeplatsen gick till vår bästa svenska, Emma Emanuelsson på Cactus L. Fyra blev Peder Fredricson & H&M Lavito, femma Erika Lickhammer och Sveland QL, sexa Eric Van Der Vleuten och VDL Group Saffier, med fyra fel vardera. 
Hillary Dobbs är ingen dålig 20-åring, hon pluggar på Harvard samtidigt som hon tävlar på Grand Prix-nivå. Under sitt sommarlov är hon i Europa med två hästar och flyger fram och tillbaka till USA för att tävla. Förra årets vinnare Thomas Velin och Grim St. Clair gick det inte lika bra för, de gick i mål med 13 fel.

Nu hoppas vi att vädret vänder tills imorgon, då vi vill ha solsken som sig bör på denna plats.
/CeciliaKlicka för att se bildspelet från Swedbank Derby (18 bilder)

Läst 29720 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
19

Massor av Hippson-TV

I Falsterbo har vi fullt upp och medan Cecilia fotograferar och lägger upp fina bildspel så ägnar jag och Emma oss åt att filma till Hippson-TV. Dels gör vi studiointervjuer i Studio Hippson, dels reportage "ute på fältet". Till vår hjälp har vi Per Dahlgren (som bland annat brukar kommentera hoppning på EuroSport) som gör en del intervjuer.

Vissa inslag har sänts på jumbotronen vid arenan här i Falsterbo, men de allra flesta hamnar här på Hippson-TV. Vi har bland annat pratat med Moa, Cecilia och Jennifer som vann wild card i Folksam Riders Cup, Linda Heed inför Derbyt, banbyggaren, Maria Ingvarsson som vann femårsfinalen i hoppning, Lisen Bratt, vi följde Markus Westergren under huntingen och massor av annat.

Vill du titta? Klicka på länken nedan så kommer du till Hippson-TV!

/Karin

Läst 29338 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
18

Svensk besvikelse


Nationshoppningen blev ett snopet kapitel för svenskarna. Först går Niklas Arvidsson in och vägrar ut sig. Svante Johansson fortsätter med två nedslag. Peder Fredricson höjer hoppet med en superfin nollrunda. Men sedan gör Rolf-Göran Bengtsson och Quintero La Silla en av sina sämsta rundor på ett år, två nedslag och ett rejält vattentramp.

Så mycket för första omgången, laget laddar om och är taggade för att gå in och visa hemmapubliken vad de går för. Då säger domaren stopp, med de antal fel som laget har ska de inte få starta andra omgången. Ord står mot ord, svenskarna med Maria Gretzer i täten vet att reglerna är annorlunda när det gäller värdnationen. Den schweiziska överdomaren ger sig inte och klassen fortsätter utan svenskarna. När svenskarna kan visa upp svart på vitt, medger domaren att han har fel, men då är det försent.

Istället fortsätter Danmark visa storform och vinner med Tina Lund, Charlotte Lund, Linnea Ericson och Thomas Velin i laget. USA, Italien och Frankrike delar på andraplatsen, med 20 fel vardera.

För att se bildspelet från nationshoppningen, klicka här (11 bilder)

Läst 29541 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
18

Nya dressyrläktaren invigd!

Efter lite regn under natten och morgonen håller det på att klarna upp här i Falsterbo. Morgonen startade med invigningen av den nya dressyrläktaren, som heter Ulla Håkanson-läktaren. Huvudpersonerna Jana Wannius, Ulla Håkanson och Jan Brink gjorde entré med häst och vagn och eskort av beridna högvakten.
- Om någon hade sagt till mig för fem år sedan vad som skulle hända här på dressyrbanan, så hade jag sagt att nu får du allt ta att lugna ner dig lite, säger Show Director Jana Wannius.
- Jag är oerhört stolt över att det är dressyren här i Falsterbo som utvecklas mest, säger Jan Brink, som är med och jobbar med dressyren i Falsterbo.
Ulla invigde läktaren med några ord och därefter startade Nations Cup Grand Prix.
 
Jana, Ulla och Jan vid invigningen.

Peter Eriksson visade just sin klass och gick som siste man in och satte snabbaste nollan i andra kvalklassen till derbyt, med sin OS-häst Jaguar Mail. Vårt andra OS-ekipage (reserv) Linda Heed och Columbus H tog en femteplats.

Resultat för 2:a kval till Swedbank Derby
1. Peter Eriksson, Jaguar Mail, 69,06
2. Hillary Dobbs, Corlett, 70,53
3. Linnea Ericsson, Pero-Z Hillock, 73,67
4. Piet Rajmakers, Van Schijndels Now or Never, 74,55
5. Linda Heed, Columbus H, 74,78
6. Niklas Jonsson, Amorina, 75,41

Gårdagens finaler i dressyr, Scandinavian Open för 6-åringar vanns av Dorthe Hoeck och Polka Hit Nexen, 6 år efter Sandro Hit. Samma procent fick Jan Brink på Rosevelt. Sjuårs-klassen vanns av Gunilla Byström och Quite a Mircale, som faktiskt är en häst med hoppstam, efter Quite Easy – Irco Marco.
/Cecilia 

Resultat för Powered by Hippo 7 års championat:
1. Gunilla Byström, Quite A Miracle, 70.083%
2. Stefan Jansson, Decorous, 69,167%
3. Michael Sögaard, Horsebo´s Smarties, 68,333%
4. Mattias Jansson, Don Dorn, 66,917%
5. Mattias Jansson, Brisbane, 64,917%
6. Jennie Larsson, Lazio, 64,000%
7. Karline Lundberg, Replay, 63,750%

Resultat för Folksam Scandinavian Open, dressyr  6-åringar:
1. Dorthe Hoeck, Polka Hit Nexen, 71,048%
2. Jan Brink, Rosevelt, 71,048%
3. Ebba Von Essen, Yantuge, 68,095%
4. Erna Axelsson, Impuls, 67,048%
5. Pernilla André, Wennica, 66,286%
6. Marika Martinsson, Salomon, 66,190%
7. Ebba Von Essen, Vision, 64,857%
8. Astrid Gemal, No Wizzard, 64,476%
9. Sophie Flemming, Diablo, 61,238%
10. Gunilla Byström, DonQ, 60,667%


Läst 33987 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
17

Svenskarna tog topplaceringar i GP-kvalet


Bland idel blågula ryttare i toppen slog sig italienaren Roberto Cristofoletti fram med en blågul häst, flickvännen Helena Lundbäcks Cool on, och vann GP-kvalet.
Andra till sjätte plats tog Jens Fredricson och Lunatic, Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla, Malin Baryard Johnsson och Espri, Helena Lundbäck och Bukowskis Conan,  samt Peder Fredricson och H&M Arctic Aurora Borealis.

Se bildspelet från klassen idag (12 bilder)


Läst 31304 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
17

Hippsons VIP-mingel


Under Falsterbo Hunting igår bjöd Hippson in till VIP-mingel. Bubbel, snacks, intressanta personer och utsikt direkt in på banan.
Se vimmelbilderna här (9 bilder)


Läst 31493 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16

Tobbe vann Falsterbo Hunting


 
Equitop Falsterbo Hunting blev som alltid en publikdragare, både på läktaren och ute vid terränghindren. Janne Fristedt var livekommentator runt hela banan och rapporterade mellantider. Bäst blev fälttävlansryttaren Tobias Grönberg på Amaretto. Tvåa blev Anneli Persson på Lupin, trea Christoffer Forsberg, fyra irländaren Kieran Carey på CTS Twin Peaks.

Se vårt bildspel från huntingen här (14 bilder)


Läst 33888 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa  sista  Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Plötsligt händer det!

Pether Markne

Pigga hästar

Saras vardag

Vilket avslut på tävlingssäsongen 2018!

Therese

Till Husbloggarna