Redaktionen
AUG
30

Tävling: Vinn biljetter till Apflickorna!


Nu har du chans att vinna två biljetter till filmen Apflickorna som har premiär nu på fredag (2/9). Tre personer vinner två biljetter var. Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att lämna en kommentar på det här inlägget. Om du vinner meddelas du via e-post och biljetterna skickas direkt hem till den adress du har registrerad på ditt medlemskap här på Hippson. Så se till att uppgifterna är korrekta. Tävlingen pågår fram till klockan 12.00 på fredag.
 
Lycka till!
  
Om filmen
Kontrollerade Emma träffar den spännande Cassandra i ridhuset. Mellan voltigeträningarna bildar de en otippad duo som ständigt utmanar och tävlar mot varandra. De testar gränser, bryter regler och Emma, som inte kan motstå den berusande känslan av att ha full kontroll, kämpar för att lära sig det nya farliga spelet - ett spel Cassandra är mästare i.

Trailer


Läst 38115 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
02

Isaac nominerad till Horse of Fame


  
Feliciano-sonen Isaac är 15 år ung och har en lång och framgångsrik hoppkarriär bakom sig. Med Royne Zetterman i sadeln slutade han på 14:e plats under VM i Aachen 2006, där han var bäst av de svenska hästarna. Samma år vann ekipaget Grand Prix-klassen i Globen, 2007 tog de hem världscupen i ´s-Hertogenbosch samt var elva på EM i Mannheim, och 2008 vann Isaac och Royne Falsterbo Grand Prix.

 
Text: Anki Yngve
Foto: Anki Yngve & Cecilia Konvalina

 
Därefter tog sonen Alexander Zetterman över*, tillsammans var han och Isaac bland annat reserver till VM i Kentucky. Vi ringde upp Alexander för att få veta lite mer om den tredje och sista hästen som juryn har nominerat till "Horse of Fame" - Hippsons egen kategori på Ryttargalan.
 
Hej Alexander, när fick du upp ögonen för Isaac?
- Jag har ju sett honom väldigt mycket, han kom till gården som fyraåring och hoppade super redan från början. Han var mogen för sin ålder och gick alla årgångschampionat med bra resultat, sedan tävlades han i större och större klasser. Själv red jag Isaac för första gången när han var sex år, då sa pappa att det var en häst jag skulle kunna tävla OS på. Men jag hade bara ridit honom vid enstaka tillfällen när jag tog över honom i september 2008.
 
Hur var det att få ta över en mästerskapshäst?
- Isaac var väldigt präglad av pappa som hade ridit honom i sju år. Jag fick ta honom som han var och försöka att anpassa min ridning. Han är en väldigt speciell häst, med en svår kropp att jobba med om man inte är så erfaren. Så det tog lite tid innan jag lärde känna honom, jag var ju van vid små och smärta juniorhästar. 
- I och med Isaac hamnade jag i en helt ny värld, med seniortävlingar och med väldigt svåra banor. Jag hade inställningen att det fick ta den tid det tog, det var tufft i början, men under sommaren 2009 kom de stora framgångarna. Jag fick tävla i Aachen, i Falsterbo, i St. Gallen, i La Baule och så vidare. Det var otroligt häftigt.
 
Hur skulle du beskriva Isaacs personlighet?
- Han är en typisk Feliciano-häst, som är bestämd och kan väsnas och sparka i väggar för att få uppmärksamhet. Men han är samtidigt väldigt snäll och tittar inte på någonting när man rider. Då är han nästan för cool, tänder till gör han först när han kommer in på riktigt stora arenor.
 
Vad har han lärt dig?
- Framför allt att bli ännu starkare i markarbetet och att inte lämna något åt slumpen. Isaac är inte en sådan där häst som bjuder till av sig själv, eftersom han har så lätt för sig kan han bli lite nonchalant. Men om du hamnar riktigt i skiten bjuder han på mega-räddningar. Att få tävla Isaac gav mig väldigt mycket rutin, som bäst var vi rankade 125:or i världen.
 
* Isaac rids numera av en norsk junior.

 


I höst är det dags att rösta!

Sedan ett par år tillbaka har ni Hippson-läsare röstat fram ridsportens Horse of Fame, alltså hästar som varit lite extra betydelsefulla för svensk ridsport. Den årliga Horse of Fame-hästen presenteras på Ryttargalan.

Så går det till
Ryttargalans jury har valt ut tre kandidater, från varsin OS-gren, under året. Dessa har presenteras i varsitt nummer av Hippson Magazine. Först ut av de nominerade var Stand By Me som fanns med i nummer 2 2011. Juryns andra nominering, som fanns med i nummer 3 2011, var Solos Carex och sista nomineringen från Hippson Magazine nummer 4 gick alltså till Isaac. Senare i höst påbörjas omröstningen här på Hippson.se, så håll utkik!
 
Kriterier och vinnare
Nominerade till Horse of Fame ska vara äldre hästar som har haft en lång och aktiv tävlingskarriär. Kandidaterna ska vara i slutet av sin karriär eller har kanske till och med avslutat den (dock senast tre år innan nominering). Priset kan delas ut postumt. Aktuell häst behöver inte vara svenskfödd, men den ska ha tävlat för och representerat Sverige vid mästerskap eller nationstävlingar. Samma häst kan nomineras flera gånger, men kan bara väljas in i Horse of Fame vid ett tillfälle.


Läst 43005 ggr Kommentarer KommenteraRedaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Måndag!

Therese

Lyckad dag!

Saras vardag

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna