Pether Markne


Den fina gräsbanan på tävlingsplatsen.

I höstas fick jag en förfrågan via Sven Holmberg om jag ville rida på en internationell tävling på lånade hästar – i Sydkorea. Nyfiken som jag är tackade jag ja.

Den 24 maj satt jag på flyget från Helsingfors till Seuol Sydkoreas huvudstad. Väl framme möttes jag av en fantastiskt välorganiserade tävling gällande allt. Startfältet bestod drygt till hälften av sydkoreander och hälften inbjudna ryttare från övriga världen. Det var jag och Linn Widmark från Sverige, Toni Hassman från Tyskland, Daniel Meech från Nya Zeeland, Daniel Bluman från Colombia och Clarissa Crotta från Schweiz för att nämna några.


Nils Henrik Shuttert sjunger holländsk schlager.

Koreanerna älskar karaoke, något som är min sanna mardröm! Jag kan absolut inte släppa loss min bedrövliga sångröst, men jag fick förklarat för mig att om jag inte sjöng när det dök upp en svensk artist var jag synnerligen oartig... Så här i efterhand kan jag nog säga att karaoken gick bättre än tävlandet i alla fall.

Vi ryttare fick två hästar tilldelade var. Den ena av mina hoppade inte kombinationer och den andra var ganska bra, men jag kom på hur den skulle ridas när jag satt på planet hem. Oavsett så kan jag sammanfatta det hela med att det var en kul upplevelse, som bjöd på många skratt, nya vänner och framförallt fick jag njuta av "du gamla du fria" när Linn Widmark segrade i den avslutande Grand Prix-klassen.

Här kommer lite bilder från äventyret:


Sydkoreansk hästtransport – bra ventilation!


Den fina ridanläggningen.


Framridningen med höghus och berg i bakgrunden.


Hotellet med fin utsikt.


Även en skidbacke i bakgrunden.


Framhoppning.


Träningshoppning inne på banan.


Gissa häst, Henrik Ankarcrona!

/Jens


Läst 103472 ggr Kommentarer Kommentera

I bloggen bjuder Pether Markne på erfarenheter och tips från sin långa karriär inom ridsporten, samt på "vardagsnörderi" kring hästar och ridning.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.