Saras vardag
OKT
31
2012

- Hedda är som en nallebjörn i pälsen. Man vill bara borra in huvudet i halsen och stå där och värma sig. Väntar med att klippa henne, hon är för gosig nu!

- Vi krigar om matlådorna hemma. Nu visade det sig dock att det inte var mamma som snodde min matlåda som jag "paxade" igår. Henrik hade tydligen blivit sugen på nattamat..- Många pengar är insamlade till Mrs Medicott och de har förlängt så att man kan sätta in pengar en vecka till. Både mamma och jag har fört över varsin slant.

- Pappa och jag har bokat flygbiljetter till London. Vi ska vara där i tre dagar (två heldagar) innan vi flyger vidare till Brazil :)- Jag har gjort 33 starter i år, men har fyra starter kvar innan säsongen är slut. En årsresumé kanske är på sin plats?

- Mina favoritridbyxor har nu inte bara ett hål i skrevet, utan två. Detta kommer bli en kall vinter. Jag har nämligen svårt att släppa taget. Kanske något att önska sig i julklapp?


Läst 15619 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det först dressyrträning med Marco och sedan hoppträning med Rivica. Marco gick jättefint och var väldigt samarbetsvillig! Mamma följde med med Natalie och red ut en sväng i skogen medan jag red lektion, men Marco brydde sig inte om att de försvann.

Han gjorde inte något bus och höll sig på mattan hela tiden. Vi har tränat en hel del öppnor hemma i paddocken, så idag fick vi visa upp detta. Eva visste så klart inte om att vi tränat massor på detta, så hon var nog allt lite imponerad när Marco gjorde det så fint och stadigt både på voltens öppna del och längs långsidan på spåret.

Är i alla fall riktigt nöjd med lektionen och han tuggade nöjt på bettet hela tiden. Idag får han vila och gotta sig i hagen :)

När vi kom hem från dressyrlektionen fick vi käka lite macka innan det var dags för hoppträning med Rivica. Var riktig mjölksyraträning! Hade en linje på långsidan med först en liten kub, sedan fyra galoppsprång till ett räcke och sedan fyra galoppsprång till en kub. Vissa gånger gick det jättefint och balanserat, medan andra gånger var Rivica nonchalant på första kuben och bara älgade iväg. En gång var hon däremot väldigt uppmärksam och vi fick in fem steg till räcket. Språnget blev dock ingen höjdare, men trevligt att hon lyssnade lite extra på piloten.

Hade sedan en serie med litet räcke, ett galoppsprång oxer, ett galoppsprång litet räcke. Här fick hon också jobba på bra då det var ganska trångt, så hon kunde inte bröta på hur som helst, för då skulle det bli väldigt tight till oxern. Den serien skötte hon jättefint hela tiden.

Sista knep å knåp linjen var en oxer och sedan tre galoppsprång till en till oxer. Såg på de i gruppen innan att det var jättetight där i mellan , men Rivica lyssnade faktiskt riktigt fint alla gånger på den linjen och avståndet blev perfekt. Det var den sista linjen vi gjorde, så antagligen var hon lite trött då och orkade inte älga iväg.

Det var bra träningar med båda hästarna, jag är jättenöjd :)

 


Läst 15543 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
30
2012

God förmiddag! Vädret går uppebarligen inte att lita på då det faktiskt är sol ute nu. Hallelujah!

Är ledig idag och har mycket på schemat. Ska gå ut och rida Hedda nu och mocka stallet. De kommer och tömmer containern vid lunch. Välbehövligt då den är överfull.

Ska sedan städa här inne och baka kaka till dressyr-Eva. Har dressyrlektion klockan fem med Marco och klockan åtta ikväll är det hoppträning hos hopp-Ewa med Rivica.

Fullt ös!Marco i hagen


Läst 15423 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
29
2012

Hoppas alla har lika underbart väder som oss i Göteborgsområdet. Eller inte. Monsunregn och orkan (nästan i alla fall). I förmiddags när jag körde till jobbet höll jag först på att blåsa bort när jag skulle gå fem meter till bilen från ytterdörren. Hade sedan vindrutetorkarna på maxhastighet och trots detta såg jag nästan ingenting. Vad jag märkte så höll jag mig ändå på vägen och körde nog inte på någon (?).

Annat var det igår. Frost och kallt med strålande solsken. Enligt vädret ska det dock vara dåligt lääänge.Hedda betade på gräset i solen igår. Denna bild är från min Instagram, heter aamaziingsara där för er som vill följa mig :)


Läst 15800 ggr Kommentarer Kommentera

När Lufsen blev för liten för mig bytte vi in honom mot C-ponnyn Daim. Då hade jag alltså två C-ponnyer, Kid och Daim.

Daim var en Welsh på ca 136 cm. Han var ganska ädel i typen (men fick lätt en tunna till mage på sommaren) och med jättefint huvud. Han var dock rätt mesig i hoppningen om man inte själv var bestämd och peppade honom. Han var rädd om sig och ville gärna inte riva, så de gånger vi inte var felfria hade det antagligen varit något läskigt hinder inne på banan, enligt Daim.Lille Daim i paddocken hemma. Kolla det söta lilla ansiktet!


Vi hittade ett knep på Daim, hur vi skulle veta att han var på G eller inte när det var dags för hopptävling. När han var igång i galoppen så började han nämligen låta jättemycket genom näsborrarna. Liksom frusta i varje steg. Lät han så, då kunde man vara lugn, då var han helt med på noterna. Så på framridningen var det bara att sätta full galopp till han började frusta.Daim var fin i dressyren också och jag startade en hel del dressyrtävlingar på honom också upp till L:B. Det blev även många kombinationstävlingar med honom där det var dressyr första dagen och hoppning andra dagen. Där var vi riktigt grymma och vann de flesta gångerna!

I hoppning hade vi vinster och placeringar upp till L:B och innan vi sålde honom hann vi med att hoppa L:A, och då kom vi första utanför placering. I dressyren blev det många vinster i både L:C och L:B, men vi provade aldrig L:A.Här vann vi L:B-dressyr i Himledalen (det måste vara den tävlingsplats jag fått mest vinster från på ponnytiden).


Det var också på Daim som min fälttävlanskarriär startade så smått. Jag åkte till Tranemo, ET ridcenter, och tog grönt kort i fälttävlan. Jag åkte sedan dit på sommaren på fälttävlansläger, och Daim älskade terrängen! Vi hann dock aldrig starta någon riktig fälttävlan innan han såldes, men det var med honom jag fick mersmak för fälttävlan och fortsatte med det på de andra ponnyerna jag hade.


Läst 16312 ggr Kommentarer Kommentera

Go'kväll alla glada! Åkte till Göteborg i morse på tävling med Marco och Rivica. Hoppade avd. B, 100 cm, med båda.

Gick banan när vi kom fram, som var snäll, men lite konstig. Det var inga läskiga hinder, men jag tyckte det var långa galoppsträckor mellan hindren, och till ett hinder var det lite skum väg..

Det var 15 starter och jag skulle starta först med Rivica och sist med Marco. Tog ut båda samtidigt och jag satt upp på Rivica och mamma ledde Marco. Marco verkade rätt lugn, lite spänd så klart, men inte överdrivet. Rivica däremot gick i rumpan på Marco hela tiden och så fort han gick några meter före började hon gnägga vilt och liksom piaffera. Var totalt ofokuserad, så bestämde att vi skulle sätta in Marco igen. Detta blev han inte glad över och han ville inte alls gå på släptet först och bara dummade sig. Väl i transporten slängde han sig åt höger och vänster, så mamma fick stå kvar och vakta honom medan jag gick iväg med Rivica, som lugnade sig så fort vi gått ifrån transporterna. Tydligen hade Marco också lugnat ner sig när Rivica slutade svara på hans gnäggande.

Fick i alla fall klara mig själv på framhoppningen och tyckte att jag hade ridit fram bra och hoppat bra, lagom många, språng, när avd. A hade sin prisutdelning. Gick till insläppet, men då visade det sig att det plötsligt var två efteranmälda, så vi fick inte komma in på banan. Dessutom tog det lite tid innan de startade, så blev lite ofokuserad och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Travade lite på framridningsvolten och gick sedan in på banan.

Rivica var felfri, och gjorde en helt okej runda. Mellan ettan och tvåan, som stod på en linje, bara brötade hon på. Fick ta tag i henne riktigt ordentligt innan hindret då hon inte lyssnade alls. Resten var bättre.

Var sedan snabbt ut och byta häst. Marco var ganska lugn på framridningen och framhoppningen. Gjorde bara några sparkar och bocksprång, men idag hade han en vacker, röd rosett i baken.

Var felfri med honom också på banan, och det kändes helt okej. Han var också lite ofokuserad, och jag själv har inte varit i mitt esse idag. Har haft sprängande huvudvärk hela dagen lång och ont i kroppen. Många på jobbet har varit sjuka, så det är bara att vara beredd. Det är min tur nästa, jag bara känner det..

När vi kom hem skrittade vi ut en tur på Hedda och Natalie. Sedan var det raka vägen in för mig och sova. Skulle egentligen åka till Billdal och kolla på deras Grand Prix, eftersom det är så nära, men mamma och jag fick ligga med datorn i min säng och kolla.

Nu ska jag fortsätta sova, men ta en huvudvärkstablett (eller två) först. Här nedan är Marcos runda för idag. Hände något med kameran på Rivicas, så har bara de fyra sista sprången..


Läst 14964 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
27
2012

Oj, oj, oj! Se vad mamma har gjort idag när jag jobbar. Ska ju åka till GFRK (Göteborgs fältrittklubb) imorgon med Marco och Rivica och tävla, och då har mamma fixat och förberett så fint. Jag ska på Vilda Western-fest ikväll hos Maria som jag hopptränat med sedan ponnytiden, så jag tänkte göra i ordning allt på morgonen imorgon. Nu behöver jag inte det tack vara min snälla, bästa, älsklingsmamma! "Årets mamma"-diplom går utan tvekan till henne!Detta inlägg är skrivet under knivhot

.


Läst 16102 ggr Kommentarer Kommentera

Halv åtta i morse satt mamma och jag i bilen på väg mot Bunketorp med Marco och Rivica i transporten. Massa minusgrader och kallt som satan, så jag hade på mig en jättetjock tröja, vinterjacka och ridtermobyxor.

Marco småtravade hela tiden i början när vi gick på grusvägen, och när vi sedan kom in på ridspåret och skulle trava så lät jag honom galoppera i lugn galopp. Blev några små bocksprång, men trots termobrallorna satt jag stadigt! Han var ändå rätt lugn. Dock är han lite mesig ibland och blir "rädd" för stora stenar som ligger i kanten av ridspåret och hoppar åt sidan. Som om de skulle hoppa upp och bita honom..? En gång blev han rädd för Fia också, som hade sprungit före hästarna upp för en backe. Vi galopperade upp och på krönet, i skogskanten, stod Fia som en svart ninjahund och Marco blev så klart livrädd och hoppade åt sidan.

Vi red ingen runda idag, utan vände efter en stund. Det finns en ganska brant backe som vi brukar galoppera upp för, och jag satte fart med Marco. Lättade lite på tygeln så att han fick sträcka ut och galoppera fort. Efter en meter hörde jag dock mamma skrika bakom; "Riiiiid iiiiinteeee såååå foooooort!!!!!!!". Dressyrtanten i sitt esse!Full mundering med vinterkläder på mig och ridtäcke på Marco!


Läst 15966 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
26
2012

Go'kväll vänner! Kom hem från jobbet strax efter åtta och var vrålhungrig. Änglakören sjöng hallelujah, maten var serverad! Har sagt det förut, men säger det igen; LYXEN med att bo hemma! Ofta, väldigt ofta, får man färdiglagad mat efter jobbet. Det är till och med värt ett hallelujah med caps lock: HALLELUJAH!

Det blev räkor (vilket jag såg på Facebook efteråt att många tydligen haft ikväll) och pappa hade köpt aioli med lime. Dock smakade den kanel. Totalkrock mellan hjärnan och smaklökarna. Vitlöksbröd blev det så klart också. Inte en bit. Inte två bitar. Jag åt säkert sju brödbitar. Sa ju att jag var vrålhungrig.

Nu sitter päronen på nedervåningen och kollar på fredags-TV. Som den pensionär jag själv är så ligger jag här i sängen och ska sova. Klockan är långt efter läggdags för min del! Börjar jobba klockan tio imorgon och ska åka till Bunketorp med Marco innan och galoppa i skogen.Lille Bullen kom in en sväng ikväll också och gosade lite med mamma. Han måste vara den keligaste och mest sällskapssjuka katten in das world.


Läst 15251 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
26
2012

Nyss kommit in från stallet och sörplar lite kärlekste nu innan jag ska åka till jobbet. Kyligt ute idag, men strålande sol. Får gärna bli kallare för min del så att geggan fryser.

Tog tempen på Hedda nu igen, och fortfarande ingen feber som tur är. Tyckte dessutom att hon var mindre snorig nu på morgonen när jag svabbade rent. Har inte ridit henne varken igår eller idag, men verkar det bättre imorgon också så går jag ut och skrittar.

Har inte ridit Marco idag heller. Eftersom han är fyra så rider jag honom cirka fyra dagar i veckan. För det mesta blir det tisdag, torsdag, lördag och söndag. Igår var han riktigt yster när jag började. Blåste en del så i skritten taktade han bara omkring. Gav upp och började trava nästan direkt. Skänkelvikningarna och öppnorna gick jättebra och han var riktigt samarbetsvillig igår i både traven och galoppen. Det är bara i skritten som han busar runt lite, men än så länge sitter jag kvar. Ska åka till skogen med honom imorgon innan jobbet. Bäst att sätta lite klister på ridbyxorna innan kanske?

Have a nice friday!Så här såg det ut i morse :)


Läst 14514 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.